2 hete kezdtem egy, inkább életmód-váltást, mint fogyókúrát, de még egy grammot sem fogytam?
170 cm, 81kg, 66 év, nő vagyok, és azt gondolom, minden problémámat a túlsúly okozza. Kb. 50 éves koromig max. 60 kg voltam, az utóbbi időben híztam így meg. Nehéz, kalóriadús ételek, édesség, rengeteg nasi.
Most ráálltam a zöldséges ételekre, natúr sovány húsokra, kenyeret, tésztát nem eszek,nasi semmi, 1200 kalória egy nap. Mozgás eddig is megvolt, napi 1-1,5 óra erdei séta rendszeresen. Miért nem fogyok egy dekát sem?
Az 1200 kcal érzésre ennyi vagy számolod rendesen?
A háziorvossal konzultáltál? Ki kéne zárni a cukorbetegséget és társait. Sajnos jó esély van rá, hogy az is bekavar.
Turelem, szerintem is.
Es sajnos igaz, hogy idosebb korban nehezebb leadni, en meg csak 46 vagyok, de tanusithatom. Anyagcsere, hormonok, stb mar mas. De hajra, kitartas, a korosztalyodban mar ritka az is, hogy valaki nekiall valtoztatni, plane hogy nincs rakenyszerulve (betegseg stb miatt).
7-es: egy felnött ember naponta csak azzal elfogyaszt 1300-1500 kcalt, hogy életben van, a szervezete müködik.
Ha a kérdezö nem csak egész nap fekszik az ágyban, hanem esetleg felkel WC-re, már kalóriadeficitben van, arról nem is szólva, ha netán átlagos életet él
Azt gondolom, hogy beiktathatnál súlyzós edzéseket, nem gigászi súlyokkal. A korral együtt csökken az izom mennyisége, kicsit építeni kellene (és csontritkulás ellen is jó).
Illetve türelem, ha deficitben vagy, fogyni fogsz. Ne add fel, jó döntést hoztál!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!