Súlytartás Kcal számolás után?
8
Érzem én hogy igazából mikor elég. Cska imádom a finomságokat. Nálam szerintem ott a gond, hogy mivel alapból mindig vékony testalkat voltam és két évvel ezelőttig még dohányoztam is, sosem kellett odafigyelnem az étkezésekre, nem kellett öruralmat gyakorolnom. De mióta letettem a cigit, kell, viszont az agyam nem erre van beállva, baromi nehéz ezt így felnőtt fejjel megtanulni, hisz életem első 38 évében nem volt rá szükség.
Nekem ez az állapot 2 évig tartott mire a negyedik dietetikus megmondta hogy helyette inkább pszichológust keressek.
Neked is lehet el kéne ezen gondolkozni.
Nekem elég volt azt megérteni, hogy pontosan min szoktam elcsúszni. Normál ételből nem szoktam túlenni magam, sőt éppen az ellenkezője okoz gondot: túl keveset eszem, a hiányzó kalóriát sütivel, keksszel pótolom, ami viszont nem laktat ezért összességében többre jön ki a kalória. Ezért nekem a főételekre minimum keretem van, nem maximum. Néha számolom még, de nem minden nap. Figyelnem kell még arra, hogy ne hagyjak ki étkezést, mert utóbb az is túléléshez vezet. Ha éhes vagyok, eszem, függetlenül attól, hogy mennyit ettem aznap. Ugyanis ha próbálok kitartani, akkor elfárad az összes akaraterőm és sokkal többet eszem a végén.
Amit még mindig próbálok többé-kevésbé minden nap számolni, az az édesség és a snack. Simán be tudok vinni 1000 kcalt és nem tűnik soknak.
Problémát tud még okozni a stresszevés. Sokat segít, hogy megfigyelem, és próbálom minél jobban megérteni, mi történik, hogy érzem magam ilyenkor. Segít még ha mindig van kész párolt zöldség vagy hasonló, mert sárgarépából nem olyan ciki bezabálni.
Szóval elég sok önismeret kellett hozzá, de így elég egy-két dolgot célzottan számolni.
Ha nem megy nélküle minek erőlteted? Nem feltétlen kell abbahagyni, ha szükséged van rá.
Én a mai napig írogatom, pedig lassan 2 éve lesz, hogy tartom a sulyom.
Régebben sose tudtam megtartani amit lefogytam, eleve el sem értem a konkrét célomat soha ,maximum a közelében voltam.
De amikor legutóbb eldöntöttem és életmódot váltottam, megfogadtam, hogy többet nem szórakozok ezzel. Többször nem jött be, hogy nem volt kontroll, mert már azt hittem minden oké, érzem én, hát mégsem. Igy kénytelen voltam stratégiát váltani, és bejött. Lassan 2 éve tartom a súlyom 4 év fogyás után. Írom amit eszem. Nekem ilyen az új életem, ez van.
14, írtál pár jó tanácsot, köszönöm :)
15, én nem tartom normális dolognak egy életen át számolni a kalóriákat, szerintem mentálisan sem jó állandóan ezen pörögni. Persze ha neked csak így megy, akkor így, nem azt vonom kétségbe hogy neked ez a legjobb megoldás, ezt te tudod. :) De én nem szeretném ezt csinálni.
16. Ok, akkor ne csináld , nekem teljesen mindegy.:) Csak ne csodálkozz nagyon, ha elkezd visszajönni a felesleg, mert túlságosan elbízod magad. Ilyenkor érdemes gyakrabban ellenőrizni híztál e.
Hogy mi a normális és mi nem, azt pedig jobb ha nem firtatjuk. Szerintem meg nem normális dolog valakit azért elítélni mert ő inkább kontroll alatt tartja magát. ( És igen, nem normálisnak titulálni valakit ezért, az ítélkezés).
17
Sajnálom ha megbántottalak, nem az volt a cél. Én nem ítélek el senkit, egyszerűen csak nem tartom jónak örökké sázmolni a kalóriákat, hiszen ez könnyen étkezési zavarhoz vezethet. És nem téged tituláltalak nem normálisnak, hanem az egész életen át tartó kalóriaszámolást. Ha valaki valamiben nem ért veled egyet, azt nem kell támadásnak meg sértésnek venni. :)
Egyébként meg sosem volt ratjam nagy túlsúly, plusz 6-8 kg max, szóval nem gondolom hogy nekem innentől állandóan ezzel kéne foglalkoznom.ó Nyilván ha mondjuk valaki egész életében nagy túlsúllyal küzdött, és végre nagy nehezen leadta, az megint más lehet, de nem tudom, szerencsére nem voóagyok ilyen helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!