Miért hiszik azt, hogy pl. az almában cukor van?
Sok helyen látom kiírva, hogy mértékkel, mert magas a cukortartalma.
Istenem, nem szacharóz, hanem fruktóz, ami tök máshogy bomlik le, máshogy raktárazza a szervezet...
Olyat is láttam, hogy a gyümölcsök mellé kiírták, hogy hány evőkanál kristálycukornak felel meg (pl. az alma mellé kitettek 10 kockacukrot).
Ennyire hülyék????
Szánalmas :(
"Nagy az Isten állatkertje, sok barom elfér benne."
Nem hallottad még ezt a mondatot? Éljenek csak az édesítőszereiken! Aki hülye, az hülye. Ennyi.
nem kell túldramatizálni a gyümölcsben lévő cukrot,de akinek komoly fogyokúrára van szüksége, annak még a dietetikus sem ajánlja hogy a szőlőt vagy a banánt például kilószámra egye.Az alma hülye példa,az nem tartozik a magas ch tartalmú gyümölcsök közé. Egyébként almából is többféle van,de ez meg már majdnemhogy mindegy.
Amikből lehet bőven fogyasztani,azok a citrusfélék és a bogyós,piros gyümölcsök.
Egyébként az,hogy a szacharózt meg a fruktózt máshogy raktározza a szervezet nem egészen igaz,most nem fogok méylebben belemenni,de azért olvasgass utána..
Jó, vágom én, hogy monoszacharidok meg hexóz mindkettő, hatszénatomos csodák és et cetera, de azért teljesen más, mintha tényleg a kockacukrot zabálná valaki.
A banán-szőlővel persze, vigyázni kell, elsősorban azokra gondoltam, amiket leírtál.
Ott telt be a pohár, mikor láttam, hogy a görögdinnyéhez írták, hogy tömény cukor... :(
Annak 80%a víz...
Na, dühöngtem :D
Ne foglalkozz vele. Ha a gyereked előjön majd ilyen hülyeségekkel, vedd neki elő, és szépen magyarázd el a valóságot.
Ezeket az embereket nem lehet megváltoztatni. Bőven vannak olyanok, akik képesek fél kilón kiakadni, és eszik napi hat kalóriát, aztán valaki el meri mesélni, hogy őt nem érdekli, viszont boldog, az meg dagadt disznó lesz öt év múlva, és már előre röhög (miközben utálja az életét, mert másról sem szól, csak éhezésről, és szenvedésről egy elérhetetlen célért.)
Lehet hogy azért hiszik, mert az almában cukor van.
Dicséretes a kémiatudásod, biztos kapsz majd egy piros pontot és két puszit a buksidra a tanító nénitől, de a kérdés igazságtartalmán ez nem sokat változtat. Akinek bármilyen okból figyelnie kell arra, hogy mennyi cukrot visz be a szervezetébe, annak igenis fontos hogy tudja, hogy almát sem lehet kétpofára zabálni - a többség ugyanis így tanulta. Emellett nyilván tisztában van a gyümölcscukor lebomlásának hatásaival is. Úgyhogy ne okoskodj, a hasonlat helytálló.
"A fruktóz ugyanolyan rossz, mint a többi cukor. Azt döntse el mindenki magának, hogy belefér-e a diétájába vagy nem."
Ez most vicc vagy teljesen komoly? Mi az, hogy a gyümölcscukor rossz? A "rendes" cukor sem rossz, egyszerűen csak olyan világban élünk, ahol az ember már a csapvízben is a kalóriát keresi. Ez szerintem nem normális. A természetes, adalékok és tartósítószerek nélküli ételek fogyasztásától, pláne a gyümölcstől senki nem hízott még meg, sőt.. Gyümölcsöt bátran bármikor!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!