Miért hiszik azt, hogy pl. az almában cukor van?
Sok helyen látom kiírva, hogy mértékkel, mert magas a cukortartalma.
Istenem, nem szacharóz, hanem fruktóz, ami tök máshogy bomlik le, máshogy raktárazza a szervezet...
Olyat is láttam, hogy a gyümölcsök mellé kiírták, hogy hány evőkanál kristálycukornak felel meg (pl. az alma mellé kitettek 10 kockacukrot).
Ennyire hülyék????
Szánalmas :(
Ad1. A szacharózból lesz 1 glükóz és 1 fruktóz, azok mennek a gliklízisbe. Ráadásul a glukózból és fruktózból is fruktóz-6-foszfát lesz az első pár lépésben. Nem máshogy bomlanak le!!!
Ad2. Szervezet energiát zsírban vagy glikogénban raktároz nagy mennyiségben. A fructózból származó energiát is!
Ez eddig 2ből 0 igaz állítás, plusz egy trivialitás, hogy a fructóz nem szaharóz.
Szvsz először a kémia könyvet kéne kinyitni dühüngés helyett...
Glükolízis - glükóz bontása, benne is van a nevében, de a biológiai oxidációt ne keverjük bele. (glükóz - 2 glicerin aldehid - piroszőlősav leegyszerűsítve, aztán NADDal citromsav-cikl-ba át, de tényleg nem ide tartozik..) Glikogénban hogy a büdösben raktározna, mikor a glikogént, állati fehérjét raktározza a máj? ÁLLATI!!!
Olyat senki nm mondott, hogy a fruktóz szacharóz, a szacharóz a répa vagy nád, míg a fruktóz a gyümölcscukor...
15:05
Nézd, én fogyókúráról beszélek. És igen fogyókúránál rossz mindenféle cukor, a gyümölcscukor is.
Szard le. Imádom a gyümölcsöt, eszem is, amennyit lehet. Kövér vagyok? Nem?
Ééééérdekes módon azok nem esznek gyümölcsöt (félve az elhízástól), akik amúgy is dagadtak és le kéne fogyniuk, nem figyelted még meg?
Zabálják a kenyeret meg a krumplit meg a zsírt, mert abban nincs cukor. De az almát kerülik, mert abban van. Tömik az édesítőt meg a diabetikus szarokat, mert azt hiszik, azok nem hízlalnak, pedig csak rá kéne keresni a gugliban.
"A szervezetben a gyümölcscukornak szőlőcukorrá való átalakulása enzimes hatásra megy végbe."
Wikipédiáról másoltam. Akkor mivel jobb, mint a szőlőcukor? Kicsit később bomlik le, ennyi, amúgy ugyanolyan, mint a szőlőcukor.
15:44
Akkor valószínűleg egy versenyre készülő testépítő is egy dagadt, zsíros valaki, azért mert nem eszik gyümölcsöt, ugye? Hülyeség általánosítani...
*És igen fogyókúránál rossz mindenféle cukor
Te nem hallottál még olyanról, hogy a szervezet működéséhez cukorra is szükség van? Akkor is, ha valaki fogyókúrázik.
Lehet csűrni-csavarni, csak nem érdemes, mert a cukorbevitel legjobb módja a gyümölcsevés.
Kérdezze meg kezelőorvosát...
*versenyre készülő testépítő
Azok mióta fogyókúráznak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!