Miért van az, hogy mielőtt elkezdtem edzeni kevesebb volt a súlyom?
Étel mennyisége nem változott. Minden maradt úgy ahogy régen.
De most 48 kg vagyok, régen pedig 44 kg.
(Nem vagyok alultáplált, csak alacsony.)
3. Kb. mindenki ezt válaszolja, de teljesen biztosra vehető, hogy a kérdező nem épített 4 kiló izmot magára. És egyébként sem nehezebb, csak tömörebb. De mindegy, évek óta mindenki ugyanezt szajkózza, nem fog változni.
Kérdező, attól függően, hogy mióta edzel (és mit), valóban kerülhetett rád valamennyi izom. Ha pl. már 3-4 hónapja kemény súlyzós edzéseket végzel rendszeresen, szuper a genetikád ilyen szempontból, és előtte még sosem csináltál ilyen edzést, akkor akár 2-3 kiló izom feljöhetett valóban. A többi víz.
Ennek hiányában és súlyzós edzések mellett minimális izom feljöhetett és a többi (akár 2-3.5 kiló is lehet) víz.
Ezenkívül számít például, hogy mit ettél a mérés napja előtt (valamivel több só már vizet tartat), ha nem folyamatosan 48 kiló vagy már hetek óta, hanem ez csak egy pillanatkép. Csomó egyéb oka lehet.
Nos a semmiből nem lesz valami. Könnyen megeshet, hogy kicsivel mégis többet ettél, az edzés pedig kifejezetten tud is étvágyat csinálni, ha rendesen csinálod. Rendszeresen pár falattal több meglátszik, de ez nem feltétlenül rossz, sőt, normális, mert hacsak nincs magas testzsírszázalékod, akkor az izmoknak kell a külső üzemanyag, hogy fejlődjenek. De nem leszel a semmitől több kilóban, akár izom, akár zsír került fel rád.
Viszont! A másik ami lehet, az a vizesedés. Az izmaid úgy fejlődnek, hogy felvizesednek regenerálódáshoz. Ez pedig látszik a mérlegen. Meg nyilván az olyasmik, mint lassabb emésztés: ha tovább van az étel a tápcsatornádban, akkor az látszik a mérlegen, megváltozott ételösszetétel (még ha a kalória ugyanannyi is): a szénhidrátok és a sók sok vizet kötnek be, ha több ilyesmit eszel, vizesebb leszel.
A helyedben nem különösebben aggódnék, mert akár többet ettél mégiscsak egy kicsivel, akár csak vizesedés, egyelőre a számok alapján normálisnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!