Mi férhet még bele az időszakos koplalás során a koplalásba?
Bármi, ami 0, vagy 1 kalória. Tea cukor, citromlé nélkül (borzalmas lehet..), víz, szerintem a zéró üdítők is.
Én böjtöltem, edzés mellett, 20 órásat csináltam. Tudtomon kívül, fogalmam sem volt, hogy ez böjt. Teljesen jól bírtam, még edzeni is volt energiám, de én nagyon sokáig kibírom étel nélkül úgy, hogy semmi bajom.
Nem volt kimondva, de ez nálam fixen étkezési zavar volt. Normális ember nem böjtöl, legalábbis ilyen drasztikusan nem.
A 16 órás böjtöt is soknak mondanám.
Reggel 8-kor eszek, amikor a gyerekek már nincsennek itthon, de már nagyon éhes vagyok, és velük eszek még egy utolsót 4-kor, amikor haza érnek. Közben persze ebéd, meg tízóraizok gyümölcsöt. Ezzel le van tudva az evés. Este amikor elkészítem a családnak a vacsorát még nem vagyok éhes, de miután a gyerekek lefeküdtek, és olyan 9-10 óra van, már éhes vagyok. Nyilván ilyenkor már nem ér enni. Ez kicsit nehéz. Próbálok korán lefeküdni, hogy gyorsan reggel legyen...
Nem tűnik borzasztónak, gyakorlatilag azt is mondhatnám, hogy kihagyom a vacsorát. Most csak magamat bíztatom.
Mindenkitől azt olvasom, hogy ez egészséges, gyorsan meg lehet szokni és energikus lesz tőle az ember. Az jó lenne 45 évesen!
Annyi eddig biztos, hogy reggelente jobb éhesnek lenni, mint ami korábban volt, hogy fájt a hasam, mert fel voltam fújódva ha későn ettem.
Spkaknál azért van késői evés, mert nem fekszenek le időben aludni. A szervezet a fáradtságot energiahiányként kezeli, és az agyban tévesen ez éhségérzettel járhat.
Konklúzió: ha megetted a napi keretedet, és még éhes vagy, akkor ideje lefeküdni aludni. (Igen, este 21 kor is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!