31hetes kismama vagyok, mindenki aki megkérdezi mikor szülök,attól meg kapom,hogy az utolsó hónap lesz a legnezehebb. Miért? Miben lesz más mint most?
Mind a 2x az volt a legnehezebb nekem is.
A gyerekek úgy mozogtak már, hogy fájt. Annyira össze volt nyomva a tüdőm, levegőt alig kaptam.
Aludni kb ülve tudtam csak, sehogy nem volt kényelmes.
Nekem első gyereknél a 36. Hét után jött elő minden nehézség, onnantól nem tudtam aludni, mert éjjelente úgy mozgott a kislányom, hogy az brutálisan fájt. A gyomorsav is csak akkor kezdődött, akármit szedtem rá, semmi nem segített, végül garatgyulladásom is lett tőle, amire szülés után antibiotikumot kaptam, addig végig kínlódtam azt a maradék pár hetet. Plusz szintén a 36. Hét után híztam még hirtelen 6kgt, amitől csak még nehezebb lett minden. Vizesedni is ekkor kezdtem.
Második gyerekkel mindez már a 20. Héttől megvolt, akkor én sem éreztem rosszabbnak a végét, mert akkor az egész rossz volt.
Nálam nem így volt. 30 hetesen kezdődött a durva reflux ami az utolsó hetekben javult. 32-34 hetes korom környéke volt a legnehezebb, bár nem tudnám egyértelműen eldönteni hogy ez, vagy az első harmad. :D
2. terhességemnél azért volt az utolsó hónap a legnehezebb, mert júli 3-ra voltam kiírva és nehezen bírtam a meleget. Ez a terhességem alatt egyértelműen az első harmad a legnehezebb emlékként is, már amennyire emlékszem belőle 😅
Viszont az tény, hogy az utolsó hetekben nagyon lassan telnek a napok...
Nekem az első trimeszter volt a legnehezebb, az utolsó hónap meg se közelítette.
Addigra belejöttem, hogy lehet nagy pocakkal közlekedni, forgolódni a lakásban, és a derékfájásom is elmúlt az utolsó hetekre (csak szülés alatt tért vissza). Fitt voltam, nem volt semmi panaszom, 38 hetesen még egy 5 km-es távot is lesétáltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!