Az életmódváltásod nem tett be a szociális életednek?
Ahogy az egyes írja. Az igazi életmódváltásnak pont az a lényege hogy megtaláld ami a fizikai es mentális egészségednek egyaránt működik.
Egyébként egeszséges ember havi 1-2 alkalomnál ne fogyasszon többször alkoholt. Annyiszor meg simán belefér az este alatt egy sör vagy egy fröccs (nekem fröccs).
Randizni megyünk korcsolyázni vagy sétálni vagy minigolfozni vagy ingyenes koncertekre így karácsony tájá. Ha Bellozzoban eszünk ami közös kedvenc, nagy tésztát felezünk. Vagy pizzát felezünk. Ha cukrászdában eszünk akkor kb du3kor amikor amúgy is uzsonnáznánk.
Amikor ő reggel eddz akkor én általában tovább alszom. Amikor nekem van gyógytorna (sérülés) vagy úszás akkor főz-mos stb vagy találkozik barátokkal. Tudunk külön is létezni. És ez teljessn oké.
Nem kell kétfélét főzni. A lényeg a mennyiségen és az arányokon van. Én szedek negyed tányer nokedlit, negyed pörköltet, negyed savanyú kápit és negyed koviubit. Ő fél tányer nokedlit, negyed pörköltet és egy koviubit. Más a testünk, más a szükségletünk. Múltkor lasagne volt. Fwhér liszt, tocsogva a besamelben. Nem zsíros húsból hanem combból de én feleannyit ettem és csináltunk egy nagy adag görög salit mellé.
A közös étkezés pedig egy szükséglet, boldogságforrás, mentális egészség része. Kár lenne ilywn butaságok miatt elhagyni.
Szóval találd meg neked mi működik. Ha valamiben korlátozottnak érzed magad akkor tudod hogy rossz úton jársz és más megoldást kell keresni
(Nekem ez volt a kcal számolás. Amikor nyaralásra először a konyhai merleget raktam be, tudtam hogy baj van. Soha többet nem számoltam)
Terhesség előtt én engedtem magamnak némi száraz bort. Az minden kocsmában van, nem kifejezetten káros. Néha a kocsmáros kissé furán nézett rám (pl egy sörfőzde sörözőjében) de a barátok megszokták, és nem volt kellemetlen egyáltalán, sőt így én sem éreztem azt hogy lemaradok valamiről.
Nálunk nem volt gyorskajás program szinte soha így arról nem tudok nyilatkozni. Plusz férjnél vagyok, a randikra olyan éttermet választunk ahol nekem is van megfelelő nyami, cukrászda helyett pedig inkább kávézót, egy tea vagy üres koffein mentes kávé szinte minden életmód váltásba belefér. Az enyémbe baba előtt egy normál kávé is, de sokszor úgy mentünk hogy étkezés környékén és akkor tejes kávét is bedobtam a napi menübe. Vannak amúgy spec cukrászdák amik tartanak megfelelő sütiket is.
Ha meg valami búcsú szerű kirakodós vásárra mentek akkor mostanában mindenhol van sajt pult, az is bele szokott férni ha az ember úgy tervez ☺️, így nem az van hogy én csak bámulom ahogy a többiek falatoznak.
A külföldi nyaralás tud picit nehezebb lenni nekem, de azért az is megoldható némi flexibilitással
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!