Valóban számít mióta van rajtam a súlytöbblet?
És ez az 1300 szerinted mindenkire általánosan ráhúzható anélkül, hogy ismeretes lenne a magasságod, jelenlegi súlyod, aktivitásod, nemed, életkorod? Lehet új infó ez számodra, de mindenkinek egyéni a kalóriakerete, mert különbözünk. Más a 16 éves, 170cm/60kg sportoló tinilánynak, és más egy ágyban fekvő pajzsmirigybeteg, 180cm/200kg 65 éves férfinak.
Számít-e mióta van rajtad súlytöbblet? - Nem.
Köszönöm a válaszod!
Valóban sok minden új információnak számít nálam, mert eddig sosem kellett figyelnem arra, hogy mikor és mennyit eszem. Azt azonban mégis tudom a kalóriaszükséglet kalkulátorból, hogy napi 1340 kalóriát kell bevinnem az alapadataim és aktivitásom alapján ahhoz, hogy heti fél kilót fogyjak. A kérdésem nem is erre irányult, nem erre vártam választ. Hanem arra, hogy ezt az 1300 kalória (tehát megvonásos módszer) miért csak akkor eredményes, hogyha 1 hónapon belül híztam meg. Két hete csinálom a diétát, de a mérleg szerint még fél kiló sem ment le, pedig igyekszem eljárni napi fél órát futni emellé. Érdemes lenne 100%-ban lemondani a fehérlisztről, plusz nullára csökkenteni a zsírbevitelt? A jelenlegi diétám inkább arról szól, hogy azt eszem amit eddig is, csak kisebb mennyiségben, plusz cukor helyett édesítő, és sütés alkalmával fehérliszt helyett zab/teljes kiőrlésű liszt. Számoljam inkább azt is, hogy mennyi makrotápanyagra van szüksége a szervezetemnek?
"Hanem arra, hogy ezt az 1300 kalória (tehát megvonásos módszer) miért csak akkor eredményes, hogyha 1 hónapon belül híztam meg"
Szimplán nem igaz.
Teljesen felesleges bármit teljesen kiiktatni. Főleg ha szereted. Mindent mértékkel szabad es mellé változatos étrend. A cukor sem méreg kis mennyiségben.
A zsírbevitelt ne csökkentad nullára. Óriási baj lenne. Nőknek a kórházi minimum napi 40 gramm, egy átlag embernek meg ennél is több. De 40 alá sose menj mert könnyen hormonproblémához vezet amiből évek kellenek kigyógyulni. Ráadásul csomó olyan dolog van amire szükségünk van és kell hozzá a zsír, pl a zsirban oldódó vitaminok vavy az omega 3.
Amit leírtál hogy milyen a jelenlegi étrended meg szokások az mind nagyon szuper, folytasd.
Súlyt elég hetente mérni, mindig ugyanaz nap, mindig reggel, mindig wc után és evés ivás előtt. Rengeteg oka lehet amiért még nem indult meg a fogyás. Légy türelemmel, fog.
Számold ki a BMR értéked mindenképpen. Gymbeam BMR kalkulátor megbizható. Annál keveyebbet sosem egyél pl ha most 1340et eszel és a BMR 1400 akkor vidd fel 1400ra amit eszel. Mert BMR alatt sosem szabad enni, nagyon egészségtelen és leépíti a szervezetet.
A futás mint sport szuper, azt is folytasd
Én alapból nem követnék ilyen meg olyan diétákat, de olyat meg pláne nem, ahol ilyen baromságot le mernek írni.
A fogyás szempontjából meg csak a kalória számít.
#1 vagyok.
Vannak tök jó kalóriaszámoló appok (Yazio, Kalóriabázis) a segítségükkel ki tudod számolni a szükségletedet és a bevitt ételek kalóriamennyiségét is számon tudod tartani.
Az a baj, ha valaki tudatlan a témát illetően, hamar behúzható a csőbe sajnos :/
6
Ne aggódj még e miatt, nekem pl hetekbe telt míg beindult a fogyás, de akkor meg szinte zuhant a súlyom. Aztán később többször volt pár hetes stagnálás,aztán megint zuhanás... Ilyen szakaszos volt végig, nem egyenletes, de a végére az átlag heti fél kiló jött ki,ahogy a nagykönyvben meg van írva. :) Szóval ha tartod a kalórikereted, nincs min aggódnod, fogyni fogsz. :)
Tudatlan vagyok, épp azért kérdezek. Valamint próbálok utána olvasni, de sok megbízhatatlan oldal is van. Azt viszont tartom továbbra is, hogy nem hatalmas nagy diétákba akarok kezdeni, hanem életmódváltásba. Mert ha most felszaladt ez a plusz 5 kiló, akkor következő évben is fel fog. Ettől függetlenül most van nyár, szóval nem bánnám, ha legalább júli közepére lemenne valamennyi.
Köszönöm a biztató szavakat, jó ilyeneket olvasni!
Olvasgass sokat a témában olyan helyen, ahol nem beszélnek szélsőségben és nem akarnak általánosan ráhúzni egy sémát az emberekre. Itt a gyakorin elég jó válaszok vannak a kalóriaszámlálás kategóriában. Minket is kérdezz nyugodtan, ha valami nem vili.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!