Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen diétát válasszak?

Milyen diétát válasszak?

Figyelt kérdés

180 cm magas, 84 kg, karatézom (jövő héttől sajnos csak itthon, mert létszámhiány miatt nem lesz több edzés a városkánkban..)

szeretnék sportosan kinézni, de imádok enni, mit tegyek?

2010. okt. 30. 20:50
 1/6 A kérdező kommentje:

A napi edzésem fekvőtámaszokból, felülésekből, lábváltásos felugrásokból valamint a karate ún. kihon technikáiból áll. (ütések, rúgások, védések, állások) Megoldható mellé napi 3,2 km futás is (ennyire van időm maximum). Felszedtem az utóbbi időben +8kg-ot és a hasam eléggé pocakos lett. :) Szeretnék visszaedződni, de nem tudom, hogy milyen étrendet kellene választanom. Tudnátok segíteni? (tegnap nem volt időm a kérdést rendesen feltenni) Köszönöm előre is! Üdv:

D. 18/f

2010. okt. 31. 08:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Csökkentsd a ch bevitelt, de ne drasztikusan, mert akkor éhezni fogsz, meg amúgy sem csaj vagy és mozogs is bőven :). Növeld meg a fehérjét jócskán. Délután, főleg este már ne tömj magadba ch-s ételt, inkább csirke vagy pulykamellet egyél. Imádsz enni, ezt meg kell tanulni kontrolálni. De az is igaz, hogy nem tudjuk, mit imádsz enni. Ha pizzát, akkor ugye ott a probléma, értelemszerűen le kell mondanod a nagy zabálásokról. Nem arról van szó, hogy innentől kezdve soha többé nem ehetsz, csak ne vágj be egy egész nagy pizzát, hanem csak egy szeletet és azt se este. Remélem, érted, mire célzok, bármilyen más kevésbé egészséges ételre ez a stratégia rendben van. Leírhatnád egy átlagos napod, akkor átlátnák, mi a probléma. Bár azt hiszem, te is tudod, hisz bevallod, hogy imádsz enni. Amivel nincs baj, ha jókat ennél :).
2010. okt. 31. 11:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Egy átlagos nap:

Reggeli: általában 3-4 zsömle, (vaj + csirkemell sonka / májkrém + uborka)

mostanában: 2 csomag "Jó reggelt" teljes kiőrlésű keksz

Ebéd: egy tál leves (kb. 8 dl), egy tányér "második" :D

Vacsora: általában 2-3 szelet kenyér (vaj + csirkemell sonka / májkrém + paradicsom / mogyorókrém)

mostanában: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 2 almával

Az ebédhez: általában igen változatosan főznek itthon. A főzelékektől kezdve a pörkölteken és a húslevesen át a gyümölcslevesig mindent. A "másodikhoz" általában mindig eszek kenyeret, manapság teljes kiőrlésűt szoktam, 2 szeletet.

Minden nap megiszok egy Béres multivitamin pezsgőtablettát, nem eszek túl sok édességet (2 kocka csoki pl. vagy 1 joghurt)

2010. okt. 31. 16:10
 4/6 anonim ***** válasza:
mostmár csak az a kérdés, hogy mitől híztál el, mert ha rendesen küldöd a karatét, akkor ennyitől nem hízol el.
2010. nov. 1. 00:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Nyáron híztam el, mivel akkor nem edzettem még itthon sem. Kb. döglésből állt az egész. Ezek szerint jó, ha így eszek, ahogy leírtam? Vagy reggelire többet?
2010. nov. 1. 07:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Annyit szólnék hozzá, hogy a jó reggelt kekszet ne edd rendszeresen, rengeteg cukor van benne, ami önmagában is hízlaló, ráadásul növeli az étvágyat. Ez is ugyanúgy édesség, hiába nem csoki. Az nagyon jó, hogy tk kenyeret kezdtél el enni, de azt tudnod kell, hogy az is ugyanúgy hizlaló, a különbség a tk és a sima kenyér között az élettani hatása, kalóriában kb. ugyanannyi. Tehát ebből se lehet bármennyit megenni. Vacsira ne egyél kenyeret, akkor már fehérjét vigyél be, amire amúgy is szükséged van, ha ennyi mozgást végzel. Szóval vacsid legyen hús, tojás vagy túró. A többi szerintem maradhat, bár szerintem ebédhez sem kellene kenyeret enned. Igazából az lenne a legcélravezetőbb, ha kiszámolnád a napi kalória szükségleted, ezenbelül a ch és fehérjebevitelre koncentrálnál, s ez alapján étkeznél. Mindenesetre, ha vacsira nem kenyeret, hanem fehérjét eszel, ebédnél is megpróbálod elhagyni, s ennyit mozogsz, akkor biztosan lesz változás.
2010. nov. 1. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!