Elvagyok keseredve! Hogyan vegyem rá magam a mozgásra? Mert tudom, hogy ennyi idősen még nem nekem való a diéta.
iratkozz be valamilyen csoportos sportra vagy táncra. Nem ilyen aerobic jellegűre gondolok, mert ott mindegy, hogy ott vagy-e. De például ha elmész focizni és te vagy a kapus, akkor tudod, hogy muszáj elmenned edzésre vagy meccsre, mert különben a többiekkel szúrsz ki. Vagy ha formációban táncoltok, ott is muszáj ott lenned, hiszen nélküled hiányos a formáció.
Ezzel gyakorlatilag rá vagy kényszerítve, hogy igenis mindig elmenj, kivéve ha nagyon nyomós indokod van rá (mondjuk 39 fokos lázzal fekszel otthon).
Igaz, hogy a mozgás ezen formája általában pénzbe kerül, de próbáld meg megbeszélni a szüleiddel. Vagy menj el a sulidban a délutáni edzésekre, az ingyenes.
A testsúly-, testalkat három dologtól függ:
1) táplálkozás (szokások, stb.)
2) testmozgás
3) megfelelő pihenés
Jó alakod akkor lesz, ha ennek a háromnak megtalálod a számodra megfelelő egyensúlyát.
1) Kaja: a leggyakoribb probléma a fehérje elégtelensége. Keress egy szakácskönyvet, (sportolóknak), amiben benne van az alap-élelmiszerek zsír-, fehérje- és szénhidrát tartalma. Például Egyél naponta 1-2-szer 5-10 dkg túrót, enyhén ízesítve, kisebb lesz az étvágyad.
2) Sport: A kifáradás attól van, hogy a szervezeted nem szokott hozzá. Kezdj el fokozatosan!!! egy sportot, eleinte hetente 3-szor fél órás edzésekkel. Két hét múlva meg fogsz lepődni, mennyivel jobban bírod.
3) Pihenés: a kialvatlanság észrevétlen depressziót okoz, amely kedvetlenségben, bágyadtságban mutatkozik meg. Próbáld meg úgy berendezni az életedet, hogy hetente legalább 5-ször este 9-kor (Max. fél tízkor) már feküdj le! Kipihentebben ébredsz és minden pörgősebb lesz, meglátod. Ne hagyd magad rávenni a 11-kori lefekvésre!
Én 23 vagyok, és ugyanúgy nem bírom magam rávenni a mozgásra :) Tanácsot annyit adhatok, hogy tényleg jó a diéta, de nem a fogyókúra! Diétázni szerintem 12 évesen is lehet, ami annyit jelent: minden nap ugyanabban az időpontokban eszel, és kb ugyanolyan mennyiségeket. Persze tőled nem várható azért el, hogy szénhidrátot meg ilyeneket számolgass... De ha betartod h minden nap 7kor reggelizel, 10kor tízóraizol délben ebédelsz..stb szerintem ez is fontos lehet. És ami tilos, az a CUKOR és a CUKROS ÉTELEK! Ha mást nem is, de ezeket hagyd el! Muszáj leszoknod róla, mert nagyon egészségtelen!
Mozgással kapcsolatban pedig talán hasznos lehet, ha olyat csinálsz, amit szeretsz, én pl hulahoppozni szoktam...:) És fokozatosan haladva lehet, hogy tényleg egyre több kedve lesz az embernek a mozgáshoz! (legalábbis én ebben reménykedem :D :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!