Szerintetek fogyókúráznom kéne? 83 kg vagyok és 165 cm. Jól érzem magam a bőrömben de lehet "nem túl divatos" a mai világban?
Én 159 centihez vagyok 46-47 kg.
20 kg-t kéne fogynod. 😉 Aham, persze és csak áltasd magad, hogy jól érezd magad a bőrödben. Ez hazugság. Csak lusta vagy, ennyi.
Fuhh, hát én 165 centihez a 60 kilót már soknak éreztem, nekem 52-54 jó kb.
Az tök jó hogy jól érzed így magad, de a szervezeted biztosan nem, előbb utóbb egészségügyi gondjaid lesznek. Menj le az egészséges szintre legalább, annak 67 kg a felső határa. Még akkor sem leszel vékony, és garantálom hogy kényelmesebb lesz az élet. Pl felmenni egy lépcsőn, felkelni reggel az ágyból, futni egy busz után, lehajolni valamiért amit elejtettél...
Nem az a lényeg, hogy divatos-e vagy sem.
Az egészségedre gondolj. Kisebb súllyal könnyebb mozogni, egyszerűbb minden.
És nem kell semmi szélsőségben gondolkozni. Csak figyelj oda magadra, adj le pár kilót, aztán majd meglátod, hogy mennyit érdemes fogyni. De semmiképp sem soványnak lenni, vagy valami egyen insta fitness csaj alaknak.
A szívkoszorúér-elzáródás semmilyen korban nem divatos, és minél hamarabb teszel ellene, annál könnyebb dolgod lesz.
Kort nem írsz, nemet sem, de a kérdés alapján nő vagy, és inkább fiatal, mintsem középkorú, vagy idősebb. Egy férfinél full izommal simán lehetnél a magasságodhoz ennyi kiló, de nőként ez sem állna jól.
Valószínűleg enni szeretsz, és túl sok gátlásod sem lehet a mindennapi életben (ha azt írod, hogy jól érzed magad a bőrödben). Ez így teljesen rendben is van, ehetsz továbbra is, és valószínűleg, ha úgy döntesz, akkor mozogni is el tudsz kezdeni, mert kevésbé (vagy egyáltalán nem) lesz szempont, hogy "fú, mit fognak az emberek szólni a teremben, a futókörön, az uszodában???".
Kezdj bele valami olyan mozgásba, amit szívesen csinálsz! Ha jóga, akkor az, ha konditerem, súlyzós edzés, kerékpározás, úszás, futás, küzdősport, kosárlabda, kézilabda, akkor az, igazából bármelyik. Heti 3 edzés kényelmesen beilleszthető a legtöbb ember napirendjébe (talán az egyedül nevelt kisgyerek+teljes állás mellett a legnehezebb, minden más megoldható), és annak már látszik az eredménye.
Persze az étkezésedet is felülvizsgálhatod, valószínűleg van olyan része, ami elhagyható, vagy legalábbis csökkenthető (hisz örömforrásról van szó, teljesen kivonni pl. a sütit, tésztát, chipset, pattogatott kukoricát stb elsőre bünti lenne, ami kontraproduktív, demotiváló lenne elsőre).
Szóval kezdd el a mozgást, aztán amikor annak érzed az eredményét, akkor valószínűleg magadtól fogsz az étkezéseden is változtatni.
Csak diétával viszont nem érdemes nekiállni. Valószínűleg szenvedés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!