Kinek van igaza? ( Cukormentes karamella izu szirup)
Egy barátnőm azt mondta nekem, hogy szerinte atveres az osszes cukormentes termek. Azt olvasta hazugság es lehetetlen, hogy cukormentes legyen peldaul a karamellás izu szirup, hiszen alapvetően a karamell az cukor. Mondtam neki, hogy pedig siman lehetséges es egyaltalan nem atveres az, hogy valami cukormentes, ha átvernék a vevot akkor megbuntetnek a cegeket. Az, hogy valami karamell izu az nem jelenti azt, hogy az karamellbol készült, szerintem kulonbozo modokon ki lehet nyerni az aromat es nem fog cukrot tartalmazni.
Aztan hozzatettem persze lehet, hogy 0.02g cukor lesz benne, azt ra is irjak de azt cukromentesnek szokas hivni.
Viszont a baratnom csak hajtotta, hogy nem lehet cukormentes, mar konnybelabadt szemmel nezett ram es mondta, hogy az lehetetlen es atveres olvasta a konyveben. A 2 eves kisfianak is “volt annyi esze” es mondta, hogy karamell az cukor.
En tudom rosszl, hogy siman lehet cukormentes??
A karamell az cukor. A karamell íz pedig aroma. Tehát karamell ízű szörp lehet cukormentes hisz nincs benne karamell. Egy vanília ízű szörp is lehet vaníliamentes.
Karamellszörp nem lehetne cukormentes. Csak az "ízű"
Jogszabályok határozzák meg, hogy az élelmiszereken mit, hogyan kell feltüntetni, ennek a valódiságát pedig ellenőrzik is, pl a Nébih végez ilyen ellenőrzéseket (laboratóriumban), de más országokban is ellenőrzik ezeket a termékeket. Szerintem hidd el nyugodtan a címkére ráírt adatokat.
A karamell ízű szörp az valószínűleg aromából van, mert a karamell tényleg cukor.
Mindkettőtöknek igaza van :)
A cukormentes valóban sokszor annyit jelent, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz. De ez is rá van írva, legfeljebb kisebbel. :)
A karamell ízű szirup pedig gondolom, nem karamell, hanem valami aromás cucc.
Te is írtad, hogy attól, hogy valami karamell ízű, az még nem biztos, hogy cukorból van.
Igaza van a barátnődnek is, mert a karamell az cukor. Karamell nem lesz eritritből, édesítőszerből.. (Habár, hogy őszinte legyek, eritrittel nem próbáltam még karamellát csinálni.. :D)
Illetve, neked is igazad van, pontosabban, neked egy kicsit jobban, hisz közölted vele, hogy karamella ÍZŰ, nem pedig csak karamella. Ez esetben a barátnőd tájékozatlan..
karamell = cukor
karamell ízű = több összetevő, esetleg aroma, édesítőszer annak fényében, hogy karamell ízű legyen a termék.
"Egy vanília ízű szörp is lehet vaníliamentes."
Nagyon el vagy tévedve!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!