Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szteroid okozta súlytöbbletet...

Szteroid okozta súlytöbbletet le lehet adni?

Figyelt kérdés

Súlyos autoimmun betegség miatt 3 hónapig immunszuppresszív kezelést kaptam, ami után - sajnos - 1 hónap alatt felszaladt 10 kg plusz, pedig ezelőtt soha nem volt súlyproblémám.

172 cm-hez 64 kg voltam, most pedig 74 kg-t nyomok...

Az hagyján, hogy úgy nézek ki, mint egy lamantin, de ez a 10 kiló többlet nagyon megvisel, látványra és érzetre is egyaránt. A kezelések és a betegség előtt rendszeresen sportoltam, most próbálok rá fokozatosan visszaállni.

Azt szeretném kérdezni, hogy le lehet adni az ilyen fajta súlytöbbletet? Van itt olyan, akinek sikerült szteroid kezelés után lefogyni?

Nagyon el vagyok keseredve... A válaszokat előre is köszönöm.

2021. máj. 3. 17:48
 1/3 anonim ***** válasza:
84%
Persze hogy le lehet adni! Igazából elhízni se lett volna muszáj, de nem hibáztatni akarlak, a szteroidkezelés tényleg hajlamosít. Szóval extra odafigyelést igényelt volna, hogy ne hízz, nem csoda, hogy nem jött össze. De most már ha jól értem vége a kezelésnek, ugyanolyan könnyen fogsz tudni fogyni, mint annakelőtte. Igazából már attól le kéne fogynod automatikusan, ha csak visszaállsz a kezelés előtti étrendre és mozgásmennyiségre, de egy kis kalóriadeficittel, plusz mozgással gyorsíthatod a folyamatot. Ha nagy peched van, akkor a súlytöbblet mellé lett némi anyagcserezavarod is, akkor lehet, hogy dietetikus segítségére lesz szükséged. De szerintem az a valószínű, hogy simán fog menni.
2021. máj. 3. 19:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Igen, az volt a baj, hogy míg korábban napi szinten sportoltam (küzdősportok, futás, tánc), a betegség rosszabbodásakor és a kezelések alatt szinte semmit sem tudtam mozogni. Sokat voltam kórházban, és annyira legyengültem, hogy még boltba is csak segítséggel tudtam elmenni. A tüdőkapacitásom a betegség miatt 82 %-ra esett le, emellé pedig még társult az ízületi- és izomfájdalom, fejfájás és hányinger.

Anyagcsere zavarom szerencsére nincs, és lassacskán visszaállok a régi menetrendre :)

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a válaszod, visszaadtad a reményt :)

2021. máj. 3. 20:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Nemed?
2021. máj. 3. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!