Nyáron nőttem 3 cm-t igy nat 175 cn vagyok. Ahhoz mennyi kiló az ideális?
8. Azért pontoztak le mert ez nem elsősorban nő vagy férfi kérdése, hanem a magasság súly arányé elsősorban. átlag embereknél, akik nem foglalkoznak testépítéssel, tehát nincs rajtuk extra számottevő izomtömeg. Egy 150 centis nőnek nyilván túlsúly a 75kg, de egy 175-180 centis nőnek meg nem. Nekem konkrétan a háziorvos javasolta a 75kilót, mondván annak már nincs egészségügyi kockázata, meg aztán kb egész életemben el voltam hízva, hormonproblémáim és anyagcsere betegségem is van, nem gondoltuk hogy 64 kilóra le tudok fogyni koplalás nélkül. Végül összejött.
A nőiességnek nem feltétele hogy valaki sovány legyen, a kiálló csontok nem vonzóak, és a soványság megint csak nem egészséges, ugyanúgy ahogy az elhízás sem az.
A magassághoz van egy általános súly tartomány, normál kereten belül, amiben bátran megtalálhatja mindenki, hogy smint érzi jól magát. És nem biztos hogy az egyén anyagcseréje megengedi azt, hogy egy kisebb testsúlyra le tudjon fogyni az ember anélkül, hogy ezt koplalásnak, éhezésnek élné meg. Azaz egészséges módon nem tud vékony lenni, vagy arra felé menni a testsúlya.
Inkább legyen 75kg és picit teltebb, mondjuk legyen rajta az átlagoshoz képest 5-10kg +, és érezze jol magát, mint hogy még kínozva magát esetleg ennél leljebb próbáljon menni, sanyargatva magát, mert máshogy nem megy neki.
Tudod ha egy étrendet, életmódot szenvedésnek él meg az ember, azt teljesen felesleges erőltetni, mert úgysem fogja tudni hosszútávon betartani. Sőt, akár még táplálkozási zavarokhoz, pl falási rohamokhoz vezethet. Amiből idővel megint csak hízás lehet. Vagy kialakulhat anorexia, bulimia is akár.
Minimum 58 de inkább 60 kiló.
Én 168 centi vagyok, és 54-55 kilósan sovány.
+3cm az plusz 3kg.
Kezdjél el zabálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!