Aki sokat fogyott es sikerul tartania a sulyet annak hogy sikerult?
En eletmod valtozassal fogytam 13 kg-t (91rol 78kg). Eloszor leadtam kb 7 kg-t csokkentett kaja mennyiseggel (rendesen ettem de az adagokat lecsokkentettem).
Nalam igy mukodik: 1 rendes adag reggeli (muzli, kelloggs, szendvics, stb)
ebed egy szendvics vagy ket toast szendvics (osszesen negy vekony toast kenyer) egy vekony szelet sajtal, sonkaval vagy csirkevel, es paradicsommal, es minimalis vaj altalaban felbarna kenyerrel.
Vacsora rendes meleg etel (ne legyen tul zsiros, en megtanultam fozni ferfi letemre azert hogy magamnak finom de egeszseges kajat tudjak kesziteni), de csak egy normalis adag mely utan nem maradok ehes. Utana max egy dezert pl twix, vagy egy kis suti (ha ettel levest akkor felejtsd el). Napkozben barmikor 1 alma, 1 mandarin vagy kiwi, es repa vagy egyeb zoldseg es marha sok folyadek (csak asvany viz az esetemben).
A sportot fokozatosan vezesd be. Pl fuss vagy usszal heti ket haromszor, es mellette hetente egyszer csinalj valami kevesbe intenziv sportot mint tollas vagy gyalogolj egy orat... Amikor sportolsz akkor merd pontosan hogy mennyit csinalsz. Pl eloszor 5km-t fussal vagy 1km usszal majd fokozatosan emeld 500m vagy 100 m-rel. En eloszor 1 km-t usztam most mar heti haromszor 5kmt uszok es mellette maraton futasra keszulok (jelenleg meg csak hetente egyszer futok 20kmt de az uszast majd fokozatosan felvaltom futasra, bar nem teljesen). Arra figyelj hogy ne sportolj egymas utan ket nap intenziven mivel a szervezetnek regeneralnia kell. Tovabba ha valoban rosszul erzed magad sport kozben akkor azzonnal hagyd abba.
Utolso tipp az hogy mindennap reggel eves elott merd meg magad. Probalj heti 1-2 kilot leadni maximum.
Es meg valami: Barmennyire is kivanod, soha ne zabalj! Mindig gondold at hogy mit eszel...
Egyrészt megnéztem a neten, hogy heti 5-6 sporttal mennyi kalóriára van szükségem (2600), és nem ettem, csak 1800 körül, ami heti 0,7 kg zsírpusztulást eredményezett. És láss csodás, a mérleg 10 hét alatt tényleg 7 kilóval mutatott kevesebbet.
Az étrendem pedig normális ételekből válogattam össze, könnyű dolgom volt, mert rengeteg bio zöldség volt a kertben. Másrészt sok tejterméket ettem (főleg túrót és sajtot), meg próbáltam minden nap húst enni, és ilyen magas hústartalmú felvágottakat (min 80%-osat). Szénhidrát kimerült egy délelőtti edzés előtti fagyiban meg napi 10 dkg kenyérben. Télen ezt úgy is megoldhatod, hogy napközben ha éhes vagy, bármikor ehetsz almát, mandarint, kiwit, túrót, jégsalátát (narancsot éhgyomorra inkább mellőzném), meg bármit, amit szeretsz és zöldség vagy gyümölcs. Ebédre bármit lehet enni, csak mértékkel. (Mert a reggeli és az ebéd után már nagyjából megvan a beviteled jó része, így nem is vagy a nap folyamán éhes).
Ha napi 5-6-7x eszel, az emésztésed is felgyorsul, meg ha minimálisan csökkented a kalóriát, akkor a tested azt hiszi ráadásul, hogy semmi baj, így nyugodtan nekiesik a zsírtartaléknak. Ja és a sport, egy óra intenzív sport további 36 órán át égeti neked a zsírt, tehát ezért fontos heti 5-6 sport, meg a fogyás úgy könnyebben is megy. (Tévedés a kizárólag sport közbeni kcal égetés). Szerintem a legjobb mozgás a küzdősport (kickbox, capueira), neten ingyenes egy csomó, de bármely aerob jellegű mozgás megteszi, az a lényeg, hogy élvezd.
Remélem segítettem. És még annyit, hogy azóta is pontosan annyit mutat a mérleg meg a centi, és ennek már lassan fél éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!