Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az időszakos böjttől akkor is...

Az időszakos böjttől akkor is lehet fogyni ha nincs meg a kalória deficit?

Figyelt kérdés

szept. 11. 08:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

És a mozgásra gondoltál már? Egy példa, a sajátom.

100 kilóról indultam, ehhez az aktivitásommal 3000 kcal volt a súlytartási adagom, ennyi volt a keret. Ezt a nagy súly, és az indokolta, hogy napi 70 percet bicajoztam elég jó tempóban (idén nem előztek meg, tehát a gyorsan munkába járóknál is gyorsabban mentem), és tartottam gyerekeknek edzéseket, ahol ugyan én nem sokat sportoltam, de csak mocorogtam egy keveset. Emellett ülőmunka.

Itt volt a nyár, a nagy meleg, 1800 kcal körüli kajákkal elvoltam, igaz, ez mindig fehérjedús volt (napi 150 grammot, tehát testtömegkilogrammonként másfél grammot céloztam meg), ez pedig hosszú távon is laktató. Zöldségek mindig, kenyér szinte semmi, így ez fizikailag mindig kellően nagy méretű adag volt. Ez 1200 kcal deficit naponta! Rengeteg, de hát volt miből leadni.

Mi lett volna mozgás nélkül? Kb. 800 kcal többlet volt a mozgás. Nyáron könnyű lett volna azt mondani, hogy ilyen melegben nem mozgok, mert nyálkásra izzadom magam, de hát akkor nem jutottam volna haza munka után... De mozgás nélkül a napi keretem visszament volna 2200 kcal-ra!

Ehhez képest az 1800 kcal körüli kaja, ami végül is elég volt, de egy falat nassolás nem volt benne, szénhidrát is viszonylag kevés, mindössze napi 400 kcal deficitet hozott volna! Az heti fél kilóra sem elég!

Tehát ha rendes adagokat akarsz enni, akkor bizony mozogni kell. Mondjuk szerintem megéri! :)

szept. 11. 12:05
 12/17 anonim ***** válasza:
74%

Ez a kérdés hasonló ehhez:

Ha csak hétvégén vásárolok, és többet költök a jövedelmemnél, akkor tudok spórolni?

Amely napon túlléped a keretet, azon a napon nem fogysz, hanem hízol. Tarthatsz csalónapokat, de akkor a többi nap kell többet fogynod.

szept. 11. 20:03
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Sportolok, 12 éve napi másfél, hétvégén két órát és a munkám is mozgós. Korral lassul az anyagcserém, de a gyomrom nem szűkül.

170/75, nő 35.

Figyelgetem az étrendem, a fehérjével nincs baj, de rengeteg zsírt eszem. Írok példát, sajtos - sonkás - hagymás rántotta, túrós - tejfölös - sajtos tészta, sajtszószos csirke párolt zöldségekkel, túrorudi, kávé = ma, fehérje shake.

Ez NEM a diétás étrend, ez egy normális napom. Természetesen diéta alatt a tészta tabu, és akkor már jön is az éhség rész. Szeretném szűkíteni a gyomrom. Mindenki nagyon az időszakos böjttől pörög és gondoltam, hogyha keretben ehetek csak, hátha szűkül idővel, mert nem esik idővel jól ennyi kalória ilyen rövid idő alatt.

szept. 11. 20:32
 14/17 A kérdező kommentje:
11 - hajrá!!! Ügyes vagy!
szept. 11. 20:33
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Te rengeteg sajtot eszel. Mióta számolom a kalóriákat, azóta döbbentem rá, hogy az mennyire sok kalória, holott "egészséges, diétás".

A lassuló anyagcsere meg nem 35 évesen jön, hanem 40 fölött! De akkor tényleg. Ami mozgás addig elég volt a súlytartáshoz, az évi 1-2 kiló plusszt simán eredményez. Az meg 10 év alatt egy huszas... :(

szept. 12. 08:49
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm igen tök igazad van lehet hogy a sajt lesz a ludas!
szept. 12. 09:58
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem amúgy arról van szó, ha meg akarjuk előzni a korral járó súlytöbbletet, hogy rendszeresen átszámoljuk a kalóriakeretünket a korunknak és az egyéb paramétereinknek megfelelően. Ehhez rendszeresen, normális mértékben kell a súlyunkat monitorozni, én pl. havonta szoktam naplózni. Ha szembetűnő a változás, akkor változtatok valamin.
szept. 12. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!