Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért akar mindenki pár hét...

Miért akar mindenki pár hét vagy hónap alatt lefogyni itt?

Figyelt kérdés
Rengeteg ilyen kérdést látok, és döbbenet. És ez csak rosszabb lesz a strandszezon előtt 2 héttel. Ezek a kedves emberek nem tudják, hogy 5-10 év alatt felszedett túlsúlyt nem lehet leadni 3 nap alatt? Vagy nincs senkijük aki elmondja ezt nekik? Főleg, hogy minden újság és a net is tele van életmód és táplálkozási cikkekkel. Bevallom engem rettentően bosszant ez a jelenség. Mást nem?

#hogy fogyjak le 3 nap alatt?
2023. máj. 7. 08:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
Nem 5-10 év alatt híztam meg, elég volt fél év +10 kilóhoz, így örülnék ha ennyi idő alatt le is menne, de nem megy. Kifejezetten bosszantó.
2023. máj. 7. 08:54
 2/22 anonim ***** válasza:
53%

Mivel a legtöbb magyarra jellemző az a mentalitás, hogy mindent hamar, gyorsan. Pedig a legtöbb dologhoz idő szükséges.

Az ilyenek, akikről írsz, megérdemlik. Nem az utolsó utáni másodpercben kéne észbe kapni. Már januárban lehet tudni, hogy 6 hónap és itt lesz a nyár, strandszezon. Viszont ezek az emberek imádnak halogatni, hogy még ráér, meg messze van, aztán hiphop, mégis nagyon gyorsan eltelik az a 6 hónap és ők meg nem csináltak semmit.

Akkor így jártak.

2023. máj. 7. 09:09
 3/22 anonim ***** válasza:
58%
Mert nem az egészségük miatt (is) akarják a fogyást, hanem csak azért, hogy x alkalomkor szépek legyenek. Csak az számít nekik, hogy egy bizonyos időre tökéletes alakjuk legyen, de amúgy az egészségük, meg az ilyesmi nem érdekli őket, csak a kinézet. Pl. tegyük fel, a menyasszony az esküvő előtt 2 hónappal eszmél rá, hogy amúgy van rajta 20 kg plusz. Nyilván azt gyorsan le kell adni, mert tény, hogy amúgy ő már 10 éve úgy néz ki, de nehogy már az esküvőjén ne legyen vékony. Vagy nehogy az ember lánya ne mutasson aki jól a bikiniben, gyorsan le kell koplalni azt a 10 kg túlsúlyt. Szerintem azok akarják mindig jó gyorsan, akik egy bizonyos alkalomra akarnak vékonyak lenni. Felszínesség az egész. De amúgy amikor valaki bizonyos alkalomra akar lefogyni, azt én sosem értettem. Mármint, januárban is látszik ha valaki túlsúlyos, de akkor őket nem zavarja, de nyáron meg igen? A téli kabát alatt is látszik, ha valakin van túlsúly, nem csak bikiniben. Amúgy lehet, hogy le leszek pontozva, de nekem ez a véleményem, és mondom ezt úgy, hogy -50 kg van mögöttem, amit nem 2 hónap alatt értem el és nem a strandszezon miatt. Szerintem ha valaki ténylegesen változtatni akar az életmódján, és nem csak a kinézet, hanem az egészség miatt is, akkor ő komolyabban veszi és nem egy nap alatt várja az eredményt.
2023. máj. 7. 09:42
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem mindegy, hogy pár hét vagy pár hónap és hogy mekkora súlyból mennyit akarnak fogyni. Mert mondjuk 3 hónap alatt már lehet egész szép eredményt elérni. A "2 hét alatt 10 kg" típusú kérdések persze komolytalanok. De a 2-3 hónapos időtávon belül valamekkora, látványos változás már nem. Az ember belátható időtávban szeret gondolkozni. És szereti, hogy ha tesz valamit egy adott cél érdekében, akkor mihamarabb kap némi pozitív visszacsatolást és belátható időtávon belül el is éri a célját. Lehet, hogy ez bizonyos esetekben nem reális, de azért emberi.
2023. máj. 7. 10:11
 5/22 anonim ***** válasza:
91%

