Hogy tudnék gyorsítani az anyagcserémen?
Sziasztok!
Egy ideje eléggé rossz lett az anyagcserém, már 2 napja nem tudok wc-zni. Pedig sok rostos ételt eszem és napi legalább 2-3 liter vizet iszom, és igyekszem sokat mozogni is.
Jelenleg 1300 kalóriát eszek egy nap.
Mit kellene tennem hogy jobb legyen?
1es, miért nincs köze hozzá?
A lassú anyagcsere egyik legkellemetlenebb jele a székrekedés. Minél hosszabb idő alatt halad át az emésztőrendszeren az elfogyasztott táplálék, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a székletürítés nehézségekkel fog járni. A vastagbélben ugyanis fokozatosan felszívódik a salakanyag víztartalma, vagyis ha ott túl sokat időzik, akkor a kelleténél több folyadékot veszít, keménnyé és szárazzá válik, a vécén pedig erőlködnünk kell.
Kérdező, vannak bizonyos ételek amik segítenek elvileg, pl:
Anyukám esténként vesz be egy szem szűztea kapszulát, hogy reggel el tudjon menni wcre.
Nem lesz hasmenésed, ha csak esténként szedsz egyet.
Menj már végre orvoshoz. Tulstresszelsz mindent. Valaki mondja el mi a helyes táplalkozás meg hogy anorexiás vagy.
Amúgy ez simán lehet a stressztől is. Márpedig rengeteget stresszelsz azon ahogy épp tönkreteszed magad ezekkel a hülyeségekkel hogy heti 3 edzés melett ilyen keveset eszel meg a csirke az egyetlen fehérjeforrásod stb.
Nyugodj le, egyél többet és menni fog
Szerintem meg két nap miatt nem kell aggódni. Főleg a nőknek. Azt tudtad hogy a nőknél 3 nap az átlag széklet rendszeresség?
Kiváltságos és ritka, ha valaki minden nap el tud menni.
6
Én nő vagyok, de megyek minden reggel kávé után. :) Van hogy már kávéfőzés közben az illatától beindul az inger. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!