Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen ételekkel kéne elkezden...

Milyen ételekkel kéne elkezdenem a fogyást ? 182cm, 80-85kg

Figyelt kérdés

Elszeretnék kezdeni edzeni, de emellett fontos az egészséges étkezés, és eddig ennek töredékét se tartottam be, ezért szeretnék most tanácsokat kérni :D

A célom a fogyás lenne, de nem mondanám magam elhízottnak, csak szeretnék jobban kinézni, és egy kicsit kimozdulni az unalmas hétköznapokból és változtatni a életmódomon. A tanácsokat abban kérném hogy miket, azokból mennyit, és mikor egyem ?

2021. jan. 30. 18:30
 1/6 anonim válasza:
0%
Saláta
2021. jan. 30. 18:47
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Mozogj többet. Tökmindegy mit, akár egy mozgalmasabb meló is jót tenne. Figyelj oda az étkezésre legalább olyan szinten, hogy zéró nasi zéró péksüti, kenyérből is ha lehet teljes kiörlésűt vegyél, bár mértékkel beleférhet a sima is.

Én olyan 1kg-okat fogytam le hetente eleinte, de aztán egyre alábbhagyott a motiváció és néha egy-egy napokat kihagytam a futásból. Ez azért valamennyire meglátszott, lassabban haladtam, de mindig odafigyeltem hogy értelmes kajákat egyek. Őszintén szólva már nem is kívánom a csokit meg a péksütiket, nem is olyan rég ettem pár darab csigát vagy akármit így kutyafuttában idő hiányában, de nem esett jól.

Mostanság már nem futok mert lett melóm, fizikai munka ami azért kiszív rendesen, meg mellette épphogy eljárni van időm ide-oda, illetve intézkedni, vásárolni stb., de pont hogy a munka megléte óta jött össze az eddigi legnagyobb mértékű fogyás. Ledobtam másfél kilót 1 hét alatt pár hete, így most október vége óta 85,5-ről eljutottam 78-ra. 14 hétre (3 hónapra) elosztva ez fél kilót jelent hetente, de ugye eléggé egyenlőtlenül ment a dolog, 80-ra leérve sokszor stagnáltam, a legutóbbi áttörés óta pedig szintén stagnálok úgy néz ki. Pedig azért van még egy kis felesleg, szívesen elérném a 75kg-ot, vagy inkább a 72-t, a 175cm magasságomhoz annak már csak jónak kell lennie, eltűnne végre a belem xd

Csak mozogj és ne egyél össze mindenfélét. Nagy ritkán belefér egy kis bűnözés persze, de egy idő után a további fogyás érdekében már számolgatnod kell keményen. Lehet én már közelítek effelé a határ felé azért stagnálok, nem tudom.

2021. jan. 30. 19:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi 2-es, igazából nálam a mozgás az elég korlátozott, mert sok hely nincs ahova eltudnék menni akár biciklizni, futni vagy akármi, egyedül itthon tudok edzeni ilyen multifunkcionális gépen, azt szeretném mindenképpen elkezdeni, eleinte biztos nem fogok számolgatni, eddig kb 0 zöldséget ettem, úgyhogy örülök ha sikerül átszoknom majd, aztán utána meglátjuk :D
2021. jan. 30. 19:30
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

Azért próbálj zöldségeket is enni kísérőnek hús mellé, illetve alacsonyabb cukortartalmú gyümölcsöket (csínyán és ha lehet délelőtt valamikor). Én eleinte még a kávét is elkezdtem cukor nélkül inni, de ami itthon van legaljaTchibo az már bocsánat, de kegyetlen xar, a cukor az egyetlen jó benne, így hamar elvetettem az ötletet. Itthon sajnos mindenki ezt issza, én meg elfelejtem mindig megvenni a másfajta kávét...

Ami pedig a mozgást illeti, ahol tudsz sétálni, ott tudsz futni is. Nem hiszem el hogy nincs valahol egy járda vagy akármi, a gyalogos forgalomban is nyugodtan mehetsz futni, nem gáz egyáltalán. Látni azért embereket futni a városban is, akár a többi gyalogos között is, biciklizni meg aztán kb. mindenhol bicikliznek (még az úton is). Ezek annyira alap mozgásformák, hogy bárhol lehet végezni azokat.

2021. jan. 30. 20:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Szénhidrátból keveset. Rizs, kenyér, krumpli felejtős. Cukros üdítők, nasi szintén (vagy csak módjával, ha igényed van a kényeztetésre).

Helyette egyél sok zöldséget, csirkét, halat. Tejet, sajtot módjával.

2021. jan. 30. 22:53
 6/6 anonim válasza:
Kevesebb cukor és fehér liszt, több rostos étel, teljes kiörlésü pékárukat, sok folyadékot, Vizet és nem energiaital meg ilyenek
2021. jan. 31. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!