Milyen ételeket készíthetek vacsorára, ami olcsó, de diétás?
Virsliben majdnem annyi zsír van, mint amennyi fehérje. Olyan 10 g körül van mindkettő 100g termékben.
Túró az mehet simán, de még tk kenyér is, és egy kis esti testmozgás sem ártana. Emellett wok-ban elkészíthető kaják, saláták, sőt, én még gyrost is simán ennék, akár pitában is, mondjuk én mozgok és így megtehetem, de az viszonylag ideális táplálék...
14:21 (+14:25) vagyok :)
Igen, nekem bejött, mondjuk én kb. egy hónapig diétáztam, mellette kicsit tornáztam is, ha jól emlékszem 3-4 kilót fogytam le kényelmesen, de nekem ez volt a cél, ennél többet nem is akartam, azért is hagytam abba. A tojás témához annyit fűznék hozzá, hogy 1:egy vacsorára nem kell megenni egy doboz tojást, elég kettőt, maximum hármat, ha mellé eszik az ember zöldséget, sonkát, sajtot stb, (így ráadásul nem fog hiányozni a kenyér sem.) 2:nem kell minden nap tojást enni, szóval ha az ember odafigyel, nem lesz magas a koleszterin szintje. A virsliről meg annyit, hogy én a helyedben baromfi virslit ennék. Jah, ha este egy kis édességet kívánsz (velem sokszor megesik): én pl. szoktam csinálni főzős pudingot édesítőszerrel vagy túrót citrommal+édesítőszerrel, stb. Gyümölcsöt viszont tényleg csak napközben egyél, sok benne a gyümölcscukor, bár itt is vannak kivételek (a savanyú gyümölcsök, pl: narancs, zöldalma, kiwi, stb.)
Összegezve: este ehetsz savanyú gyümölcsöket, zöldséget, fehérjét, mindent kenyér nélkül, húsokat köret és panír nélkül.
Amiket leírtam, egyébként mind az update módszerből vettem... :P
Meglepő sokak számára, hogy a koleszterintől és zsírtól nem kell annyira félni:
"a májnak nagyrésze zsír, a savanyúságokban rengeteg a kalória"
Csirkemáj, 128 kalória / 100g, mindössze 3,7 g zsír
Savanyúság kb 12-20 kalória / 100g, nem számottevő.
Keress egy kalóriatáblázatot (pl: [link] ne hallgass az idióták okoskodására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!