Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért vagyok egész nap éhes?

Miért vagyok egész nap éhes?

Figyelt kérdés
Az étrendem szerintem alapvetően jó lenne, iszom rendesen, sok fehérjét, rostot eszem, napi 5-ször étkeztem. De ha mindig eszem, amikor éhes vagyok, képes vagyok 3000 kcal-t megenni egy nap. Persze általában sikerül visszafogni magamat, de olyankor meg iszonyú éhséget érzek. Egyébként 164 cm vagyok, a súlyom kb. 58 kg. És nem mozgok nagyon sokat. A kisfiamat cipelem csak sokat, ő 14 kg. Vagy esetleg lehet ez az éhség alváshiány miatt? 4 éve nem aludtam ki magamat, sajnos rosszul alszanak a gyerekeim. Egyébként a második terhességem alatt kezdődött ez, és azóta tart.

ma 15:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy kevés a szénhidrát az étrendedben, vagy a kalória mennyisége túl alacsony.

Meg esetleg jobban müködne, ha csak háromszor ennél, nem egész nap folyamatosan.

De ha leírod az étrendedet (mennyiségekkel!), akkor többet lehet mondani

ma 15:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Eleve nem igazán van rajtad fölösleg, az ideális 56 kg lenne, 50 és 63 között normális. Súlytartáshogy 1800-200 kcal közötti értékre lenne szükség.
ma 15:30
 3/7 A kérdező kommentje:

Én nem is szeretnék fogyni, csak sem az állandó zabálást, sem az állandó éhséget nem tartom egészségesnek...

Étrendem kb.:

Reggeli: 2 tükörtojás, 2 szelet tk toast kenyér, zöldség

Tízórai: egy banán

Ebéd: zölsgéges rizs, grillezett csirkemell

Uzsonna: joghurt 5 db keksszel

Vacsora: 2 melegszendvics 4 db tk. toast kenyérből, csirkemell sonkával, sajttal, ketchuppal, zöldséggel+egy zabrudi

Persze ez csak egy példa, de nagyjából így néz ki az étkezésem, de emellett éhes vagyok. Néha vannak napok, amikor már nem érdekel, nem akarok éhes lenni, akkor ennél jóval többet eszem.

ma 15:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez kb 1500 kcal, ami neked egyértelmüen túl kevés, nem csoda, ha éhes vagy. Nyugodtan egyél többet, a szervezetednek többre van szüksége.
ma 17:04
 5/7 anonim válasza:
ez így szerintem elég zsírszegény, ha nem eszel olajos magvakat, zsírosabb húsokat, vajat, sajtot. én nem vagyok szakértő, de ha a reggelidhez ennél még egy kis sajtot, (esetleg szalonnát is:D) a tízóraihoz meg egy marék diót/kesut/pisztáciát, az lehet, segítene. én ha délelőtt jó laktatós kajákat eszem, de nem annyit, hogy feszüljön a hasam, szóval nem sokat, akkor az elég sokáig jóllakás érzést nyújt. de lehet, hogy ez személyfüggő is.
ma 17:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor ezért lehet, hogy néha meg 3000 kcal is lecsúszik? Megpróbálok akkor kicsit többet enni, remélem, hogy az segít. Köszönöm a segítséget!
ma 17:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem lödd be az étkezésedet 2000 kcal-ra, akkor meglátod, hogy reagál rá a szervezeted.
ma 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!