Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 2*30perc futás 3perc pihenővel...

2*30perc futás 3perc pihenővel közte mennyi kalóriát éget el kb? Kb 8km/h-s átlaggal,178cm és 80kg vagyok

Figyelt kérdés
2009. jan. 20. 16:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem is ugyanezek az adotságaim: magasság stimmel, súly stimmel. Én is járok futni, de én nem időre, hanem távolságra megyek. Heti 1x futok 3-4000 m-t attól függ, hogy milyen az idő, és mennyire fárasztott le a hét a suliban.

Engem is érdekelne a kérdés! (ezt én csak amolyan "téli formábatartásnak" találtam ki, hogy ne jöjjenek a plusz kilók)

2009. jan. 20. 16:54
 2/12 A kérdező kommentje:
én pedig 93ról indultam, azóta csinálom:) ÉS 70 a célom kb, mert 95centis a derékbőségem amit nagyon soknak érzek.
2009. jan. 20. 17:01
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia. Nem a gyorsaságod számít, hanem az, hogy ne lihegjél nagyon futás közben, ehhez válasszad a megfelelő tempót. Indok: a levegő (oxigén) nem marad a testedben kellő mértékben, ha a füleden is levegőt veszel, márpedig enélkül nincs égés- ez a a zsírra is vonatkozik. Zsírégetésnél fogyásnál az számít, hogy sokáig tarson ez a lihegésmentes mozgás. Összességében az aerob sportokkal lehet fogyni, olyanokkal, emely viszonylag könnyű, de sokáig tartó mozgás. A nehéz súlyzós, néhány emeléses izomerősítés pl már nem ilyen.

DE!

Az aerob mozgások kb első 20-30 percében a tested először a benne található vércukrot bontja le. Ez UTÁN kezdi- egyéb lebontható cukor hiányában-a testzsírt hasznosítani.

Azokon anapokon is fogysz,a mikor nem futsz, mert az izomzatod (hajszálérhálózata) növekszik.

Nah, ennyi röviden, sok sikert Neked!

2009. jan. 20. 17:22
 4/12 anonim ***** válasza:
A kezdésről: minél többször futsz lihegésmentes tempóban, annál inkább erősödik (de csak lassanként) az izomzatod, amely a szív terhelését csökkenti, így egyre többet és gyorsabban bírsz majd futni lihegés nélkül. Ha emelett erősíteni is szeretnéd kicsit gyorsabban a kitartásodat és az izomzatodat, az egy másik történet. kezdőknek tipp, olyan tempóban fussatok (akár sétatempó is lehet!) amilyet elbírtok, 10-15 perc után kicsit fel fogtok gyorsulni., De ha fogyni szeretnél, ne a gyorsaság legyen a cél, legalább is ne minden nap...
2009. jan. 20. 17:25
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, de ezeket tudom mert 13kg-ot már sikerült leadnom:) Az érdekelne, hogy ezzel mennyi kalóriát égetek kb?
2009. jan. 20. 17:31
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha bemelegítés nélkül kezdesz futni, akkor kb 400 ccal. Ha bemelegítés után számolod a 2X30 percet, akkor kb 600.
2009. jan. 20. 17:43
 7/12 A kérdező kommentje:
ophh ez fájt, én azt hittem hogy többet érek el vele:$ na mindegy:) köszi a segítséget:)
2009. jan. 20. 18:30
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, általában azt hisszük, több megy le..:( De nem. Fehérje és víz is le tud menni, egyik sem zsírégetés. Kitartás! Sok kicsi sokra megy! Az igazi zsírégető edzés az 2-3 órát is eltart, én nem ritkán 15-20 km-eket futottam baba tempóban a célért. Megérte- nem jött vissza és aránylag gyorsan leugrott a felesleg rólam.:)
2009. jan. 21. 11:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Jah! Akkor is fogy sz ám, amikor épp nem sportolsz! A köztes napokon. Plusz tudd, egy kg zsír, kb 900 ccal. Tehát így is lemegy ezzel a 3-400-zal is sok.:)
2009. jan. 21. 11:39
 10/12 A kérdező kommentje:
jahm értem hölgyek urak:)
2009. jan. 21. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!