Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a magyarázata hogy mozgás...

Mi a magyarázata hogy mozgás nélkül, kevesebb evéssel, testalakra látszik sokat fogytam, de súlyban annyi vagyok, amikor elkezdtem fogyókúrázni?

Figyelt kérdés
Január 1-je óta oda figyelek mit eszek, de nem mozgok. Testalkatomra sokan mondták látszik vékonyabb vagyok, de ugyan annyi vagyok súlyra, amikor elkezdtem oda figyelni mit eszek. Fogyókúra előtt 48-50 méretű ruhát hordtam, most már 42-44 méretű ruhák jók rám. Ennek mi a tudományos magyarázat erre? Mozgás nélkül, kevés evéssel, testalakra sokat fogyok, de súlyban ugyan annyi vagyok? Nem úgy van, ahogy testalakra egyre vékonyabb leszel, ezzel együtt súlyból is fogsz?

2023. ápr. 2. 15:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%

Szar a merleged. Van az ugy, hogy eppen a merlegen nem latszik az atalakulas, csak centikben, de te konkretan tobb ruhameretet fogytal! Olyan nincs, hogy a merleg ugyanannyi legyen.

Vagy a ruhak meretezese nem jo :D

Valami turpissag van itt, az tuti. Csak mert amikor en 44-es meretrol lefogytam 38-ra, az nalam 23 kilo minusz volt.

De volt olyan honap, amikor stagnalt a sulyom a merleg szerint, viszont centikben lattam a kulonbseget; mert mertem magam.

2023. ápr. 2. 15:39
 2/11 anonim ***** válasza:
5%
A kevesebb kalóriabevitelre a szervezeted úgy reagált, hogy elkezdte a lerakódott zsírt bontani. Valamennyit viszont tényleg mozognod kellett(elvileg), mert a testtömeged úgy maradhatott ugyanannyi, hogy amennyivel könnyebb lettél a kevesebb zsírtól, ugyanannyival lettél nehezebb a plusz izomtól(aminek a tömege ugyanakkora térfogat esetén több, mint a zsír tömege).
2023. ápr. 2. 15:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Plusz izom ennyi ido alatt, sulyzos edzes nelkul? Jot nevettem. Na ez az, amitol egyszeruen nem kell felni, foleg nokent, kin szenvedes az izomepites megfelelo sporttal es etrenddel is!

Szoval en ezt kizarnam.

2023. ápr. 2. 15:46
 4/11 anonim ***** válasza:
60%

Mindig jót nevetek azon, hogy valaki az ilyen kérdéseknél leírja azt, hogy "izmot építettél". :DD

Izmot építeni még kalóriatöbbletben is nehéz, nemhogy deficitben.. Deficitben, főleg nőként LEHETETLEN az izomépítés, ezek tények..

2023. ápr. 2. 17:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A ciklusoddal nem függ össze?

Mikor mérted magad?

En 3-4 kg vizet "megkötök" progeszteron fázisban.

2023. ápr. 2. 17:41
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

50esről 42re csökkent a ruhaméreted és nem változott a súlyod? Boszorkányság!

Vagyvalamimás.

2023. ápr. 2. 18:44
 7/11 anonim ***** válasza:
95%
Ez konkrétan több ruhaméret különbség lenne, ami több, 10-20 centi is lehet. Vagy a ruhaméretezés hibádzik itt, vagy szar a mérleged. Nekem -10kg- nál már övet kellett használnom a nadrágomhoz mert kényelmetlenűl csússzott lefelé. És a mérleg is nyilván mutatta a fogyást.
2023. ápr. 2. 20:47
 8/11 anonim ***** válasza:
85%

Passzosabbak a ruháid. Vagy el vannak méretezve.

Én 36ost hordok, de mostanában észreveszem, hogy jók rám a 34esek is, pedig nem fogytam. Biztos megint barátnak a gyártók a méretekkel.

2023. ápr. 2. 20:49
 9/11 Andizsuzsi ***** válasza:

"ugyanannyival lettél nehezebb a plusz izomtól"

Mi a búbánattól lenne több izma?

"A kevesebb kalóriabevitelre a szervezeted úgy reagált, hogy elkezdte a lerakódott zsírt bontani."

Vagy az izmot.

2023. ápr. 3. 14:58
 10/11 anonim ***** válasza:
9-es és a többiek. Ha feltételezzük, hogy ugyanolyan márkájú ruhát hord kisebb méretben, akkor valami okának lennie kell, hogy nem csökkent a testtömege. Nyilván csoda lenne, ha a lebontott zsír helyett többlet mozgás nélkül izom képződne, de saját tapasztalat, hogy amikor kevesebb kalóriát vittem be, akkor zsírból fogytam először és csak azután izomból.
2023. ápr. 3. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!