Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Futás lehet megoldás?

Futás lehet megoldás?

Figyelt kérdés

Kb 15 éve szenvedek a túlsúllyal. Mindent megpróbáltam szinte. Táplálékkieg. , volt hogy egy hónapig szilárd ételt nem ettem csak fehérjeport. Orvoshoz 2 x mentem segítségért de egyik alkalommal se küldött el még egy vérvételre se.

Most 36 éves vagyok, van futopadom amin csak 3 naponta gyalogolni szoktam. Amit még sose probaltam ki az a FUTÁS ! Lehetséges hogy az többet ér mint minden más próbálkozásom? Amilyen szerencsétlen vagyok mi van ha pont azt az egy edzés formát nem csináltam ami használna ? (Futás)

?

180 cm vagyok és 142 kg. Ez életem legtöbb súlya. A lábam már 2 hónapja fáj. De csak a bal. Ha sétálok 2 km-t akkor már előjön és le kell ülnöm. Akkor abbamarad.

2024. máj. 5. 19:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Hajrá! Szerintem a fokozatosság a kulcs és az, hogy élvezd amit csinálsz!

Ha ez neked most a futás, mert ez akadt be valamiért és úgy érzed, hogy szívesen csinálnád, akkor csak vágj bele, de ésszel! Hiába mondjuk, higy ússz vagy biciklizz, mert ezek nem olyan high-impact mozgásformák az izületeknek, ha nincs hozzá kedved, és nem tudod kitartóan csinálni, akkor nem sokat ér...

Esetedben különösen fontos egy jó futócipő kiválasztása, ehhez fordulj szaküzlethez, pl. Nyúlcipő vagy Spuri. Figyelj arra, hogy jól melegíts be, és nyújts is minden alkalommal a séta/futás után. Hasznosabb lehet interval edzéseket végezned, és fokozatosan növelned a futás idejét. Tehát ne a km-ekre koncentrálj, hanem az időre.

Pl. 1 perc futás - 5 perc séta és ezt megismétled 10x, de ez csak egy példa, mert rengeteg ilyen professzionális(abb) edzéstervez találsz a neten, érdemes körülnézni! Ha tudsz akkor szerezz be lépésszámlálót, okosórát, mert ez nagyon hasznos és motiváló tud lenni. Ma már olcsóbb változatok is vannak, nem kell rögtön egy Garminra beruháznod!

A futáson kivül foglalkozz a core-izmokkal is, ehhez jó a Yoga és Pilates, valamint min. heti 1x legyen egy mozgásmentes pihenőnapod.

Ha óvatosan csinálod, és figyelsz a tested jelzéseire, akkor nem lesz gond!

2024. máj. 15. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!