24/F vagyok, és 1 hónapja kezdtem a testépítő diétával a fogyást, de Félek a bőrereszkedéstől, mit tehetek?
Sziasztok !
24 éves pasi vagyok.
A fenti kérdésemben lényegében leírtam mindent. lényeg, hogy komolyan gondolom, és fogyni fogok. Már most is fogyok.
Heti max. 1 kiló megy le.
Én a testépítő diétát választottam, azaz súlyzós, és aerob ezdés, ez mellett rendes kaja. Nem kenyér, stb...
165 cm vagyok kb., és 85 kg.
Szóval a bőr ereszkedésétől félek nagyon.
Annyira félek tőle, hogy ha a diétám vége felé látni fogom, hogy bőr ereszkedésem lesz, akkor inkább ráhagyom, és kövér maradok.
A műtét óriási fájdalommal jár.
Tudtok tanácsolni valamit?
köszi szépen.
A heti 1 kiló az nem sok, ezzel szerencsére minimalizálod az esélyeket, de ha ennyire félsz próbálj meg még lassabban fogyni, jövő nyárig még így is rengeteget fogsz leadni!
A másik hogy vannak speciális krémek amik segítenek megelőzni ezt a problémát, kérdez rá egy patikában, biztos hogy van nekik!
Szerintem hagyd a fenébe ezt a testépítős súlyzós edzéséket, az akkor jó ha le vagy szálkásodva! De ha mindenképp súlyzós, akkor csak könnyebb súlyokat emelgess sokszor, amit úgy értek hogy nem 5-8x tudod kinyomni hanem 20-30x legalább az fogyaszt már...
De mindenek előtt szoba biciklivel vagy futással lesz látványos az eredmény! Főleg ha mellé szedsz L-carantine (zsírégető)! Vagy tudom ajánlani a box, ütöd a boxzsákot engem az szálkásítót le.
ma 20:28
Te jó nagy hülyeséget írtál, kérdező, nehogy hallgass rá! Egyedül az L-carnitin nem hülyeség, azt én is ajánlom! Pontosan a súlyzós edzés (nagy súlyokkal) segít abban, hogy a fogyás mellett megtartsd, erősítsd az izomzatodat, így marad formád, és nem csak egy lógós üres zsák leszel! Persze az aerob edzés is nagyon fontos, úgyhogy jól csinálod, a kettő kombinációja a nyerő! :) A bőrlógástól ne félj, attól nem kell tartanod. Szedj sok e-vitamint, esetleg kollagént, és igyál sok folyadékot, nem lesz gond!
mire kell az E vitamin, és a kollagén?
Hasizomra is kell edzenem, hogy ne legyen a hasamnál bőrereszkedés?
Ha elegendő fehérjét eszik, nem mennek kárba az izmok... És mivel a testépítő diétának épp az a lényege, hogy 3 gramm fehérjét visznek be testúlykilogrammonként, gondolom elég fehérjét fog enni. A kis súllyal (bár nem tudom mit értesz kis súly alatt) való nagy ismétlés nem való férfiaknak, csak az izmok állóképességét javítják. Kisebb súly=kisebb izom, és teljesen kezdőknél az edzés és a minőségi étkezés hatására bekövetkezhet némi izomnövekedés, ami ugye nem ártana.
Az e-vitamin és a kollagén erősítik a bőrt, és elősegítik a rugalmasságát (elvileg). Nyilván hasazni sem árt, az is olyan izom, mint a többi! :)
Az angol oldalak jók, amiket linkeltél a bőr ereszkedéséről, köszi, de valamit magyar nyelven nem tudnál?
Azért kérdeztem, hogy hasazni is kellene-e, mert ilyen edzéstervet akartam:
diéta alatt én most arra gondoltam, hogy csak ezeket edzem: ( mell, bicepsz )--> egy nap, ( hát, tricepsz ) --> másik nap, ( váll,csuklya )--> harmadik nap . igy lenne 3 súlyzós nap. pl. hétfő, szerda, péntek. Ez mellett minden hétköznap aerob is.
Az aerob mindig sulyzós edzés után lenne.
Azért nem edzenék pl lábat, mert én nem profi testépítő vagyok, csak ezt használom a fogyáshoz, és szerintem nem lenne erőm még láb edzésre is, és ezért hagynám azt ki.
Hasizom edzésre meg azért gondoltam, mert kis izomcsoport, és bárhova beilleszthető, és csak akkor csinálnám, ha ez segíteni azt, hogy a hasamon ne ereszkedjem meg a bőr.
mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!