Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 17 éves,100 kilós,163 centis...

17 éves,100 kilós,163 centis lány vagyok. A diétámat magam alkotom meg, súgjatok, jók-e az ötleteim?

Figyelt kérdés

Napi 5x étkezés bevezetését korábban is elkezdtem, de anyagi bajok miatt le kellett állnom. Az ötszöri elosztást a következőképp tudtam megoldani, mert iskolában fél nyolckor kezdünk, és a szünetek pont az itt leírt időpontokban vannak... így 5-10 perc különbséggel meg tudom tartani a 2 órás távokat is.(A kérdés már csak az, kell-e még egy étkezés... az csak 7-kor lehetne, az viszont már későn van, ha hatig lehet enni... ) :

1. 9:05-9:15

2. 10:55-11:10

3. 12:50-13:00

4. 15:00

5. 17:00

A kaják, amiket egy-egy étkezésként érdemes venni...

-Szendvics, reggelire két teljes kiörlésű toast kenyérből, rama margarinból, lehetőleg multivitásból, vékonyan kenve, mert nem szeretem a margarint, vajneműt + egy szelet pulykasonkából.

-Gyümölcsök, kupacként beosztva, egy adag ;-vel választva:

1 közepes alma; 3 kisebb mandarin; 1 narancs; 1 banán; 100 g aszalt gyümi

-Zöldségek: mexikói zöldségkeverékből egy kisebb tálnyi ( zöldbab, borsó, kukorica, kaliforniai paprika) ; 1-2 krumpli kifőzve ; 1-2 paradicsom ; Uborka ; Jégsali, ha épp olcsó; 2-3 répa ;

-folyékonyak, 1 étkezésnek számítva: 3 dl tej; 3 dl 100% gyümölcslé

-egyéb: 2 tojás, négydarabos tescós gyümijoghurtból 1 db, 125 gr; csirkemáj, csirkemell, pulykasonka...

Ha lenne még olcsó ötlet, megvalósítható, várom :)

Tanácsokat is.

2009. jan. 21. 19:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszolónak: nem jól látod, komoly tévedéseid vannak a diétát illetően... Tudom-tudom, fogytál, akkor működik. De lehetne egyrészt hatékonyabb is, másrészt ésszerűbb a testednek. Ha kérdezel, szívesen válaszolok Neked is.:)

Kérdezőnek: szükséged van szénhidrátokra, mert gondolkozol, iskolába jársz, ennyi kenyeret le fog bontani a szervezeted, pláne ha reggel eszed. Folyadék fontos! Kólát NE! Ügyesen átvered a gyomrod látom, az étkezések helyett /előtt ivott vízzel;) Okos!

Mivel 100 kilóról indulsz, szerintem a ballagásig akár 20-at is le fogsz tudni adni, és ha- nehezen- de tartod majd azt a végleges súlyodat, amit megcéloztál, akkor az évek előrehaladtával ez egyre könnyebb lesz, leegyszerűsítve "megszokja" a tested.:)

Elszántnak látszol és ésszel csinálod, ügyes vagy!

2009. jan. 21. 20:07
 12/24 A kérdező kommentje:
csináltam egy kis ideig, de készülök. Azóta is elkószálok akár egy egész órát a tescóban, nézegetve, hogy milyen kevésbé hízlaló kaját akadnak a környéken. Amúgy innen tanulok :) . Hasznos az oldal nagyon :)
2009. jan. 21. 20:11
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű ám! A Norbi is egy törvényszerű alapelvtől gazdagodott meg: reggeltől délig mehet némi szénhidrát, délutáni órákban már semmilyen összetett szénhidrát, legfeljebb kevés egyszerű, ami a gyümölcsökben fordul elő inkább. Vacsorára amíg fogyózol inkább semmi.

Zsírt nem tudsz megemészteni szénhidrát fogyasztása nélkül- hasmars lesz belőle. (Ezen alapul az Atkins is, ugye, de az egy vitamingyilkos diéta).

Egy kg zsír kb 1000 ccal, a netes testmozgás-kalóriatáblázatokból pedig kiszámolható, hogy ezt a te kilóiddal milyen mozgással mennyi idő alatt égeted el.

Bár mindenki ennyire ésszerűen és átgondoltan fogyózna, mint Te! Menni fog! Amikor sportolsz, gondolj sokat arra, hogy MOST fogysz. Képzeld el magad 20 kg-mal vékonyabban. Ez is fontos! Hajrá!

2009. jan. 21. 20:26
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

20:07 es válaszolónak:

Nekem ezt természetgyógyászok mondták...de úgy gondolom hogy ez mindenkinek személyre szabottan tud csak működni...sajnos nincs olyan fogyókúra ami mindenkinek jó lenne...

