Miért kell választani hogy az ember jól nézzen ki vagy jókat egyen?😞
Azért kívánod, mert tele van mesterséges anyagokkal, ízfokozóval, aromával... Ezektől lesz kívánatosabb és jobb ízű pl a gyorséttermi krumpli attól mint amit otthon pucolsz, felvágod, sütöd.
Egyébként én nagyon szeretek enni 😃 de nem akarok elhízni (176 centi vagyok és 69 kg), ezért otthon csinálom a kaját. Nyilván lassabb mintha csak meg kéne rendelnem, de nekem megéri, mert így szinte bármit be tudok iktatni az étkezésembe nem csak magokat meg salátát (tudom-tudom, nem csak ez van az egészséges táplálkozásba) Pl sütök zsemlét, csinálok bele húspogácsát, zöldségeket. Sütök hozzá krumplit. Szoktam fűszert tenni az olajba (fokhagyma, rozmaring..). Így az összes egészségtelenség az olajban sütés meg a szószok, de ezekről nem mondok le.
Maradjunk annyiban...hogy hiába is próbálnak száz százalékosan egészségesen étkezni az emberek...Mivel mindent is mérgeznek.Nyilván a chipsben,csokiban pl sokkal több kalória van,mint pl egy salátában.De az a saláta sem lesz száz százalékosan egészséges:-D
Szerintem egyen az ember,amit csak akar,de mértékkel.Ez mellett sportoljon.És jól fog kinézni.Jobban is fogja bírni a tempót.
Én megértelek, kérdező!
És hiába egészségesnek mondottan étkezik egy 40 kilós nő, ha tele van frusztráltsággal, lemondással, az úgyis kiütközik a jellemén aztán élhet 100 évig egyedül.
Szerintem ez megszokás kérdése is. Én nem vagyok édesszájú, az én gyengéim mindig a sós nasik voltak.
Viszont ezek a kaják pont úgy vannak megalkotva, hogy függőséget okozzanak. Sajnos olyan világot élünk ahol mindenbe belenyomják a cukrot, meg ezeket a függőséget okozó szarokat, viszont ha egy ideig elkerüljük, elmúlik/csökken a sóvárgás.
Az egészséges étel nem kell, hogy mindig saláta legyen. Önmagában nem is igazán laktat. Már az is egészséges(ebb)nek számít ha te csinálod meg a hamburgert, süteményt.
Emellett érdemes kísérletezni, hogy egy-egy alapanyagot hogyan is dolgozol fel, nem csak párolni meg olajban lehet sütni a krumplit pl.
Én az egészséges táplálkozás alatt a változatosságra, EGYENSÚLYRA gondolok. Ha szeretsz főzni, játszani az étellel, ízekkel akkor már nyertél.
Egyébként meg nagyon sokat számít az is, hogy evés közben csak arra koncentrálsz vagy elvonod a figyelmed újsággal, telefonnal. Ha szeretsz enni, akkor add meg a módját. Egyél lassabban, ízlelj meg minden falatot. Már ezzel a "trükkel" is csökkented a bevitt adagod méretét.
Egy új szokás kialakításához csupán 30-40 nap kell, utána könnyebb tartani.
27: " tele van frusztráltsággal"
170/50 vagyok. Nem vagyok tele fusztráltsággal, azt eszem amit akarok. SOha nem fogyóztam. Az elégséges zöldség, gyümölcs fogyasztásra figyelek, de a kalótriákat soha nem számoltam, nem is érdekel. Eszem poizzát, bármit, ha kedvem van. Meg is őrülnék, ha havonta egyszer ehetnék csak valami normális kaját :D
És később sem fogok elhízni. Anyám 60 éves 44 kiló (alacsonyabb, mint én).
Kár volt lepontozni. Úgy látszik, nemén vagyokm a frusztrált :)
28 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!