Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Bmi index, normális hogy...

Bmi index, normális hogy túlsúlyosnak ír??

Figyelt kérdés

Teljesen ledobbentem.

6 hete szültem, 78 kg vagyok és 175 cm magas. 70kg lenne a cél, a kiindulási súlyom)

Gondoltam elkezdek kalóriát számolni és kihasználni a szoptatáshoz felhasznált plusz energiát a javamra fordítom.

(Nem akarok deficitben lenni, ezért szamolom, mielőtt elmegyünk ezen a vonalon)

Namost kitöltöttem az apphoz tartozó kérdőívet és túlsúlyos vagyok a bmi index szerint..namost tény hogy maradt fent pár kiló de azért ezt túlzásnak érzem...kb Kate Winslet a Titanicban, ha hasonlítani kéne magam kb, erre...

Értem hogy tudományos képlet, de ez létezik? Ez túlsúly?

Nálatok is van ilyen vagy fogadjam el, hogy tényleg túlsúlyos vagyok?

aug. 18. 15:35
 1/10 anonim ***** válasza:
41%
Ha izmis vagy soksok év sporttal a hátad mogott akkor valdzeg egeszseges a sulyod. Ha nem akkor bizony elhizott
aug. 18. 15:39
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, írj be 75 kilót a kalkulátorba, már is nem fog túlsúlyosnak írni. Látod, most 2 kilón pörögsz. :D
aug. 18. 15:43
 3/10 anonim válasza:
100%
Ha tényleg nem vagy izmos, akkor kb. 2 kg-t kel fogynod ahhoz, hogy 25 alatt legyen a BMI-d, ami már szerintük is normálisnak számít. Szóval, ha nem vagy izmos, akkor is minimálisan túlsúlyod van csak, legalábbis a BMI kalkulátor szerint. Én szinte pontosan ugyanígy állok most, szerintem a tragédiák nem itt kezdődnek :) (Szintén kalóriaszámlálásban vagyok, csak én már bő két éve, kisebb kihagyásokkal.)
aug. 18. 15:46
 4/10 A kérdező kommentje:

Jó, tudom, hogy vannak ennél nagyobb gondok is a világon, de azért szíven ütött 😊

Azt nem is néztem mennyi kell a normál tartomanyhoz, de 2 kiló nem hangzik rosszul.

Mivel 4 éve folyamatosan terhes vagyok vagy szoptatok, ezért az izom messze áll tőlem, és majd 70 kiló körül tervezem elkezdeni a térdem miatt, hogy 65 legyek a végére.

Na az az ideál testsúlyom a bmi szerint, de ott meg mindig mindenki aggódott értem, amikor annyi voltam, hogy beteg leszek ha ilyen vékony vagyok.

Szóval engem nem győzött meg ez a skála...

aug. 18. 15:54
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Aki kövér, az nem az elhízott I. II. És III-as kategóriában van? A túlsúly az csak annyit jelent, hogy van rajtad egy kis plusz, de még nem megy az egészséged rovására. Legalábbis nekem így rémlik.
aug. 18. 16:10
 6/10 anonim ***** válasza:
A BMI csak egy dolog. Kiindulási alapnak jó, de azért nem csak azt kell nézni, főleg ha van izom is rajtad. Bmi szerint 75 kiló körül már jó vagy, szóval ahogy jól érzed magad. A 65 kilót sem muszáj erőltetni, hiába írja ideálisnak, lehetsz te 73 is, ha te úgy jól érzed magad.
aug. 18. 16:11
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

Nem kell ám olyan dagadtnak lenni, ahhoz, hogy valaki túlsúlyos legyen, mint azt sokan képzelik, a testfelépítés pl nagyon sokat számít,

arról nem is beszélve, hogy a bmi is elég lejárt lemez.

Egyébként le adsz kb 1-2 kg már bumm nem vagy túlsúlyos. Úgyhogy nyugi, nem elhízott vagy.

Főleg szülés után semmi okod parázni, pláne, ha nem is látod magad ducinak.

aug. 18. 16:19
 8/10 anonim ***** válasza:
67%
Túlsúlyod van (feltéve ha nem vagy izmos nagyon, de azt írod nem). Ez a legenyhébb kategória, de bizony szembe kell nézned vele, hogy feljött egy kis plusz. Semmi katasztrófa, hiszen szinte a határon vagy, és az ilyen kismértékű túlsúly komoly egészségügyi kockázattal nem jár. De jól teszed, ha fogysz legalább egy kicsit.
aug. 18. 17:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A túlsúly és az elhízottság két különböző dolog. Túlsúlyos lehet valaki a BMI alapján a magasabb izomzati arány miatt úgy is, hogy a testzsír aránya normális vagy alacsony. Ha arra vagy kíváncsi, hogy elhízott vagy-e, akkor a testzsírszázalékot kell nézni. Az egészségügyi kockázatokat sokkal inkább az elhízottság jelenti, mint sem a BMI szerinti túlsúly.
aug. 18. 22:26
 10/10 anonim válasza:
Nyugi, ahogy előttem írták ez sok mindentől függ. Engem sokáig túl vékonynak írt, pedig tök átlagos testalkatú vagyok. 170 cm, 53 kg. Most normálnak ír. Ki érti ezt?
aug. 19. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!