Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért olyan alulértékelt a...

Miért olyan alulértékelt a mozgás/aktivitás a fogyásban?

Figyelt kérdés

Mindig azt láttam hogy kaja 99% vagy 90%, mert ha vki csak mekiben eszik naponta 3-szor pl vagy csak tortát stb akkor nem tud lefogyni mindegy hogy mozog.

De az olyan szélsőséges gondolkozás, a mozgás lehetővé teszi hogy nem kell tökéletes étkezés állandóan mert annyival több a kalória keret hogy belefér édesség vagy akár üditő is.

Még ha 0 mozgás akkor annyira figyelni kell annyira ki kell zárni mindent hogy fogyás esetén amint elérte a célt vissza zabálja mert annyira korlátozó és kevés amit megehet. Nagyon tökéletes kajázás kell és persze elfogadni hogy heti max 1 szer fér bele vmi kevésbé értékes kaja

szept. 22. 18:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

9

Az én órám is külön méri a teljes és az aktív kalóriát. Meglepően kevés így, mondjuk egy óra bringázás olyan 200 kcal vagy annyi se (54 kilós lány vagyok). Szóval szerintem érdemes mérni, én is így fogytam le. Csak rendes eszközt kell venni, nem valami béna kínai kütyüt.

szept. 23. 12:13
 12/28 anonim ***** válasza:
48%

"Van egy alapanyagcseréd. Ez alá sokkal nem lehet bemenni kalóriával, mert átkapcsolsz raktározásra."

Nem.

szept. 23. 12:24
 13/28 A kérdező kommentje:
Tudtommal inkább az történik hogy a kevesebb energia bevitel miatt a diétázó még kevesebbet mozog(ül vagy fekszik főleg) így tovább csökken a kalóriaigénye. (Fáradt, gyengeség érzet)
szept. 23. 12:30
 14/28 A kérdező kommentje:

A kerékpározással egyetértek, szerintem se éget sokat, de eleve nagyon könnyű tekerni szóval nem lep meg.

Hogy úgy mondjam kb 20 km kerékpárral olyan mint 5 km gyalog.

szept. 23. 12:32
 15/28 anonim ***** válasza:
23%

Amikor nekiálltam fogyni, felmentem yt-ra, pinterestre, még torrentet is kerestem olyan mozgást, ami kifejezetten elhízott embereknek van. Így kerestem rá. Workout for obese people.

Nem tudtam megcsinálni őket. Alapból mindegyik ilyen videoban csodaszép atletikus lányok vannak. Néha van 1 teltkarcsú lány lapos hassal. Nekem hatalmas belem volt, és recsegett-ropogott a térdem. Nem tudtam leguggolni. Hosszabban térdelni sem. Felülést csinálni sem tudtam, mert nem tudtam teljesen felülni a hasam miatt, plusz a háj ahogy összenyomódott, kinyomta belőlem a szuszt, rendesen levegőt sem tudtam venni.

Hatalmas selejtnek éreztem magam, hogy kifejezetten elhízott embereknek szánt feladatokat sem tudok elvégezni rendesen. És a rendesen nekem szempont volt, mert tessék-lássék meg tudtam volna csinálni, de szabályosan akartam.

Szerintem a legtöbb ilyen feladatokat összeállító ember nem volt soha elhízott. Egyszerűen érződik, hogy nincs tapasztalatuk a fizikai korlátokkal.

Nem tudom, amúgy milyen súlytöbbletről beszélsz, de mozogni 30 kg plusszal nagyon nehéz. Kilengsz jobbra-balra, rossz az egyensúlyérzeted, és mindenki azonnal akar mindent, nem tudják szépen lassan kezdeni.

szept. 23. 12:36
 16/28 anonim ***** válasza:

14

Ez sok más szemponttól is függ, hogy én mennyit teszek bele, sprintelek-e, van e emelkedés, merről fúj a szél, milyen bringával vagyok, meg hogy mennyire edzett az adott egyén. Azért lehet vele szépen égetni a kalóriákat. De kb igen, nekem így jönnek ki az arányok ahogy írod.

szept. 23. 13:25
 17/28 anonim ***** válasza:
22%

Kerékpár és kalória.

A kis súlyú embernek minden mozgás "igazságtalanul" kevés kalória. Én fél óra bicajozással 300-at égetek. Az óránként 600. És ez az "extra" az adott időszakra eső alapanyagcsere felett.

Igaz, én 93 kiló vagyok, az izomtömegem is viszonylag nagy (és a zsírom is, testösszetétel-mérésen az jött ki, hogy 5-7 kilót kéne még leadni, és az mind zsír). Na meg tekerek, mint az állat, 28 km/h körül (sík úton, egy trekking bicajjal), folyamatos hajtás, nem is üresben jár a lábam, tényleg taposok minden fordulattal.

Másnak meg az a bicajozás, hogy 12-15-el elkavirnyál a faluban, kicsit teker, sokat gurul...

Amikor feleségemmel együtt bicajoztunk haza (ugyanott, ahol munkába is járok, a fent leírt intenzitással), kényelmesen, beszélgetve, akkor 300 helyett nem is volt, csak 160 kalória, amit az óra mért. A fele a szokásosnak.

Evéssel nem lehet bemenni egy bizonyos szint alá (kb. a BMR), illetve fizikailag is megfelelő adag kell, hogy legyen egy minimális teltségérzeted. Amikor drasztikusan kevés a kalória, valószínűleg a makrók sincsenek rendben, zsír, fehérje sanszos, hogy nincs elég, hiányozhat a rost, a vitaminok... Ha viszonylag vékony lányként 1400 lenne a súlytartási kalóriád, nem tudsz étrendet összerakni 900 kalóriából.

Mit tudsz tenni? Sportolsz, mozogsz, növeled az aktivitást. A fogyást a deficit hozza el, de kellően nagy deficitet nem tudsz mozgás nélkül csinálni.

szept. 23. 14:38
 18/28 anonim ***** válasza:
17. Én 54 kg vagyok, eléggé edzett, heti 250 km-eket tekerek szezonban, télen csak 150 körül, szinteket is megyek szépen. És ahogy egyre edzettebb vagyok, egyre kevesebb kalóriát égetek vele a sportórám szerint. Fél óra nekem 100 kcal körül van. Tegnap pl Kelenföldről lementem a BuBán Velencéig, majd egy tó kör, ez 94 km, 700 méter emelkedés, 22-es átlag, mindössze 957 aktív kalória, aminek a nagy részét menet közben vissza is ettem. :/ ennyi mozgás mellett mindössze 500 kalória deficittel tudtam zárni a napot, úgy hogy figyeltem a kajára, nem pizzát ettem....
szept. 23. 15:37
 19/28 anonim ***** válasza:

15

Ez jogos, de nem lehet kifogás a mozgás ellen, mindenkinek lehet találni olyan mozgást ami megy. Eleinte akár csak séta, egy túlsúlyos ember azzal is rengeteg kalóriát éget, hiszen cipeli közben azt a sok plusz súlyt. Lehet túrázni járni, bringázni, úszni... Később pedig ahogy fogy az ember, már lehet csinálni bármit.

szept. 23. 19:32
 20/28 anonim ***** válasza:
#18 Erre írtam, hogy kis súlyban "igazságtalanul" kevés kalória megy el a mozgással.
szept. 23. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!