Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Érdemes súlymellényt vennem?

Érdemes súlymellényt vennem?

Figyelt kérdés

A cél, hogy 10kg-ot fogyjak. Rendszeresen lejárok konditerembe edzeni, kardiózni és az étrendemen is drasztikusan változtattam. 110kg voltam és lefogytam 85kg-ra. 185cm magas vagyok (ha számít most). Az utolsó kg-k nagyon nem akarnak lemenni.

Érdemes vennem egy 10kg-s súlymellényt és abban kardióznom? Van benne tapasztalatotok? Akiket megkérdeztem, azok között megosztó a vélemény erről.

jún. 2. 14:41
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Nem érdemes, semmi értelme. Feleslegese egy darab súlyra több tízezer forintot kidobni. Ezt a "súllyal kardiózás" dolgot is elfelejteném a helyedben. Ha tényleg van még rajtad felesleg (adataid alapján nem feltétlenül van), akkor folytasd a kalóriadeficiten alapuló étrendet, egyél változatosan és kiegyensúlyozottan, végezd a progresszív súlyzós edzést és a kardiót, így a változás és a fejlődés garantált.
jún. 2. 16:07
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
Azért nem megy le az utolsó 10, mert nincs rajtad fölösleg. Egy izompacsirta vagy. Annak van súlya.
jún. 2. 18:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Először is ha megállt a fogyás akkor tovább kell csökkenteni a kalória bevitelt. Mivel jelentősen csökkent a súlyod, mar jóval kevesebb kalóriára van szükséged mint korábban, az a kalóriakeret amivel eddig fogytál, már csak stagnálásra elég. 150-200 kcal-val csökkentsd a kalóriakereted.

A súlymellény meg azoknak ajánlott akik már eleve egy átlag feletti kondival bírnak és egy “sima” kardio alapú edzés már nem elég nagy kihívás számukra. Profi sportolók is szokták használni tehát nem hülyeség. De ha vki pl. nem tud egy órát lefutni min. közepes tempóban, 10 perc után liheg, annak fölösleges a sulymelleny. Én is használtam amikor thai-boxoltam de nálam az ütő és rugóerő növelése volt a cél. Egyébként nem egy kellemes dolog viselni meg abban edzeni, a legtöbb ember pár alkalom után el is engedi. Viszont egy próbát tehetsz vele, de enélkül is simán elérheted a célod.

jún. 3. 02:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Van rajtam még felesleg bőven. Látszik a nagy pocak. Lehet rajta látni, hogy zsíros (az is lehet, hogy vizet tárol a pocak, ha ez lehetséges). Tovább fogom csökkenteni a kcal bevitelt.
jún. 3. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!