Hogyan tudnám elkezdeni a fogyást? 16/L
16 éves lány vagyok 65 kilóval 159 centivel. Nagyon szeretnék fogyni mert nagyon zavar hogy ilyen kövér vagyok. Viszont én nagyon sokat eszek szvl ez a probléma egyértelműen. Ha elhatározom hogy most diétázok annak mindig az lesz a vége hogy nem csinálok semmit mert nem birok kevesebbet enni.
UI: Én naponta csak 2szer étkezem de probaltam már azt is hogy napi 4, 5ször eszek de vacsinal ugyanolyan éhes vagyok.
Ennyivel biztos nem lehetsz annyira dagadék.
Ha éhes vagy az jelzi a tápanyaghiányt, és ennyi idősen ezen végképp nincs semmi meglepő. Komolyan azt hiszed, hogy a gebe a normális? Szerintem nézz kevesebb tv-t és gyógyulj meg mentálisan, mert nem azt kell követni ami a médiában van.
Az éhségérzet nem csak táplálék, vagy tápanyaghiányt jelenthet.
Sokszor csak szomjas vagy. Máskor csak unatkozol. Gyakran a szokásaid miatt nyúlsz a kajához, mozi csak popcornnal, vagy nachosszal, vagy minden délután egy szelet csoki, vagy munka után hazérve egy doboz sör.
Persze az sem mindegy, hogy mit eszel, fehérjedús ételek jobban telítenek, a fizikai rost is kell... Az egészséges táplálkozásról könyveket írnak, pedig az elvek elég egyszerűek.
Például ha cukros, szénhidrátban gazdag ételt eszel, a vércukrod felszökik, majd bezuhan. Ezt a bezuhanást is éhségérzetként éled meg, eszel még többet...
Szóval foglald el magad, nézd át, hogy miket szoktál enni, számolj utána néhány gyakori ételnek, hogy hány kcal, és igyekezz elsősorban a szénhidrátot visszafogni. Igyál sokat, és kezdj el valamit mozogni.
És úgy állj neki, hogy ez hónapokig fog tartani, vagy inkább életed végéig. Végül is ez az életmódváltás lényege.
"Én naponta csak 2szer étkezem"
Tudod,mit csinálsz,ha kimarad egy étkezés naponta? Azt üzened a testednek, hogy tartalékoljon, mert szűkös idők jönnek. Úgyhogy szépen lepakolja a zsírpárnákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!