Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Segítene valaki hogyan/ hol...

Segítene valaki hogyan/ hol tájékozódjak?

Figyelt kérdés

Googléztam de valahogy nekem magas minden. Hiába akarom használni a kalóriabázist , nem jutok vele sehova, mert pl. Egy adag paprikáskrumpli 500 kcal ( nem néztem meg h annyi-e csak ideírtam) de mennyi az 1 adag? Hány deka?

Nehezebb a dolgom, mert elég kemény fizikai munkát végzek, lépcsőzök, cipekedek egésznap. Talán 2 liter víz lemegy, izzadok egésznap folyik rólam a víz. Reggelizni nem tudok mert ígyis alig tudok felébredni ebédre, vacsira azt eszem amit adnak így fogalmam sincs mennyi deka stb.

Erőtlen vagyok nincs energiám. Bmi szerint elég elhízott vagyok, én nem is látom magamon hogy fogynék. Tudom kalóriadeficit meg minden , de amit nekem ki ír a bmi az sztem sok. 146cm 75 kg/ 77 kg nő.

Nem kávézom, nincs chips, csoki, cukros üdítő. Azt nem mondom, hogy 2x 3x nem figyel be egy kóla vagy egy energiaital.

De azért is akarok fogyni 15 kilót legalább, mert tuti azért nem bírom a munkát se. Fáj mindenem, bokám, derekam , fáradt vagyok.

Én ezekhez hülye vagyok.

aug. 4. 22:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is ne paprikáskrumplit egyél, hanem fehérjében gazdag és szénhidrátban csökkentett összetételű ételeket. Hiába fér bele a zsírban szénhidrátban tocsogó étel a kalóriakeretedbe, ezzel csak azt éred el, hogy izomból is fogyni fogsz, különböző tápanyaghiányokban szenvedsz majd, nem lesz energiád, mint pl most.

"Tudom kalóriadeficit"... na persze, de rohadtul nem mindegy hogy ezt mivel éred el. Tápanyagdús ételeket egyél.

aug. 4. 23:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Magadra főzöl? Hogy érted azt, hogy azt eszed amit adnak?
aug. 5. 00:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kalóriabázisban kell keresni a paprikáskrumplit.

Hanem mikor fozol lemered az olajat, krumplit, virslit grammra es azt irod be. Vagy ha tobb napra fozol pl ket napra akkor mindennek a felet irod be

A 2 liter édeskevés fizikai munkahoz. 3 legyen a minimum.

Kb 1500 kaloriaval fogsz tudni fogyni eleg gyorsan

Mindent grammra kell mérni. Nem a készételt hanem az összetevőket

aug. 5. 00:33
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Azért nincs energiád mert nem reggelizel. Foleg fizikai munkahoz de amugy is nagyon fontos.

Szokj hozzá

aug. 5. 00:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem paprikáskrumplit ettem azt csak példának írtam.
aug. 5. 06:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Vegyél egy konzultácios alkalmat egy dietetikustol (vagy utaltasd be magad haziorvossal) es ird ossze a kerdeseid es kerdezd meg
aug. 5. 08:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha kalóriát akarsz számolni, akkor kelleni fog egy konyhai mérleg, hogy mindent le tudj mérni.

Ha főzöl, akkor a hozzávalókat.

Ha nem te főzöd a kaját, akkor csak közelítőleg tudod számolni. Minden alkalmazásban van olyan, hogy kikeresed pl. a paprikás krumplit, majd beírod, hogy hány grammot ettél és máris megvan a kalória. Nem lesz pontos, de ez van.

Szerintem néha ehetsz paprikás krumplit is, mert a "ne egyél ezt, felejtsd el azt" sose szokott jól elsülni.

aug. 5. 12:41
 8/10 anonim ***** válasza:
A paprikas krumplit (meg kb barmi mast) is lehet ugy kesziteni, hogy ne tocsogjon az olajban szalonnaval stb, es maximalisan beleferjen a kaloriakeretbe meg az egeszseges taplalkozasba. Amugy pont emiatt (mar ha figyelsz erre), valoban magadnak kell fozni, es tenyleg az alapanyagokat beirni a szamlaloba.
aug. 5. 14:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Tök mindegy mit eszel, lényeg, hogy legyél kalória deficitben.
aug. 5. 15:12
 10/10 anonim ***** válasza:
A kalóriabázis is csak úgy működik, hogy összerakod a receptjeidet, mert mindenki máshogy főz.
aug. 5. 19:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!