Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 17 éves,100 kilós,163 centis...

17 éves,100 kilós,163 centis lány vagyok. A diétámat magam alkotom meg, súgjatok, jók-e az ötleteim?

Figyelt kérdés

Napi 5x étkezés bevezetését korábban is elkezdtem, de anyagi bajok miatt le kellett állnom. Az ötszöri elosztást a következőképp tudtam megoldani, mert iskolában fél nyolckor kezdünk, és a szünetek pont az itt leírt időpontokban vannak... így 5-10 perc különbséggel meg tudom tartani a 2 órás távokat is.(A kérdés már csak az, kell-e még egy étkezés... az csak 7-kor lehetne, az viszont már későn van, ha hatig lehet enni... ) :

1. 9:05-9:15

2. 10:55-11:10

3. 12:50-13:00

4. 15:00

5. 17:00

A kaják, amiket egy-egy étkezésként érdemes venni...

-Szendvics, reggelire két teljes kiörlésű toast kenyérből, rama margarinból, lehetőleg multivitásból, vékonyan kenve, mert nem szeretem a margarint, vajneműt + egy szelet pulykasonkából.

-Gyümölcsök, kupacként beosztva, egy adag ;-vel választva:

1 közepes alma; 3 kisebb mandarin; 1 narancs; 1 banán; 100 g aszalt gyümi

-Zöldségek: mexikói zöldségkeverékből egy kisebb tálnyi ( zöldbab, borsó, kukorica, kaliforniai paprika) ; 1-2 krumpli kifőzve ; 1-2 paradicsom ; Uborka ; Jégsali, ha épp olcsó; 2-3 répa ;

-folyékonyak, 1 étkezésnek számítva: 3 dl tej; 3 dl 100% gyümölcslé

-egyéb: 2 tojás, négydarabos tescós gyümijoghurtból 1 db, 125 gr; csirkemáj, csirkemell, pulykasonka...

Ha lenne még olcsó ötlet, megvalósítható, várom :)

Tanácsokat is.

2009. jan. 21. 19:00
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Persze ehhez társulna minden nap, vagy minden második nap egy óra tempós gyaloglás... Egyelőre hazafele már gyalog járok a suliból, ha jobb lesz az idő, a suliba odafele is gyalog mennék. Ez 20-30 perc, időjárástól függően :)
2009. jan. 21. 19:02
 2/24 anonim ***** válasza:
69%

Szia! Remekül csinálod. DE! Az aszalt gyümölcsöket felejtsd el, minden 3. héten egyél csak belőlük egy fél maréknyit jutalmazásképpen. Rettenetesen hízlalnak. Kenyeret csak reggel, azaz délig egyél- ez is jó.

Szénhidrát tartalmú zöldségeket és gyümölcsöket nem ennék minden nap..

Ilyen a banán is, azt reggelenként eheted, a mexikói zöldségeket is inkább a nap első felében.

Tökéletes, ha mozogsz, a séta ne legyen mindennapos, mert megszokja a tested, akkor is fogysz a megdolgoztatott izomzatod miatt, amikor kihagysz egy-egy napot. Legyen egy-két gyors tempójú sétád is, a szabály az, hogy nem szabad lihegned, a lihegés azt jelzi, hogy a zsírégető tartományon túlra csúsztál. Egy óránál inkább többet mozognék, mint kevesebbet, az első fél órában ui még nem zsírt égetsz csak vérckrot.

Mindent egyél nyugodtan, de napi 80g-nál több zsírt, 120 g-nál több szénhidrátot nem vinnék be a testembe. Ezta szintet fokozatosan érjed el, ne hirtelen csökkentsd a mennyiségét, mert akkor a tested azt hiszi, hogy éhínség van és nem fogsz fogyni.:)

Naponta a kenyér után én már nem ennék krumplit sem, vagy egyik, vagy másik.

NE egyél óraműpontosan!!!! Az okos fogyásnak egyik feltétele az, hogy ne számítson rá a tested, mikor mi fog következni! Ebből az is következik, hogy két hetente egyszer nyugodtan rendezzél egy bődületes nagy lakomát magadnak, amit csak megkívánsz és máskor nem szabad! :)

Sok sikert!

2009. jan. 21. 19:13
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó az étkezési rended de az idő az nem hinném.

De lehet:szerintem inkább:

8:30-kor reggeli

10:50-kor tízórai(de ez egy gyümölcs például)

13:00-kor

15:00-kor uzsonna

18:00-kor vacsora(Én 19:20-kor szoktam de m1)

A napi ötszöri étkezés fontos de a hatszori már sok!

Az étkezésnél inkább 3 óra különbség legyen!

Egyél sok zöldséget,gyümölcsöt nyersen!

