Teljesen el vagyok keseredve. Mit tehetnék?
A legutóbbi vizsgálatok során kiderült, h pajzsmirigy alulműködésem van. Először azt gondoltam, hogy ezt tudom majd kezelni és nem fogja befolyásolni a fogyásomat, hiszen még nagyon friss az egész és talán elejét vehetem a betegségnek...
Most azzal kellett szembesülnöm, hogy a régi baromi gyors anyagcserém nagyon belassult és meg kell küzdenem minden egyes kg-ért, pedig régebben 10-20 kg simán leolvadt némi odafigyeléssel és mozgással pár hónap alatt. Szobabiciklizni szoktam 60-90 perceket, intervall edzéseket is végzek, a kalóriakeretem pedig alacsony. Aki szintén ebben a cipőben jár, mit tudna javasolni? Gyógyszert nem szedek. Nekem most tovább kellene csökkentenem a kalóriabevitelt és akkor gyorsabban menne? Erre van vmi recept? Olyasmire gondolok, hogy aki ilyenben szenved, ha mondjuk 500 kalóriával csökkenti azt a mennyiséget, amitől már fogyna, akkor az beválhat? Vagy naponta kétszer kellene edzenem? Mit csináljak? Így soha nem fogok lefogyni :( .
Nem értem miért gondolod, hogy 1700 kalórián fogynod kellene..
Ez egy teljesen reális súlytartó kalória nőként.
A pajzsmirigy alulműködés pedig a legrosszabb esetben is 200-300 kalóriával nehezíti meg a fogyásod, ami valljuk be, nem annyira eget rengetően sok. Tehát, a legrosszabb esetben is az 1400 kalória alapanyagcseréd 1100 kalória lesz.
De, ha kiderült a betegséged, miért nem szedsz gyógyszert? Orvos nem írt fel semmit? Ha helyre áll sem biztos, hogy fogsz fogyni, de mindenképp könnyebb lesz..
Ha X kalórián nem fogysz, akkor csökkenteni kell a kalórián, vagy növelni kell a mozgáson. Termodinamika, mindenkinél így működik. 1200 alá semmiképp se menj.
#3 voltam.
Ezek mind csak magyarázkodás arra hogy nem tudok lefogyni ezért meg azért.
Fogyáshoz kitartás kell, és teljes élet vagyis étrend változtatás.
Szintén hashimoto, gyógyszert szedek kb 10 éve
Egyetlen egy módon tudom a súlyom kordában tartani: megfelelő étkezéssel. Igazából ha azt eszem, amit szabad, akkor még mozgás sem kell a fogyáshoz. Ez a betegség elég összetett és nem elég csak a kalóriát számolni, sőt, ha normálisan eszel nem is kell számolni semmit. Én se hittem, de 3 hónap alatt lement 15kg és egy percet sem éheztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!