Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Holnaptól életmódot akarok...

Holnaptól életmódot akarok váltani és nem akarok fogyózni többet. Jók az elgondolásaim és lehet ezt egyik napról a másikra megcsinálni?

Figyelt kérdés

167 cm magas, 103 kg, 34 éves nő vagyok. Egész életemben sportoltam valamit. Evezés, bicikli, kocogás. Az utóbbi 3 évben olyan munkám lett, ami miatt nem tudtam sportolni és meghiztam. 80-85 kiló akarok lenni újra, ezért elhatároztam, hogy életmódot váltok és egész életemben aszerint fogok élni. Nem érdekelnek a fogyókúrák többet.

Két hete elkezdtem minden hétköznap napi 50 percet szobabiciklizni és utánna fél óra talajtornát csinálok. Lábemelgetés, hasizom, farizom, ilyesmik.

A reggelim minden nap zabkása vagy zabpehely tejjel. Továbbá elhatároztam, hogy kihagyom a kenyeret, krumplit, cukrot, lisztet, édességet, süteményt, péksüteményt. Ritkán fogok enni barna rizst és gyakrabban zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket.

Otthon tudok reggelizni, a munkahelyen csak hideg kaját tudok enni és kb. 4 órakor otthon tudok meleg kaját enni. Reggeli előtt szoktam sportolni, mert este már nincs rá időm és energiám. Hétközben szigorúan betartok mindent és a hétvégén, amikor is itt a család és nagyobb a kisértés többet engedek meg magamnak. Pl. egy Túró Rudit vagy egy sportszeletet.

Jó ez igy? Menni fog a fogyás? Mit változtassak? Nem érdekel, milyen gyorsan vagy lassan fogok lefogyni. Egészséges ez igy? És el lehet kezdeni egyik napról a másikra igy étkezni vagy fokozatosan kell?

2009. jan. 16. 23:12
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Tarts egy két hetes átvezető időszakot, ne egyik napról a másikra mert nem fog összejönni és elveszi a kedvedet.

A krumpli meg a rizs nem olyan gáz. A búza/kukorica viszont semmire nem jó. A sovány húsoktról ne feledkezz meg, és szerintem jó lesz de ezt te látod, majd módosítassz rajta ha úgy látod...

Sok Sikert

2009. jan. 17. 00:30
 2/7 anonim válasza:
100%
Igen, szerintem nagyon jo a meglatasod, neked eletmodot kell valtanod es a leirtak alapjan tisztaban vagy azzal hogy mit szabad es mit nem enned. Kezd el, de a legfontosabb ne add fel, hisz ez az egezsegedrol szol. Kitartast es sok sikert!
2009. jan. 17. 03:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is yó. Én is életmódot változtattam. Hasonlót,mint Te. Én 2 hét alatt 2 kg-tól szabadultam meg :) Neked is menni fog,kitartás ;) Nekem csak ez "radikális" egyik napról a másikra megy,mert,ha elkezdenék ilyen rávezető és hasonló napokat/heteket csinálni biztos beleunnám magam...Kinek a pap,kinek a papné. Kitartás ;)
2009. jan. 17. 08:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

Ha megengeded, szeretnék adni néhány tanácsot, amit ha szeretnél, kipróbálsz, ha nem, akkor csak elolvasod és konstatálod. Először is, jól látod, hogy a fogyókúrák sehová sem vezetnek. Legalábbis az emberek többségénél. Azzal viszont nem értek egyet, hogy az alapvető élelmiszereket kizárd az étrendedből hosszú távra, mert egész egyerűen a szervezetednek ezekre is szüksége van. A titka az, hogy esetleg nem olyan mennyiségben, ahogyan azt az ember gondolná. Gyümölcsök: tévhit, hogy nincs kalóriatartalma. 10 dkg banán 150 kalóriát tartalmaz, pedig azt hiszed, hogy a gyümölcs biztos nem hízlal. Összegezve: Egyél mindenből, amit megkívánsz, de keveset. Mert amit megkívánsz, arra van éppen szüksége a szervezetednek, abból van éppen "hiány", ezért azt biztosan felhasználja, nem raktározza. Mégegyszer hangsúlyozom, kis mennyiségben. Egyél naponta ötször, de keveset. Keríts időt arra a munkahelyeden is, hogy egy almát, joghurtot, fél szendvicset megehess, lehetőleg 4 óránként minimum egyél, ha csak egy kis kekszet vagy gyümölcsöt is. Egy-két hét után a szervezet megszokja, hogy folyamatosan kap egy kis energiát, és nem fog raktározni "inséges időkre", hanem feldolgozza azt, mert "tudja", hogy néhány óra múlva ismét enni fogsz egy keveset. Ha elgondolkoztatott, és érdekel, amiket itt leírtam, jelezd, mert én nagyon szívesen segítek! :) (És bocsi a litániáért.)

2009. jan. 17. 09:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jó a terved!!! Én is kb. így étkezem már szeptember óta és fogytam 10 kilót! Tudom nem olyan sok, de nekem nagy eredmény. Viszont kb. 2 hónapig (okt. és nov) szedtem egy Reductil nevű tablettát,ami elveszi az étvágyat. Nekem nagyon bejött és megtanított úgy "nem kívánni" az ételeket, vagyis főleg azokat, amire semmi szükségem nem volt, mégis ettem. (sok süti és más édesség, nasi) Még mindig szeretnék fogyni, de most Karácsony óta eléggé stagnál a súlyom. Már nem szedem a gyógyszert, mert egy műtét vár rám és amiatt nem szedhetek semmit. De javaslom, talán neked is megadja azt a kezdő lökést amire szükséged van!

:( Sok szerencsét és sikert!

2009. jan. 17. 23:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm mindenkineka hozzászóllást. Örülök, hogy jó a tervem és biztos vagyok benne, hogy most sikerül lefogynom. A drasztikus megoldást választottam és egyik napról a másikra kezdtem el. Még működik és egyre nagyobb bennem a lelkesedés.
2009. jan. 19. 15:49
 7/7 anonim válasza:
Szia.Nem tudom,hogy jársz-e még erre,de hátha..Arra lennék kíváncsi,hogy sikerült-e elérned a célodat?:)
2013. jan. 9. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!