Erősen túlsúlyos vagyok (112kg) és a különböző kalkulátorok szerint a fogyáshoz 2200kcal kellene ennem naponta. Ez nem irreálisan sok? Értem, h kb 500 mínusz a normális, de ekkora túlsúlyra is érvényes ez a javaslat?
Irreálisan sok?? Akarod mondani irreálisan kevés, nem?
Már hogy lenne neked ez irreálisan sok? Én 165 cm/65 kg kezdősúllyal kb.pont ennyivel fogytam le. Neked ennél jóval több kalóriára lenne szükséged.
Nem, nem sok.
A neten olvasható 1400-1600 kcal étrendek nem a fenntartható diétához segitenek hozzá. Azok pár hetes fogyókúráknál esetleg lehetnek hatásosak, de kínkeserves hosszabb ideig csinálni, és a diéta végén nagyon résen kell lenni, hogy ne jöjjön vissza a leadott felesleg.
Én 69 kilóval sport mellett 2000 kalóriával is fogyok. Lassan, de biztosan. A te testsulyoddal simán fogysz majd 2200 kalóriával, de azért válogasd meg, mit eszel, és sétálj sokat.
NEM, nem sok. Ha elkezdenél ennél joval kevesebbet bevinni, akkor azzal csak tönkreteszed a szervezetedet, gyakorlatilag koplalás lenne, ami nem lesz eredményes.
A -500 kcal mindenkire érvényes, ez az emberi szervezet müködéséböl adódik.
Viszont amire figyelj, ha sikerül tizen-huszon-pár kilót leadni, érdemes úja számoltatni, mert kevesebb súlynál kevesebb kalória lesz szükséges.
Ne magokat egyél többletnek, hanem zöldségféléket, salátákat és jó minöségü olajokat is használj ezekhez, ez fontos avitaminok hasznosításához.
Meg keress rá a 2200 kcal-os étrendekre, garantáltan lesz olyan, ami neked is müködik.
Másrészt ne akarj gyorsan fogyni, egyrészt a plusz kilókat sem pár hónap alatt szedted fel, másrészt ha túl gyors a fogyás, akkor a böröd nem tudja követni és vagy ronda lesz alapból, vagy müteni kell, ami se nem igazán egészséges dolog, se nem lesz hegmentes az eredmény, tehát jobb lassan, fokozatos sporttal fogyni, úgy a legtöbb esetben nincs gond a böröddel sem.
Meg egy tipp: ha ekkora túlsúlyod van, menj el még most a háziorvoshoz és rögzíttesd a súlyodat, meg az állapotodat, ugyanis ha a kivánt súly elérése után mégis szükség lenne mütetre, a TB fizeti, ha igazolni tudod a fogyás mértékét.
Esetleg számolhatnád a makrokat is, sokat tanulhatsz belőle a saját tested működéséről, és arról, hogy hogyan szoktál enni, és hogyan tudsz jól enni. Ahogy a kalóriát, úgy a zsírt, szénhidrátot, fehérjét is jegyezd fel, és én testsúlykilogrammonként legalább 1-1.5g fehérjére törekednék a helyedben. Cukrot, lisztet szorítsd le valamelyest, mozogj, egyél többször keveset, és majd a makrokat átnézve kitapasztalod, hogy mi neked a jó.
Az mondjuk furcsa jekem, hogy 1500 kalóriával jól elvoltál, és nem voltál éhes. Én tuti az lennék, pedig feleakkora vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!