Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért mutat teljesen random...

Miért mutat teljesen random értékeket a szövet% mérő digitális mérleg?

Figyelt kérdés

Egy ideje próbálok fogyni, ami megy is szépen lassan, és hetente, kéthetente le szoktam mérni magam olyan digitális mérleggel, ahol mezítláb rá kell állni fémcsíkokra, és megméri a testzsír %-ot, izmot, vizet, csont tömeget. Figyeltem arra, hogy mindig hasonló időpontban mérjem magam, mert tudom hogy változhatnak nap közben is az értékek az aktivitástól függően.

A furcsa dolog, hogy egyik hétről a másikra +5% zsírt mért, kevesebb izmot és vizet, miközben a súlyom csökkent, és mivel edzek is nem hiszem, hogy az izmomból veszítettem volna.

A másik furcsaság, hogy a mérleg szerint fél év alatt 0,4 kg-ot vesztettem a csontomból. 23 éves vagyok, szóval ezt nem igazán érzem reálisnak.

Való igaz, nem egy mai mérleg, de a tömeget rendszerint jól méri le.

Van aki tapasztalt hasonlót? Volt rá megoldás, mondjuk újrakalibrálás vagy valami?

2024. jún. 3. 12:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a mérlegek nem érnek semmit, ami a testösszetétel-mérést illeti.

Azért ad ilyen össze-vissza adatokat, mert nem képes pontosan mérni a testösszetételt.

2024. jún. 3. 13:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem aki ezeket a mérlegeket megalkotta, nem igazán gondolta komolyan még maga sem. Az én mérlegem is mutatná ezeket az adatokat, ha beállítanám erre, de nem akarom. Teljesen felesleges ezen agyalni.
2024. jún. 3. 13:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezek nem mért adatok, hanem valamit mérnek és az alapján adnak egy becslést. Ne foglalkozz vele szerintem.
2024. jún. 3. 14:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, pár mérés után rájöttem, hogy nem túl valósághűek a mérések, nem is vettem nagyon figyelembe, inkább csak érdekességképp nézegettem ezeket, de akkor lehet mostantól hagyom is.
2024. jún. 3. 15:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Sajnos teljesen pontatlan. Inkább ruházz be inbody mérésbe. Az a lehető legpontosabba mi elérhető. És az adatok összehasonlíthatóak. Sok helyen 5 ezer ft korul megcsinaljak. De ha pesti vagy akkor a westendben a sport visionben szolsz az eladoknak es ingyen lemernek. Felirod azbadatokat es elmesz megint 2 honap mulva. Na azt ossze lehet hasonlitani
2024. jún. 3. 16:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!