Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az időszakos böjttől akkor is...

Az időszakos böjttől akkor is lehet fogyni ha nincs meg a kalória deficit?

Figyelt kérdés

szept. 11. 08:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de az időszakos böjt segíthet beállítani a kalóriadeficitet. Mivel a "böjti" időszakban 0 a kalória bevitel, az étkezési időszakban pedig nincs idő túl sokat enni (egy sor más tevékenység viszi el az időt), meg a gyomor is kicsit összeszűkül.
szept. 11. 09:01
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ha pl. 1700 a kereted, és 8 órában megeszel 2500-at, akkor hiába nem eszel 16 órán keresztül, akkor is megmarad a fel nem használt energia, amit el fogsz raktározni.

Az IF azért jó, mert segít mértéket tartani, hagyja pihenni a szervezetedet, az emésztésedet, nem kell állandóan az emésztésen dolgoznia.

szept. 11. 09:11
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
fogyás = kalóriadeficit
szept. 11. 09:13
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, pont ez lenne a cél, egyszerűen nem tudok keveset enni, 2000kcl körül vagyok és nő. Próbáltam szépen csökkenteni, 1800, majd 1500 de nem ment. Ez viszont egyelőre jól megy, bízom benne hogy össze fog szűkülni a gyomrom és akk könnyebb lesz :)
szept. 11. 09:13
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbbször pszichésen kell változni, nem pusztán fiziológiailag.
szept. 11. 09:19
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy túl fehérjeszegény ételeket eszel?

Lehet túl gyorsan és túl sokkal csökkentetted a kalóriabevitelt.

Ha a 200-300 kalória sok, próbáld csak 100-zal. Tartsd 2-3 hétig majd megint. Közben van időd keresgetni egészségesebb recepteket ami belefér a keretedbe.

szept. 11. 09:29
 7/17 anonim válasza:
100%

Változtatni kell akkor az arányokon. Több zöldség, több alacsonyabb kalória tartalmú hús, amiben több a fehérje..

Az időszakos böjt (persze adott ember válogatja) de szerintem a legrosszabb dolog. Főleg úgy, hogy egyik nap eszel, másik nap nem, vagy ilyen nagyon össze vissza, hogy kimaradnak 16-18 órák, mert így csak azt éred el, hogy sóvárogsz a kaja után. Aztán amikor ott tartasz akkor szimplán kizabálod a hűtőt. Jól lakni pedig nem fogsz, mert csak falnál..

Én sokkal jobban bírom megtartani a kalóriadeficitet három étkezéssel, mert tudom az például este, hogy másnap reggel 7 fele már lesz étkezésem és nem az van bennem, hogy ahh.. csak holnap délbe jutok ételhez.

De én azt mondom, hogy te tapasztald ki inkább ezt, hogy neked mi felel meg. Nekem például ez vált be.

szept. 11. 09:48
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes átgondolni az étrendedet és megpróbálni alacsony kalóriasűrűségű ételeket enni. Én 1500-al sem éheztem, most a szintentartóm 1800 és sokszor van, hogy gondolkoznom kell, mit egyek még. Sok-sok zsírszegény tejtermék (túró, skyr, vaj helyett sajtkrém), illetve a hozzáadott zsiradék minimalizálása (serpenyőben sütés helyett sütőzacskó, air fryer) sokat segíthet
szept. 11. 09:53
 9/17 anonim ***** válasza:
nem
szept. 11. 10:39
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, az időszakos böjt csak hozzásegít a kalórodaficithez. Én nem tudnám csinálni, nekem jobban fekszik a számolást. De egy barátnőm tök szépen lefogyott vele. Persze sportolt is mellette.
szept. 11. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!