Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Másnak is van ilyen testalkata...

Másnak is van ilyen testalkata? Mit tudnék ezzel kezdeni?

Figyelt kérdés

Szóval 7 éves korom óta vagyok hízékony valamiért.

Tavaly egész évben magántanuló voltam, így egy csomót volt időm edzeni, + könnyű volt a diétát megoldani. S ilyenkor is mindennapi futás + másfél óra kondi + szénhidrátmentes diéta mellett tudtam ideális, vékony és izmos testalkatú lenni. Ekkor voltam 55 kg. (164 cm vagyok)

Mióta ismét iskolába járok, már nem tudom a diétát megoldani, amit mozgással próbáltam kompenzálni, így már fél éve fáj mindkét vállam + könyököm + térdem... Ennek ellenére is heti 6x járok edzeni továbbra is, viszont 64 kg vagyok még így is.

(Minden edzésen 30 percet futok + 1 órát kondizok)

2018. aug. 17. 16:47
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

Ezek szerint még mindig többet eszel, mint amennyit lemozogsz, nem tudom mit takar a "megoldani a diétát" Miket eszel? Mennyit? Számolsz kalóriát? Vagy bármi egyéb info nem lenne rossz.

Nem tudom vannak e egyéb nőgyógyászati panaszok, esetleg hajhullás, menstruációs zavar, pattanások, stb, de ha igen, érdemes elmenni egy nőgyógyáaszhoz.

Ha ez nem áll fenn, akkor érdemes lenne egy táplálkozási naplót vezetned, ahol kalóriákat számolgatsz.

2018. aug. 17. 18:01
 2/6 anonim ***** válasza:

"szénhidrátmentes diéta"

A problémád forrását már meg is találtuk. Gondolom a ketózist magas zsír és kevesebb fehérjetartalmú, rostokban gazdag étrenddel érted el? Ehhez tartanod kellett volna magad ha már egész évben működött.

"mozgással próbáltam kompenzálni, így már fél éve fáj mindkét vállam + könyököm + térdem..."

Ezek szerint nem csak rosszul diétázol, rosszul is edzel. Keress egy profi személyi edzőt aki kioktat hogyan kíméld a már sérült ízületeidet, hogy ne legyél 30 éves korodra mozgáskorlátozott.

Heti 6x edzeni fölösleges ha nem szteroidozol, nem hagyod regenerálódni az izmaidat és az ínszalagjaid.

Kérdésedre válaszolván; minden ember hízékony. Ha a bevitt kalóriák mennyisége meghaladja az elégetett kalóriákét, a test a többletet zsírrá építi. Ha a bevitt kalóriák száma kevesebb, kalóriadeficit lép fel és a test zsírt éget, és ha a proteinszintézis szintje alacsonyabb mint a proteinbontásé, akkor az izmokat is leépíti (és ez ellentétes esetben is így működik, ez a tömegnövelés de neked nem erre van szükséged).

Konzultálj dietetikussal és állíts össze kalórianaptárat, ahol számon tartod mit és mennyit ettél. A cél hogy kalóriadeficitben légy, de a szervezeted minél több zsírt és minél kevesebb izmot bontson le.

Sok sikert!

2018. aug. 17. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez nem testalkat kérdése. Kevesebbet kell enni!
2018. aug. 17. 19:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Nyáron és amíg jó idő van ősszel lehet biciklizni is.
2018. aug. 17. 20:50
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A kérdésekre válaszolva:

Régebben magas fehérje-, zsír-, és alacsonyabb rosttartalmú diétát követtem.

Mióta ezt nem tudom 'megoldani' iskola miatt, azóta teljesen átlagos hétköznapi ételeket ettem többségében sajnos. Pl. fehérliszt, zsíros, ch dús ételek stb.

2018. aug. 18. 11:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Kalóriát nem számolok, nőgyógyászati problémáim sincsenek.
2018. aug. 18. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!