Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Irna ide aki anorexiás,...

Irna ide aki anorexiás, bulémiás- vagy volt? és én?

Figyelt kérdés

sziasztok.szóval magamról annyit hogy elég fiatal vagyok ... nem igazán tudom hogy van e egyáltalán étkezési zavarom ..szóval: egész életem a fogyásról szólt .... február óta kezdtem a hánytatást ami nem igazán megy..szóval napi szinten szedek hashajtót koplalok, nem merek mások elött enni,ha pedig egyedül maradok zabálni kezdek... 3 hónap alatt 13 kg fogytam nem igazán érzek változást(55kg vagyok most), kövérnek láttom magam ..hullik a hajam, mindig fáradt vagyok stb.. és nincs már mentsruáciom ami eddig 4 éve meg volt normálisan.

röviden ennyi....

anyukám észre vette hogy mi a helyzett és elvitt orvoshoz most ambulásan kezelnek de nem hiszem hogy bármi bajom lenne hiszen ezsek csak nem mások elött mert nem akarom lássák hogy ez a disznó már megint eszik..és hányni se tudok (hánytatom magam de nem jön semmi ) szóval nem hiszem hogy igy lenne bármi bajom is....

szóval nektek mi a véleényetek? aki volt étkezési zavaros vele mi volt a helyzet ...mikortól mondta -mondták hogy beteg-beteges amit csinál....

am szoktam sportolni, szoktam lé napokat tartani és h. nem eszem bár nehezen birom, átlagosan kb: 500 kcal eszek (megprobálok->anyám töm-.-) de 500 is számomra sok... :s

2010. nov. 16. 20:44
 1/7 A kérdező kommentje:
hangulatingadozásom is van ..ha ez azt jelenti: itthon:nem igazán érdekel semmi, nincs ekdvem semmihez más emberek között meg felveszem az aktiv stilust hogy emgfeleljek mindnenkinek... nagyon könnyen el tudom rontodni a kedvem kis dolgokon....
2010. nov. 16. 20:53
 2/7 anonim ***** válasza:
2010. nov. 16. 20:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Anás voltam. A napi 500 kalória az már az a kategória hosszú távon. Nem lesz jobb az életed, ha csak az étkezésedet vagy képes befolyásolni!!!! Én akkor döbbentem rá, hogy baj van, amikor az anyám rámnyitotta a fürdőszoba ajtót, és sírva fakadt, amikor meglátott. Onnan hosszú út volt, mire javult egy kicsit a helyzet. Ennek már 8 éve. Szedj multivitamint!

"A torkod belesz gyulladva és a fogaid le fognak töredezni, mert a gyomorsav szétmarta őket. A körmeid szintén töredeznek a hajad kihullik, a bőröd száraz lesz és feszülni fog az arcodon mikor nevetni próbálsz. Mikor sétálsz pár méterenként pihenőt kell tartanod, mert elhagy az erőd. Az agyad cserben hagy, talán az is kiesik amit egy két perce mondtál, vagy tettél. Lehet, hogy soha nem lehet gyereked. Akármilyen melegvan, te fázni fogsz, mivel nincs benned/rajtad semmi, ami melegen tartaná a testedet. Eljöhet az idő, amikor felkelni sem lesz erőd. "

2010. nov. 16. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Voltam anorexiás, most bulimiás vagyok, ebből próbálok kigyógyulni. Kérlek-kérlek menj pszichológushoz vagy pszichiáterhez, mert nem fog elmúlni magától sajnos, csak egyre rosszabb lesz. És egyszer csak ott találod magad, hogy már egy-két éve tart és nem tudod abbahagyni. Minél korábban keresel segítséget, annál könnyebb kilábalni belőle.

És igen, étkezési zavarod van. Most még lehet, hogy nem látod, de egyszer magadnak is be kell ismerned, mert csak úgy gyógyulhatsz meg.

2010. nov. 16. 21:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, beteg vagy. Én anorexiás voltam, engem is kezeltek klinikán. A menstruációm kimaradt 3 évre, semmi erőm nem volt, folyton fáztam, a hajam kezdett hullani, a hangulatingadozás nálam is megvolt. Egyszer mint egy élőhalott, csak feküdtem és csöndben voltam, aztán pedig fél perc alatt "robbantam", ha valami felhúzott. Muszáj enned és kezelni magadat, mert hosszú távon rengeteg káros hatása van. A menzeszemet sem volt egyszerű visszaállítani. Még így is lehet, hogy soha nem lehet gyerekem. A gyomrod tönkre fog menni a sok hashajtótól és nem fogsz tudni ezek nélkül wc-re menni. Ez nem játék!

És csak mondom, hogy utólag visszanézve nagyon csúnya voltam akkor a beesett arcommal és a karikás szemeimmel. Mint egy hulla. Igaza volt a külső szemlélőknek. Persze akkor nem hittem nekik, de próbálj meg hallgatni rájuk. Kívülről jobban látnak téged, mint saját magadat.

Ha elégedetlen vagy magaddal, egyszerűen kezdj el normálisan étkezni és sportolni. Nem kell édességet enni még fehér lisztet, de igenis szükséged van gabonára, gyümölcsökre, szénhidrátra, sok zöldségre. A szénhidrát hiány okozza az ingerültséget és a hangulatingadozást, mivel az agyadat ez "táplálja és működteti".

2010. nov. 16. 23:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Tudod egy baj van. Olyan károkat okozol a testedben. Én tapasztaltam magamon. Egy nap összeestem ó, elég gusztustalan látvány lehettem. Rángatóztam.. meg felakadtak a szemeim. A hajam kihullott stb. a szervezetem gyenge.. ahhoz képest milyen voltam. Rájöttem, hogy ezt az egész marhaságot én ültettem az agyamba, más nem is bántott soha azzal, hogy kövér lennék. Most pedig azon fáradozom, hogy amit tönkre tettem magamon, visszajavítsam. Remélem sikerül. De a hajam nem akar visszanőni.
2010. nov. 17. 06:12
 7/7 nyuszóóka válasza:
86%

Nagyon jó,hogy anyukád elvitt orvoshoz.Én voltam anorexiás igaz egy idő után észevettem saját magamon és sikerült kigyógyulnom belöle.

Nálam is megvolt a hangulatingadozás és egy nagyszájú pics@ lettem aki mindenkinek meg akart felelni. :(

Hidd el ez a legrosszabb,hogy meg akarsz felelni mert így úgysem szerzel igaz barátokat és aki az azt pedig elveszited.

Nem tudom hány éves vagy mert nem írtad le de én még általános iskolában voltam enyire hülye.

Észre se vettem elöször,hogy menyire megváltoztam és azt sem,hogy a barátaim melletetem álltak mindvégig pedig ők ott voltak! :D

Már másik suliba járunk de még mindig nagyon jóban vagyunk és rosszul leszek ha csak rá gondolok,hogy majdnem elveszitettem őket.:(

Az általános suli utolsó évem utáni nyáron elhatároztam,hogy most márpedig megváltozok!És egy nyár alatt kb. majdnem helyre is jöttem.

Csak akarni kell! ;)

Annyit akartam csak számodra írni,hogy az 500kcal nagyon kevés!!Ezt neked is észre kell vegyed!!Ne akard magadat becsapni!Amíg nem ismered

be,hogy ez nem normális addig nem lesz jobb!Nem tudom,hogy ki lehet-e venni valami értelmeset a válaszomból de gondoltam írok neked. :) Sok sikert!!

16/L

2010. nov. 18. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!