Ilyen az emberi természet, gyorsan akar eredményt, mert attól marad motivált. Plusz a világ jelenlegi működése is ezt erősíti. Kell valami, bemész a boltba, vagy megrendeled, és x időn belül megvan. Alapvetően elég kevesen vannak arra kondícionálva, hogy az eredményekért meg kell dolgozni. A szerencsésebbek megtanulják, ahogy belevágnak valamibe, de sokan feladják. A sporttal is kb ez van. Elég a legegyszerűbbet felhozni, a futást. Egyből eszement mennyiséget akarnak futni, nagy tempóban, megállás nélkül, aztán csodálkoznak, hogy nem megy, másnap mindenük fáj, és köszönik, ennyi elég volt.

Az, hogy a külsőt veszik előtérbe, nem az egészségüket: ez abból a szempontból szerencsés, hogy nincs jelenleg aktív probléma, ami annyira megnehezítené az életét, hogy fogynia kelljen. A legtöbb ember nem fog olyasmin aggódni, ami nem aktuális. Ellenben az, hogy nem áll nekik jól egy ruha, amit akarnak, az aktuális probléma. Ha nem komplett idióta az illető, akkor így is működik a dolog, ha leadja a feleslegeet, az egészségéért is tesz. Aztán ahogy az ember utánaolvas, jó esetben az étkezése minőségén is javít, amivel még több problémát előz meg.

Szóval engem alapvetően nem bosszant annyira ez a jelenség, mert valahol normális, a gond inkább a hozzáállás, amit az első kudarc okoz. Ahelyett, hogy a legtöbb ember elgondolkodna, és megpróbálná kitalálni mit, és hogyan ront el, inkább feladja, mert "úgysem működik".

2023. máj. 7. 10:33
 6/22 anonim ***** válasza:
66%
Én sem értem... Média meg ilyenek miatt. De sok értelme nincs, mert egy folyamatos nyűg csak. Meg ilyen-olyan lemondások, hangulatingadozások, tönkretett test, bőr... Sorolhatnám. Ráadásul nem is marad úgy. Csak nyárra bolondulnak meg.
2023. máj. 7. 10:35
 7/22 anonim ***** válasza:
55%
Sajnos ezek az emberek azok, akik káposztadiétával, levesdiétával, tojásdiétával, turbó diétával, csirke-rizzsel, update módszerrel, Kasza Tibivel lefogynak relatív rövid idő alatt, mert "szerencséjükre" ezen baromságok által drasztikus kalóriadeficitbe kerülnek, még ha ők maguk nem is tudnak róla, aztán amikor megvan a normális BMI, akkor természetesen visszatérnek a korábbi kalóriabevitelükhöz (ami gyakran nulla érdemi fizikai aktivitással társul), és csodák csodájára egy-két hónapon belül megint ugyanolyan kövérek, mint előtte. Ezért nem átverésre alapozó kamudiétákkal kell fogyókúrázgatni, hanem megérteni a táplálkozás és a mozgás alapjait, aztán életmódot váltani.
2023. máj. 7. 11:56
 8/22 anonim ***** válasza:
47%

5-össel értek egyet.

Egyébként kiváncsi lennék, hogy akik itt ennyire leszólják a másik embert egy olyan dologért, ami a természetünkben van (bár lehet ellene tenni ez igaz), azok hogyan bánnak pl. a pénzükkel, mert ugyanaz a dolog. Persze lehetséges, hogy itt mindenki okosan bánik a pénzzel, félretesz és befektet, türelmesen kivárja amíg fial stb. stb., de azért nem ez az átlag - és az alapelv tényleg ugyanaz.

2023. máj. 7. 12:15
 9/22 anonim ***** válasza:
66%

Na, most akkor hetek vagy hónapok? Hónapok alatt lefogyni nem lehetetlen. És túlsúlyt pár hónap alatt is összeszedhetsz pl. betegség, ágyhozkötöttség, hirtelen megváltozott életvitel, stb. miatt.

Én azt nem értem, téged ez hogy tud ilyen szinten kiakasztani, hogy külön kérdést írsz ki róla. :D

2023. máj. 7. 12:18
 10/22 anonim ***** válasza:
0%
Hogy a pitsába híznak el egyáltalán?!
2023. máj. 7. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!