Másnak is ilyen a hasa? Lehet vele valamit kezdeni?
Mindigis kicsit husis voltam, de már alapiskolán is csúfoltak, hogy olyan hasam van mint a képen a "hormonal belly"-s nőnek.
Orvos szerint egészséges vagyok, legalábbis nincs szükségem gyógyszerekre. Ettől függetlenül mégis arra gyanakszom, hogy a stressztől magas a kortizolszintem és az okoz ilyen megjelenést. (Szinte minden erre utaló tünetet tapasztalok)
Nagyjából 18kg-tól szeretnék megszabadulni, de nem jutottam még
68-tól lejjebb. (163/75kg)
Olvastam, hogy kerülnöm kéne a koffeint, de engem megnyugtat... nehéz nem inni. Tudnátok esetleg tanácsot adni? Van valami diéta/ esetleg könyv amire még nem találtam rá de segíthet helyrerakni? Esetleg torna?
Amennyire utána olvastam a blogokon az egyik szerint picit fogyaszt a napi 1-2 kávé a másik szerint meg ront a helyzeten 😅. Ha mindenképpen szeretnél inni, üres espressot simán lehet ☺️ csak ne reggel éhgyomorra tedd.
Amúgy ezek a belly shape-ek elég nagy általánosítások. Pl nekem nem hasamon van a plusz súly, mégis IRes vagyok, pedig a PCOSel karöltve ez bizony hormonális hízást csinált 😅. Amúgy ha úgy érzed hogy az idegességtől nem tudsz lefogyni akkor érdemes felkeresni egy pszichológust, amúgy ha úgy van a hormonális hízás stb az endokrinológusok területe, de általában egy hormon vagy anyagcsere problémának más jele is van, nem csak a hasad alakja (pl bőr probléma tipikus IRnél, ahogy nőknél ciklus problémák PCOSnél és így tovább, sajnos én legfőképpen ezeket ismerem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!