Miért mutat teljesen random értékeket a szövet% mérő digitális mérleg?
Egy ideje próbálok fogyni, ami megy is szépen lassan, és hetente, kéthetente le szoktam mérni magam olyan digitális mérleggel, ahol mezítláb rá kell állni fémcsíkokra, és megméri a testzsír %-ot, izmot, vizet, csont tömeget. Figyeltem arra, hogy mindig hasonló időpontban mérjem magam, mert tudom hogy változhatnak nap közben is az értékek az aktivitástól függően.
A furcsa dolog, hogy egyik hétről a másikra +5% zsírt mért, kevesebb izmot és vizet, miközben a súlyom csökkent, és mivel edzek is nem hiszem, hogy az izmomból veszítettem volna.
A másik furcsaság, hogy a mérleg szerint fél év alatt 0,4 kg-ot vesztettem a csontomból. 23 éves vagyok, szóval ezt nem igazán érzem reálisnak.
Való igaz, nem egy mai mérleg, de a tömeget rendszerint jól méri le.
Van aki tapasztalt hasonlót? Volt rá megoldás, mondjuk újrakalibrálás vagy valami?
Ezek a mérlegek nem érnek semmit, ami a testösszetétel-mérést illeti.
Azért ad ilyen össze-vissza adatokat, mert nem képes pontosan mérni a testösszetételt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!