Mi a rosszabb, ha lóg a bőr fogyás után vagy ha valaki kövér marad?
Nyilván ha kövér marad. Meg most nem tudom hány kilóról van szó, de pl. tegyük fel, valaki 200 kiló. Valljuk be, 200 kilósan várhatóan nem lesz valami hosszú élete az adott személynek. Igen, ha lefogy, valószínűleg elég sok megmaradt bőr lesz, ami valószínűleg a mennyisége miatt kényelmetlen lesz, fájdalmas, és nehéz lesz vele együtt élni, de pl. itt Magyarországon simán engedélyeznék neki tb alapon a műtétet. Tény, hogy nem nézne ki úgy a bőre, mintha sosem lett volna 200 kiló, de ezt el kell fogadni.
Ha pedig valaki nem 200 kiló, hanem pl... 130, akkor szerintem általában az ottan keletkező lógó bőrrel még együtt lehet élni, szerintem sokszor annyi kiló után még nem olyan súlyos a megmaradt bőr mennyisége, de ha mégis zavarja az illetőt, akkor is a tb még nála is támogatná.
Amúgy én pl. 115 kilóról fogytam kb. 65 kilóra. Minimális a lógó bőr, nem fogom soha megműttetni. Tudom, hogy van akinek több bőr marad, ez nagyon egyenként válogatja, de szerintem a lógó bőr még mindig jobb. Mármint, ha ránézel egy kövér emberre, meg egy olyan emberre, akinek a fogyás miatt van lógó bőre, akkor a kövér ember nem lesz attraktívabb. Szóval ez a "nem akarok lefogyni, mert nem akarok lógó bőrt" kifogás az én szememben butaság, mert a sok zsír az emberen nem szebb, mint a lógó bőr. Akkor már inkább vállalj be az ember a lógó bőrt és az egészségesebb testet, sokkal jobban megéri.
Én úgy látom a környezetemben, hogy kifogásként használják a lógó bőrön való aggódást :/
Ezt abból sejtem, hogy az alábbi mondatok hagyták el a szájukat:
"Láttam legutóbb Julcsit. Leadott vagy 30 kg, de olyan is a bőre... Az arcán lóg a bőr. Én ezért nem fogyok le."
"Az összejövetelen én voltam a legtestesebb, de nekem is volt a legkevesebb ráncom!"
De mindannyian évente 5-6 alkalommal nekikezdenek a fogyókúrának (nem, sajnos nem életmódváltásnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!