Szeritem sportolj is amihez kedved van. Én fitnessre járok egészséges,és még fogyaszt is,kondoban tart azt tudom ajánlani.Én az egyéni sportok hive vagyok fitness,aerobik,edzőterem,úszás.De ha jársz táncolni az is jó.

2009. jan. 21. 19:17
 4/24 anonim ***** válasza:
81%
tarts hús mentes hetet mert az nagyon jól kitisztit elözö vagyok
2009. jan. 21. 19:18
 5/24 anonim ***** válasza:
90%

163 centi és 100 kiló... Gondolod, hogy táncolni és komoly edzésekhez van kedve szegénynek? Majd pár hónap múlva lesz. Elnézést, ezzel senkit sem szerettem volna megbántani, arra gondolok csak, hogy ekkora túlsúllyal a szívét nem szabad hirtelen túlterhelni.

Napi hatszori étkezés sok, tényleg. Ha dután ötkor eszel utoljára, az arra is jó, hogy mire elalszol, üres lesz a gyomrod. :)

2009. jan. 21. 19:20
 6/24 A kérdező kommentje:

Értem :) Oké.

Sajnos a zöldséget csak délután tudom beépíteni, vagy néha esetleg reggel, mikor már hajnalban fennt vagyok és van egy halovány esélyem rá, hogy suliba is azt vigyem. Csak a suli miatt nehéz beosztani, mert almát, szendvicset, banánt, joghurtot simán elviszek, kis helyet foglal, mert nem nagy darabok, de egy kis doboz krumplival vagy zöldséggel már bajosabb. Tudod, tizenegyedikes vagyok, sok a tanulnivaló.

Azt elfelejtettem írni, hogy igyekszem sok vizet írni, bár gyakorlatilag szinte egész nap soha nem iszok semmit. Mikor a múltkor teszteltem ezt a diétát, egy idő után eljutottam arra a szintre, hogy 3 kólát is kihagytam. Fura volt! :)

Mindenesetre, szeretnék már év végére jobban, vagy jól kinézni, diákmelót találni, mert a szünet második felében, július utolsó hetétől kezdődik az ámokfutásom, szóval jól kell keresni, amihez jó fizikum kell. No és persze ott a ballagás, szalagavató és érettségi jövőre... Szerintetek ilyen beleéléssel és diétával mennyi idő alatt mennyitől szabadulhatok meg? Ha konkrétum kell, legyen mondjuk jún 20, azaz az évzáró környéke :)

2009. jan. 21. 19:22
 7/24 A kérdező kommentje:
a 8:30as reggeli a suli szempontjából bajos lenne. Olykor még nulladikom is van, ott nem kezdhetek enni, utána pedig rögtön óra. Ezért választott a 9:00 órási szekció, ott viszonylag nyugodtan ehetek két óra között, addig vízzel kibírom, ha nagyon fontos, akkor gyümilével, esetleg...
2009. jan. 21. 19:24
 8/24 A kérdező kommentje:
Amúgy pedig szeretek táncolni, csak az egyik baj az, hogy nem tudok, a másik, hogy ilyen hordó testtel nagyon otrombának hat. Majd talán később. A hastánc kifejezetten érdekel, állítólag a beleknek és a méhnek is jó, szóval nem lehet rossz.
2009. jan. 21. 19:26
 9/24 A kérdező kommentje:
ööö...Bocsi! 8:30-kor nem kezdődik a suli, akkor már megy. Akkor van épp az egyik órám, így valóban megoldhatatlan a dolog!
2009. jan. 21. 19:48
 10/24 anonim ***** válasza:
90%

szia..én is épp diétázom...184 cm vok és 103 kg...(de voltam már 115 is:D)most folyamatosan mennek le a kilók...nos én nem ttudok ételeket ajánlani de ételcsoportokat igen...

1.válaszd külön az ételeket...ne egyél egyszerre fehérjét és szénhidrátot(pl.húst-krumplival,húst kenyérrel)

2.próbáld meg elfelejteni a kenyeret(egy időre mindenféle kenyeret)

3.reggeltől délig fehérje féléket fogyassz ugyanis a szénhidrátbontó enzimek délután működnek a maximumon)

4.igyál méregtelenítő teát...nagyon soat segít a méregtelenítés

5.hetente egyszer póbálj meg monodiétát tartani..ami azt jelenti hogy egy nap csak egy féle táplálékot viszel be..(pl egy nap 6 db. alma)

6.nyugodtan legyen 6 étkezés egy nap

7.a főétkezések melletti étkezések ne legyenek kiadósak (pl.tízórai:1 kockasajt+paprika)

Hidd el nem olyan nehéz mint amilyennek látszik...akarat akarat akarat!!!

a mozgást hagyd kéésőbbre...a szervezet csak mégtöb energiát használ fel és annál többet fog elraktározni abból a kevés táplálékból is amit megeszel!

Sok sikert a diétádhoz...

2009. jan. 21. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!