Van egy barátnőm, aki mióta ismerem sose volt beteg. Megkérdeztem milyen étrend kiegészítőt szed, de ő az válaszolta semmit sem szed, csak nem eszik finomított cukrot, mert az gyengíti az immunrendszert. Meg sok gyümölcsöt eszik, és hetente 4x edz. Szerintetek ez igaz? Tényleg ennyi elég lenne nekem is, hogy idén ne legyek influenzás, vagy legalábbis ne annyira legyek beteg mint szoktam?
A répa és a nádcukor kémiailag azonos, diszacharid. Nyilván a nádban más anyagok vannak mint a répában ezért más a tisztítatlannak az íze. Az borzasztó ostoba dolog amikor egy szennyetett tisztítatlan anyagról emberekkel elhitetik bebeszélik nekik hogy az egészséges. Ez olyan mointha pálinkafőzésnél a rezes részt a metilalkoholt a butilokat is bennehagynák és azt állítanák hogy az a jó nem a tisztázott. Miért van ez? Miért van hogy ma az emberek ostobábbak tömegében mint ötven évvel ezelött? Akkor ilyen blődségeket nem lehetett bebeszélni nekik. Az se gyanús nekik hogy a barna cukor büdös szagú a bennehagyott anyagok miatt.
2010. dec. 10. 15:57
12/18 anonim válasza:
"Soha nem szedek vitamint, a mesterséges c-vitamin hiába 500 vagy 1000 mg ,amit pillanatnyilag felhasznál a szervezet, az hasznosul, a többi kiürül,"
Nagyon tévedsz! Tudod mi az kémiában hogy nagy felesleg alkalmazása? Azt jelenti hogy a reakció biztos lefolyásához nagy felesleget kell alkalmazni. Aki azt állítja hogy 100mg-nál többet nem érdemes bevenni az nagyon téved!Tudod hogy Szent-Györgyi mennyit szedett? Meg még sok más személy akik ezt az elvet ismerték? Ha valakinek C vitamin hiány tünete van akkor 500mg alatti mennyiséget bevenni semmi értelme. És sokan nem veszik ezt észre. A "mesterséges" C vitamin emlegetése megint egy blődség és hozzá nem értő emberek terjesztik.
2010. dec. 10. 16:06
13/18 A kérdező kommentje:
Kétértelmű voltam, bocsánat. Semmijen cukrot nem eszik se barnát, se fehéret, egyszerűen semmijet. Bár megértem őt, mert a családjában sok a cukros, és nem szeretne ő is az lenni, ezért hagyta fel még évekkel ezelőtt.
2010. dec. 10. 19:46
14/18 anonim válasza:
Szerintem biztos egészségesebb lennél, ha úgy ennél. Meg lehet próbálni, ártani nem árt. Arra számíts, hogy ahogy tisztul a szervezet, mindenféle bajok kijönnek rajtad, de folytatni kell, és végül egészséges leszel.
2010. dec. 11. 11:48
15/18 anonim válasza:
Egyszer kaptunk két láda narancsot, de pont vettünk mi is egyet. Ezért naponta ötször ettük. Azon a télen az ovis gyerekeim egyszer sem voltak betegek, pedig olyan járvány volt, hogy egy hétre még a suli is bezárt.
egyik évben a lány(11) kajakozni járt. Heti öt edzés, órás futás az esőben. + heti 6 óra néptánc. Abban az évben nem volt beteg, sőt, a bizonyítványa is a legjobb volt.
2010. dec. 11. 11:51
16/18 anonim válasza:
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 16:06
Tudom, hiszen vegyész vagyok.Tudom mit beszélek. A mesterséges aszkorbinsav vesekövet okozhat. A cetebe időszemcséi, kész vicc, a kapszulában lévő szemcséket nem egyformán filmezik, a vastagabb filmrétegű lassabban oldódik, így elnyújtja a c-vitamin hatását. A cink is ugyanezt teszi. Mielőtt okoskodsz, nézz utána a dolgoknak.
Nem kell bedőlni a reklámoknak, de gondolom te calgont is használsz, mert a mosógépgyártók ezt ajánlják.
2010. dec. 11. 12:56
17/18 anonim válasza:
ha nem eszel agyoncukrozott ételeket, kevesebb szénhidrátot viszel be, nem esik le olyan gyorsan a vércukrod és energikusabbnak, fittebbnek érzed magad. a sport mindenki számára hasznos, a gyümölcsöket pedig ne hanyagold el, annak ellenére, hogy abban is található ch! nyilván nem úgy kell elképzelni az étrendet, hogy gyümölcsökre épül, és napi 2347652346 kg almabanánszőlőnarancs, és mellette semmi más... sokan ebben hiszenk... pedig ez az elképzelés a legkevésbé sem egészséges. cukorból nemigen lesz izom. :D tehát, sok fehérje [húsok, halak, tejtermékek], kevés összetett szénhidrát [kenyér- és tésztafélék], csekély egyszerű szénhidrát [cukros krémek, édes nassolnivalók, nyalánkságok, csoki, bonbon, cukorka... fuj], és emellett mehet a zöldség & a gyümi. ^^
2010. dec. 14. 12:19
18/18 anonim válasza:
Igen, igaz. Ennyi az egész. Nem tetszik soknak, de a test nagyon kicsire is reagál.
(gondolj bele, pl beveszel 10mg C vitamint, azt is észreveszi)
Nem nagy dolog, de a lényeg: minden nap.
Ha 100 meg ezer napon át így élsz, az már nem semmiség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!