Miért hiszik azt, hogy pl. az almában cukor van?
Sok helyen látom kiírva, hogy mértékkel, mert magas a cukortartalma.
Istenem, nem szacharóz, hanem fruktóz, ami tök máshogy bomlik le, máshogy raktárazza a szervezet...
Olyat is láttam, hogy a gyümölcsök mellé kiírták, hogy hány evőkanál kristálycukornak felel meg (pl. az alma mellé kitettek 10 kockacukrot).
Ennyire hülyék????
Szánalmas :(
*Akkor mivel jobb, mint a szőlőcukor?
Gondolom, a gyümölcsre gondoltál.
Megmondom neked: a vitaminok és a rostok miatt, amik nélkülözhetetlenek a szervezet számára, ahogy maga a cukor is.
*Azok mióta fogyókúráznak?
Szálkásítanak. Ne kötekedj.
Igaz, a testépítők szálkásítanak, nem fogyókúráznak. DE! Egy ideális fogyókúrának úgy kéne kinéznie, mint egy testépítő szálkásításának. Gondolom nem izomból akar fogyni a fogyókúrázó se.
"Megmondom neked: a vitaminok és a rostok miatt, amik nélkülözhetetlenek a szervezet számára, ahogy maga a cukor is."
Táplálékkiegészítők, vitaminok?
Azért amikor terhesen 160g-os ch-diétán voltam és mondjuk 20g ch-ot ehettem meg tízóraira vagy uzsira, ami mondjuk egy alma volt, akkor annyira nem találtam viccesnek a dolgot. Így az, nem értem ezen mit lehet ennyit dühöngeni??
Mindegy, ti dolgotok, de ennél azért vannak nagyobb hülyeségek is sztem.
Látom már régi kérdés de azért válaszolok.
Nem akarok tudományoskodni de ugyebár biokémiai magyarázata lehet ennek az egésznek. A fruktóz egy 5 tagú gyűrűt képez és az 1-es C-atomon és az 5-ös C-atomon van még egy-egy C-atom meg persze hozzátartozó H és OH. A fruktóz egy ketohexóz ami azt jelenti hogy a 2. C-atomja köti a kettős kötésű oxócsoportot, ezért képez 5 nem 6 tagú gyűrűt. A fruktóz tudományosan igazolva adja az ezüsttükör próbát és a Fehling próbát amelyek az aldehidek kimutatására szolgálnak. Ha már aldehid, biztosan az 1-es C-atomon van a 2-ős kötésű oxócsoport. Tehát azt a következtetést vonhatjuk le hogy vizes oldatban amikor a fruktóz gyűrű felnyílhat, molekulán belüli átrendeződés következik be amelyet az oxócsoport mellett lévő OH csoport tesz lehetővé. És így már aldózt kaptunk. Azonban így hogy ez a hexóz már aldóz hoppá ez már nem is fruktóz hanem glükóz ( nyílt láncú). Ez gyűrűvé záródik és már kész is a jó öreg glükóz. Igaz ez nem Szacharóz de akár ha abban a bizonyos almában esetleg mág talál egy fel nem nyílt fruktózt rögtön szacharóz lesz belőle azaz répacukor amit mi is eszünk. De az is igaz hogy a sejtekben a szőlőcukor fruktózon keresztül bomlik le. Én ebből arra jutottam hogy aki diétázni akar, pont úgy fogja csinálni ahogyan ő jónak látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!