2*30perc futás 3perc pihenővel közte mennyi kalóriát éget el kb? Kb 8km/h-s átlaggal,178cm és 80kg vagyok
Nekem is ugyanezek az adotságaim: magasság stimmel, súly stimmel. Én is járok futni, de én nem időre, hanem távolságra megyek. Heti 1x futok 3-4000 m-t attól függ, hogy milyen az idő, és mennyire fárasztott le a hét a suliban.
Engem is érdekelne a kérdés! (ezt én csak amolyan "téli formábatartásnak" találtam ki, hogy ne jöjjenek a plusz kilók)
Szia. Nem a gyorsaságod számít, hanem az, hogy ne lihegjél nagyon futás közben, ehhez válasszad a megfelelő tempót. Indok: a levegő (oxigén) nem marad a testedben kellő mértékben, ha a füleden is levegőt veszel, márpedig enélkül nincs égés- ez a a zsírra is vonatkozik. Zsírégetésnél fogyásnál az számít, hogy sokáig tarson ez a lihegésmentes mozgás. Összességében az aerob sportokkal lehet fogyni, olyanokkal, emely viszonylag könnyű, de sokáig tartó mozgás. A nehéz súlyzós, néhány emeléses izomerősítés pl már nem ilyen.
DE!
Az aerob mozgások kb első 20-30 percében a tested először a benne található vércukrot bontja le. Ez UTÁN kezdi- egyéb lebontható cukor hiányában-a testzsírt hasznosítani.
Azokon anapokon is fogysz,a mikor nem futsz, mert az izomzatod (hajszálérhálózata) növekszik.
Nah, ennyi röviden, sok sikert Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!