Észrevettétek, hogy jobban esik amikor kevesebbet eszünk abból amit szeretünk, mint amikor többet abból amit nem?
Szóval ezt azért írom, mert én ezt tapasztaltam. Sokkal jobban esik, ha egy nap csak 2 zsemlét eszek pl. sonkával, ketchuppal s majonézzel és még talán valami ott nap végén, minthogyha 3 kiló zöldséget ennék és 2 kiló gyümölcsöt.
Nem értetek egyet velem ?
nem, én szívesebben ennék 3 kiló gyümölcsöt, minthogy két zsemlét egyek. Sőt egy zsemlét se szívesen ennék. Értem a kérdésed, de nem tudtam semmilyen példát elképzelni.
Miért eszel olyat, amit nem szeretsz? Én mindent szeretek, akit eszem. És ha ráérek,. vagy dolgozom, megéhezem, akkor többet eszem.Amit szeretek abból. De minek egyek olyasmit, amit nem szeretek. Bár ilyen nincs. mondjuk a pacal. pl. pacalt, vesét, velőt, csülköt soha nem ennék,se sokat, se keveset.
Hogy nem szeretheti valaki a gyümölcsöt? Ez teljesen érthetetlen számomra. A gyümölcs jóízű. Mit nem szeretsz benne? Az állagát, vagy mit?
Jajj na, értékelem, hogy válaszoltál, de te egész nap képes vagy gyümölcsökön és zöldségeken élni ? ...És ha igen akkor a 2. dolog: kevesen vagyunk így, mint te
Nemhogy nem szeretem a gyümölcsöt, de mást jobban szeretek
Te értesz engem ?
Teljesen mindegy, egyetértünk-e. Te a saját egészségedért vagy felelős, én meg az enyémért. 2 zsemle masszív koplalás, hiába hiszed, hogy ettél valamit, ha nem vagy éhes, akkor sem jutottál semmihez, ami értékes. A finomított lisztből készült kenyérben semmi nincs a liszten kívül, a gabonáról lehántottak (finomítottak) mindent, ami tápanyag, vitamin és rost. A ketchup és a majonéz tele van műanyaggal (adalékkal), a majonéz nagy százalékban olajból készül. A sonkában pedig alig van fehérje. Tehát nem ettél semmit, amiben vitami, rost, fehérje lenne.
Ezzel szemben én megeszem a zöldségeimet és a gyümölcseimet színhússal, reggelire pedig a jó minőségű, teljes kiőrlésű szénhidrátot. Jóllakom, szeretem, laktat, egészséges. Nem koplalok, szép a bőröm, fényes a hajam, rengeteg energiám van.
Amikor pedig valami egészségtelent kívánok, lelkifurdalás nélkül megeszem, mert az étkezésem 95%-a kiegyensúlyozott, egészséges dolgokból áll, belefér, hogy néha kirúgjak a hámból. Nem kell számolgatnom a zsemléket.
Gondolom, nekem szólt, hogy "utolsó". Idézem magamat:
*Ezzel szemben én megeszem a zöldségeimet és a gyümölcseimet színhússal, reggelire pedig a jó minőségű, teljes kiőrlésű SZÉNHIDRÁTOT. Jóllakom, szeretem, laktat, egészséges. *
Úgyhogy kifejthetnéd bővebben a problémádat.
első vagyok, de nyáron 3 kiló gyümölcsön szerintem jobban el lehet dolgozni - fizikai munkát- mint egyszem zsemlén. De nem pár szem gyümölcs, hanem ha tényleg előtted van ládában, és annyit ehetsz, amennyit akarsz, akár 15 percenként. A zöldség meg eltelít. Mondjuk nem két kiló, hanem egy tál főzelék. akkor nem érzem, de egy óra múlva nagyon tele vagyok. Viszont egy zsemlét megeszem, s fél óra múlva tudok másikat enni. Egy rendes tál főzelék után(nem mirelit, nem konzerv, nem mű) három órát legalább csendben vagyok.
Szerintem aki azt mondja, nem elég 3 kiló gyümölcs, az 3 szemre fondol, egy kilójával veszi a zöldségesnél. Ha korlátlan mennyiségben van gyümölcs, egy-egy szelet üres kenyérrel is (napi 3-mal) elég egy napra, fizikai munkához, nyáron.
De most sem értelek kérdező: Miért eszel olyasmit (pláne sokat) amit nem szeretsz? Hízlal? Biztosan van sok minden, amit szeretsz, és nem hízlal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!