2009. jan. 21. 20:51
 15/24 anonim ***** válasza:
77%

Hello,

Így ránézésre nagyon zsírosnak és töménynek tűnik ez az étrend!!! nem viccelek ez nem fogyókúra, hanem hízókúra!!!

Én a helyedben nagyon óvatos lennék ezzel sok hússal és tejtermékkel, meg margarin, stb...

NYERS ZÖLDSÉGET ALIG ESZEL!!! Pedig ez a lényeg, alacsony kalória sok vitamin: s.répa, cékla, kínai kel, karfiol, brokkoli, retek, stb. sok mindent lehet enni télen is.

Naponta legalább 50dk nyers zöldet kéne enni ez nem vicc és sok gyümölcsöt. Reggelire pl. gyümi a legjobb.

A különböző kalóriák és tápanyagok kapcsán itt nézhetsz utána: (angol)

[link]

JA ÉS SOKAT KÉNE MOZOGNI!!! NAPONTA 1 ÓRA SÉTA!!! Ez fontos lenne.

Szóval én a helyedben így étkeznék:

-reggeli: gyümölcs amennyi jól esik

-ebéd: nagy adag nyers saláta és főtt étel

-vacsora: nagy adag saláta + hideg vacsi

a lényeg hogy hagyj el minden finomított dolgot:

[link]

Fontos az ALAPOS RÁGÁS IS!

2009. jan. 21. 21:58
 16/24 anonim ***** válasza:
51%

Utolsónak: és ha ő nem sárgaréparágcsálással akar lefogyni? Akkor nem fog menni? Miért kellene elhagynia minden finomított dolgot? A diétájában szerepelnek a zöldségek, 100 kilósan hirtelen nem ehet kizárólag salátalevelet, főleg úgy, hogy tanul közben..

Külön öröm számomra, hogy a főtt ételt nem részletezted..:D Ne a személyes ízlésünket próbáljuk rátolni a kérdezőre, valamint próbáljunk ésszerű (azaz nem túl ostoba) válaszokat írni.

2009. jan. 22. 03:19
 17/24 A kérdező kommentje:
Hát, ha nekiállok az iskolában nyers répát rágcsálni, egyenesen hülyének néznek majd. Még a tanárok is. Igaza van az előttem válaszolónak, ilyen korban, iskolába járás mellett szükség van a megfelelő táplálékbevitelre, mert ha nem mükszik jól az agyam és nincs energiám, akkor nem hogy átlagot növelek, de még csökkentem is... Ezért alakítottam ki ilyen étrendet, mert ebbe elvileg mindenféle tápanyag jut, ami szükséges. A tej, tejtermékek is kellenek, mert még fejlődésben van a szervezetem, és a tenek köszönhetem, hogy nem egyszer már zúgtam le lépcsőkről, estem el bicajjal, mégse tört el egyetlen csontom sem. Még csak repedés sem volt :)
2009. jan. 22. 08:37
 18/24 anonim válasza:
100%

Szia!

Nekem tetszik a dietad, de a gyumilet es az aszalt dolgokat elhagynam.

Amugy a hastancot nagyon ajanlom! nem kell tancos mult es barmilyen idos vagy idomu holgy elkezdheti ezt a gyonyoru tancot. jo tarsasag,hangulatos orak, nem csak az alaknak de a leleknek is jot tesz!

2009. jan. 22. 09:11
 19/24 A kérdező kommentje:
mi van a 100% gyümölcslével? Főleg szűretlenre gondoltam...
2009. jan. 22. 20:17
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is sokáig égtem amiatt, hogy a kis dobozomban vittem a salátáimat, és mivel imádom az ecetet, almaecetet is tettem rá, ami miatt mindenki kifutott a teremből, hogy milyen büdös. :P De már rájöttem, hogy nem szabad ilyen erős szagú kajákat suliba vinni. Én túrót azoktam kefírrel összekeverni, az fincsi és rakok mellé kevés sonkát, brokkolicsírát és uborkát, szal nyers zöldségeket, ezeknek annyira nincsen szaguk. Engem senki nem cikiz, hogy a műanyag dobozomból kajálok a kiskanalammal, ami mellesleg mindig nálam van :) Sőt, irigykednek, hogy minden nap milyen jó kajákat eszek, ők meg a szendvicseiken élnek. Engem is zavart, hogy egész nap át kell cipelnem a sulin, teremről teremre a dobozomat, de általában kis dobozt viszek, és amikor beérek a suliba, beteszem a szekrényembe, ha kell, akkor meg kiveszem a szünetre. :) Bár a suliban naon nehéz megoldani a fogyózást (akárcsak melóban), ettől függetlenül én nem eszek már egy hónapja se kenyeret se tésztát (nem is nagyon szeretem őket), se édességet, mégis teljesen jól fog az agyam :) Minden félévi vizsgám jó lett :D

Amúgy énis 163 cm vagyok, 19 éves, de 90 kg.

Sok sikert!

2009. jan. 23. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!