Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért megy ez ilyen lassan?...

Miért megy ez ilyen lassan? Mivel gyorsítható a fogyás? 110kg 34/Nő

Figyelt kérdés
110kg vagyok most.118kg-ról kezdtem másfél hónap alatt fogytam 8kg-ot.Minden nap tornázom,és szénhidrátszegényen étkezem.Kerülöm a zsíros kajákat is.Hamlettet eszem kenyér helyett.Régebben sokkal gyorsabban fogytam,egy hónap alatt 15 kg is le ment rólam.Sajnos gyerek korom óta a jo-jo effektus áldozata vagyok.Tavaly nyáron szültem és a szoptatás alatt nagyon meghíztam.Már nem szoptatok,és szeretnék lefogyni,de olyan nehezen sikerül.Félek,hogy elfogy a türelmem.Mivel gyorsíthatnám meg a fogyásomat?
2010. dec. 3. 10:33
1 2
 1/15 Nostro the overlord ***** válasza:
A fogyásod tempója pont ideális, ne siettesd.
2010. dec. 3. 10:36
 2/15 anonim ***** válasza:

Csak azt tudom mondani, hogy türelem! Én 2,5 hónap alatt fogytam 6 kilót, de marha elégedett vagyok. Ami évek alatt jött fel, nem lehet egészségesen lefogyni napok alatt. Én is szoptatás/terhesség alatt szedtem magamra igensok kilót, de leadom a tavaszra, nyár elejére.

Én amit tanácsolni tudok, hogy olyan sportot válassz amit szeretsz csinálni, különben abba fogod hagyni. Ha szereted a tornát akkor jó, de ha nem (én iszonyatosan untam) akkor keress olyat, amiben örömöd leled.

2010. dec. 3. 10:37
 3/15 anonim ***** válasza:
57%
Szia. A 8 kiló az nem kevés ám, ne hidd. Az jó, hogy szénhidrátszegényen étkezel, de valamennyi mindenképp kell. Több fehérjét egyél (gyümijoghurtokkal vigyázz), és zöldségeket. Ami nagyon fontos, a folyadék. Napi minimum 3 litert igyál meg, kapható annyi sokféle tea, ízlés szerint válogathatsz. (cukor mélkül, max édesítő). Ez fontos, hogy meginduljon az anyagcsere. Tök jó hogy naponta tornázol, ez maradjon is így, bár heti minimum 1 pihinap kell a testnek, ezt ne felejtsd el. Nem írrtad hogy mire tornázol, de hadd mondjak valamit: vévévépontfitvideoponthu ez a tuti! minden van! Nekem bevált. Sok sikert, és bízz benne, sikerülni fog!
2010. dec. 3. 10:42
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jótanácsokat.Én is borzasztóan unom ezt a tornázást.Legszívesebben táncolni járnék,csak hát kisbaba mellett ez reménytelen.A párom reggeltől estig dolgozik,és rám szakad minden.Még a tornázást is taktikázva tudom elvégezni,amikor alszik a kisbabám.Megpróbálok türelmes lenni magammal szemben.
2010. dec. 3. 10:57
 5/15 vagrand válasza:
57%

A 8 kiló az jó!

De szerintem tartósan fogyni és megtartani egy sújt -egy hízásra hajlamos személynél- csakis intenzív testmozgással lehet. Ami persze nagyon fárasztó és fájdalmas. De aki ezt vállalja az tuti hogy fogyni fog, mindenféle varázsszer nélkül.

Azzal meg senki ne jöjjön hogy mozog ő eleget napközben. Én intenzív mozgásról írok. Mondjuk te 34 éves vagy, akkor egy 150-es pulzussal végzet mozgás a megfelelő. Az idejét szándékosan nem írom mert az az egyéni tűréshatár függvénye, ami megfelelő edzéssel kitolható.

Javaslom hogy vegyél egy pulzusmérő órát.

2010. dec. 3. 11:15
 6/15 anonim ***** válasza:
jó az ütem, csak így tovább
2010. dec. 3. 11:56
 7/15 anonim ***** válasza:

friss tapasztalatom alapján jó tanács.

Menj el orvoshoz és kérj egy 4 pontos terheléses cukorvizsgálatot. Lehet, hogy nincs cukrod (bár nagy a súlyod, mostanában szültél, szoptatás alatt is híztál. Nekem is ezek voltak többek között) Ha cukrod van, akkor gyógyszerrel beállítják, ez is segíti a fogyást, illetve szerintem magasabb a BMI-d, mint 35. Ha majd ronda lesz fogyás után a hassad és lóg a bőröd, a TB csak akkor fizeti, ha igazolod orvossal, hogy mennyit fogytál, ezért jó lenne, ha legalább a körzeti felírná hány kiló vagy.

Amúgy jó ez a fogyás. Én 106ról indultam 5kilót fogytam kb. 2 hónap alatt. Szénhidrátszegény étkezést próbálok tartani és igyekszem tornázni, bár utóbbival vannak problémáim... A türelemre intőket én sem szeretem, már csak azért sem, mert én 20 kilót 2 hónap alatt szedtem fel és fel sem merült semelyik orvosban, hogy esetleg cukrom van, egészen addig míg egy magánorvoshoz nem mentem el...

2010. dec. 3. 12:30
 8/15 anonim ***** válasza:

Teljesen jól fogysz. Ezzel a tempóval elkerülhető a jojó, de már most kezdj el barátkozni a gondolattal, hogy életed végéig normálisan (fehérje, zöldség, és kevés szénhidrát) kell kajálnod és mozognod is kell, különben visszahízol. Ha meg úgyis visszahíznál, miért kínozod magad fogyókúrával...

Nem a jojó "áldozata" vagy, hanem magadnak idézted elő eddig. Rajtad múlik, változtatsz-e.

Egyébként ügyes vagy, gratulálok!

2010. dec. 3. 14:24
 9/15 anonim válasza:
hat a fogyas....2 ev utan tudtam leadni a terhesseg alatt felszedett kilokbol. majdnem 20 kilot szedtem fel es sehogy sem sikerult leadni. Tornaztam meg figyeltem az etkezesre stb. Idegesito volt latni, hogy mas anyukak 2-3 honap alatt lefogytak szules utan. Na de ne feledjuk, hogy nem mindegy hany evesen probalunk megmenekulni a kiloktol. En 39 vagyok es most sikerult csak fogynom. Kozel 3 ev utan. A tornat reg abbahagytam hiszen ahogy irtad en is annyira untam, hogy keptelen voltam folytatni. De maradt a rengeteg gyaloglas. Es a rengeteg zoldseges etel, brokkoli, zabpehely, teljeskiorlesu gabonakenyer, sima joghurt. Rengeteg fuszer, csipospaprika (ezek mind gyorsitjak az anyagcseret), es rendszeres etkezes. Erdekesnek tartottam de most rajottem, hogy a szervezet jobban reagal ha rendesen etkezel es egeszsegesen. (azelott csak egyszer ettem egy nap vacsorara, ugyanannyit mint most). Es gratulalok a 8 kilohoz..Az nagyon szep teljesitmeny. Csak igy tovabb. Turelem. Jo egeszseget anyukanak meg kisbabajanak
2010. dec. 3. 14:36
 10/15 anonim válasza:
semmivel se lehet a fogyást gyorsítani. pont jó a tempó
2010. dec. 3. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!