Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt, hogy pl. az...

Miért hiszik azt, hogy pl. az almában cukor van?

Figyelt kérdés

Sok helyen látom kiírva, hogy mértékkel, mert magas a cukortartalma.

Istenem, nem szacharóz, hanem fruktóz, ami tök máshogy bomlik le, máshogy raktárazza a szervezet...

Olyat is láttam, hogy a gyümölcsök mellé kiírták, hogy hány evőkanál kristálycukornak felel meg (pl. az alma mellé kitettek 10 kockacukrot).

Ennyire hülyék????

Szánalmas :(

2010. nov. 1. 13:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
7%

*Akkor mivel jobb, mint a szőlőcukor?

Gondolom, a gyümölcsre gondoltál.

Megmondom neked: a vitaminok és a rostok miatt, amik nélkülözhetetlenek a szervezet számára, ahogy maga a cukor is.

2010. nov. 1. 15:53
 22/27 anonim ***** válasza:

*Azok mióta fogyókúráznak?

Szálkásítanak. Ne kötekedj.

2010. nov. 1. 15:53
 23/27 anonim ***** válasza:
A glikogén nem állati fehérje... ezt a baromságot honnan szedted? Az egy poliszacharid. A szacharóz meg glükózból és fruktózból áll. Cukorra szüksége van a szervezetnek. Azért jobb gyümölcsökből beszerezni ezt, mint gumicukorból, mert a gyümölcsben hasznos vitaminok is vannak.
2010. nov. 1. 17:26
 24/27 anonim ***** válasza:
58%

Igaz, a testépítők szálkásítanak, nem fogyókúráznak. DE! Egy ideális fogyókúrának úgy kéne kinéznie, mint egy testépítő szálkásításának. Gondolom nem izomból akar fogyni a fogyókúrázó se.

"Megmondom neked: a vitaminok és a rostok miatt, amik nélkülözhetetlenek a szervezet számára, ahogy maga a cukor is."

Táplálékkiegészítők, vitaminok?

2010. nov. 1. 17:45
 25/27 anonim ***** válasza:
24%
Nem unjatok itt okoskodni?????Ki a F@szt erdekel mi van az almaba glukoz vagy fruktoz vagy mi a szar????Itt vitaztok es okoskodtok!Inkabb egyetek almat mert ami jo azt hasznositja a szervezeted ami meg nem azt kisz@rod!
2010. nov. 3. 16:08
 26/27 anonim ***** válasza:

Azért amikor terhesen 160g-os ch-diétán voltam és mondjuk 20g ch-ot ehettem meg tízóraira vagy uzsira, ami mondjuk egy alma volt, akkor annyira nem találtam viccesnek a dolgot. Így az, nem értem ezen mit lehet ennyit dühöngeni??

Mindegy, ti dolgotok, de ennél azért vannak nagyobb hülyeségek is sztem.

2011. jan. 21. 15:40
 27/27 anonim válasza:
67%

Látom már régi kérdés de azért válaszolok.

Nem akarok tudományoskodni de ugyebár biokémiai magyarázata lehet ennek az egésznek. A fruktóz egy 5 tagú gyűrűt képez és az 1-es C-atomon és az 5-ös C-atomon van még egy-egy C-atom meg persze hozzátartozó H és OH. A fruktóz egy ketohexóz ami azt jelenti hogy a 2. C-atomja köti a kettős kötésű oxócsoportot, ezért képez 5 nem 6 tagú gyűrűt. A fruktóz tudományosan igazolva adja az ezüsttükör próbát és a Fehling próbát amelyek az aldehidek kimutatására szolgálnak. Ha már aldehid, biztosan az 1-es C-atomon van a 2-ős kötésű oxócsoport. Tehát azt a következtetést vonhatjuk le hogy vizes oldatban amikor a fruktóz gyűrű felnyílhat, molekulán belüli átrendeződés következik be amelyet az oxócsoport mellett lévő OH csoport tesz lehetővé. És így már aldózt kaptunk. Azonban így hogy ez a hexóz már aldóz hoppá ez már nem is fruktóz hanem glükóz ( nyílt láncú). Ez gyűrűvé záródik és már kész is a jó öreg glükóz. Igaz ez nem Szacharóz de akár ha abban a bizonyos almában esetleg mág talál egy fel nem nyílt fruktózt rögtön szacharóz lesz belőle azaz répacukor amit mi is eszünk. De az is igaz hogy a sejtekben a szőlőcukor fruktózon keresztül bomlik le. Én ebből arra jutottam hogy aki diétázni akar, pont úgy fogja csinálni ahogyan ő jónak látja.

2011. márc. 28. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!