Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 8 hónap alatt 15 kg?

8 hónap alatt 15 kg?

Figyelt kérdés

40 éves nő vagyok, 177 cm és jelenleg 84 kg. Az elmúlt 2 évben nem voltam a helyzet magaslatán, de végre van időm magammal is foglalkozni. Elhatároztam, hogy rendbe teszem a testem.

Szeretek célokat kitűzni magam elé, ezért gondoltam, hogy a havi 2 kiló mínusz teljesíthető feladat lenne. 70 kilóra szeretnék lefogyni. Mit gondoltok teljesíthető 8 hónap alatt kalóriadeficit mellett? Ezen kívűl mit tanácsolnátok még mire figyeljek? Praktikák? Köszönöm

aug. 25. 09:28
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Az elején igen de az utolsó pár hónapban lassulni fog.

A javaslatom meg hogy ne csak a kalóriát nézd hanem az egészséges változatos étrendet

aug. 25. 09:53
 2/6 anonim ***** válasza:
21%

"Az elmúlt 2 évben nem voltam a helyzet magaslatán, de végre van időm magammal is foglalkozni."

Eddig is volt, csak most már hajlandó vagy szakítani is rá.

"Szeretek célokat kitűzni magam elé"

Csak óvatosan. A rosszul meghatározott célok pontosan ugyanúgy tudnak demotiválni, mint motiválni.

"gondoltam, hogy a havi 2 kiló mínusz teljesíthető feladat lenne"

100% teljesíthető, de jobb a célokat túlteljesíteni, mint alulteljesíteni. Legyen a célod konzisztens fogyás havi szinten, ne pedig egy konkrét érték, amit meg kell ugrani.

"Mit gondoltok teljesíthető 8 hónap alatt kalóriadeficit mellett?"

Abszolút. teljesíthető.

"Ezen kívűl mit tanácsolnátok még mire figyeljek?"

A kalóriadeficit mellé iktass be sportot is. Az evolúció arra kondicionálta az emberi testet, hogy éhínségeket is túl tudjon élni. Súlyvesztéskor priorizál. A zsír vésztartalék, ha nem használod az izmaidat, hajlamos lesz azt is bontani, amit nem akarsz.

Legyen az étrendedben elég fehérje és erőedzés az izmok megőrzése miatt és kardió, hogy növeld a kalóriadeficitet.

aug. 25. 09:59
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Nekem pont megvolt ez; 7-8 hónap alatt kb 15kg, amit azóta is tartok, azaz nem jött vissza.

Persze ez csak akkor fog menni, ha komolyan teszel érte...

aug. 25. 13:06
 4/6 Kortu válasza:
0%
Siman. 2 honap alatt 4 kilot nagyon egeszsegesen le lehet adni, de akar nyolcat is, ha tori magat az ember. 1400-1600 kcal cellal extra mozgassal minden nap, de legalabb 4-5x egy heten mehet. Sok sikert!
aug. 25. 16:46
 5/6 anonim válasza:

A havi 2 kiló mínusz teljesen reális, egészséges célkitűzésnek tartom. Ezzel a tempóval lassan, de biztosan fogyni fogsz, elkerülve a jojó-effektust, főleg ha egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozol, rendszeres mozgással.

Egyébként a leghasznosabb az lenne, ha az egész identitásod alakítanád át, tehát ahelyett, hogy azt mondod, fogyni szeretnék (sóvárgás) úgy gondolkozol, hogy te egy egészségesen táplálkozó, sportos nő vagy. Mivel a saját énképed változik így meg, nagyobb eséllyel tartasz ki a kitűzött cél mellett, még akkor is, ha éppen nincs kedved hozzá vagy meguntad az egészet, hiszen ami az identitásunk, azt nehezen adjuk fel. Írd fel a szokásaid és pontozd őket, változtass a rosszakon, jutalmazd magad a jókért. Ezek amúgy az atomi szokások c. könyvből vannak, ha nem olvastad még, érdemes lehet belenézni. Nekem megváltoztatta az életem.

Sok sikert kívánok a céljaid eléréséhez!

szept. 6. 18:24
 6/6 anonim válasza:

Bocsi, de nagyon nem ajánlom, hogy 1400-1600 kalóriát egyél ilyen magassággal, és súllyal. A barátnőm 175 cm,napi 2000 kalóriával nagyon szépen fogyott. Az 1400-1600 rettenetesen kevés (én 177 cm-rel, 63 kilóval 2000-2100 között tartok súlyt), még fogyókúra alatt is. Egy idő után leviheted esetleg 1800 körülre, de kevesebbet nem ajánlok. Emellett érdemes kitapasztalni, hogy mi telít el. Engem a szénhidrát, onnan tudom, hogy egy nap nem volt meg elég, de megtoltam a zsírt, hogy már 2500 calnál járok, és még mindig éhes vagyok. De mindeni más, valakit pl. a fehérje telít.

Macerásnak hangzik, de az ember egy idő után tudja, hogy kb miket egyen.

szept. 8. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!