Mit lehet mondani az alábbi nem túl kedves megjegyzésre?
"Nahát jó sokat fogytál, de már többet ne fogyj, mert ráncosodik az arcbőröd!"
16 kg-tól szabadultam meg, picit megereszkedett az arcomon, nyakamon a bőröm. Szerintem nem vészes, illetve annyi örömet okoz a fogyás, hogy nem is izgat. Van viszont egy kedves (30 éve túlsúllyal küzdő) rokonom, aki mások fogyásában csak a negatívumot keresi és még ennél rosszabb megjegyzéseket tesz. Tartok tőle, hogy most én sem fogom megúszni. Eddig is hallgattam, hogy túl vékony vagyok (170 cm/60 kg vagyok).
"Foglalkozz a saját életminőségeddel."" Inkább legyen ráncos bőröm, mint hogy olyan kövér legyek mint te" stb.
Az ilyennek nyugodtan tehetsz megjegyzést az elhízására is. Ha ő büdösbunkó azt neked nem kell lenyelni.
Én is lefogytam, elég komolyan, és nekem is volt aki beszólt hogy de hát így itt ott maradt némi bőrfeleslegem. Abszolut nem érzem vészesnek, sokkal jobb így mint elhízva. Az is kövér csaj és jól meg is sértődött,😂 de megérdemelte.
Soha senkinek nem szoktam megjegyzéseket tenni a külsejére, de ha nekem ugat valamit valaki, akkor nem fogom hagyni magam. Főleg ha amúgy jobban tenné, ha saját problémáival foglalkozna.
"Ha ő büdösbunkó azt neked nem kell lenyelni." De nem is muszáj az ő szintjére süllyedni. Nem lesz attól jobb senkinek.
Egyszer régen elkezdtem olvasni egy könyvet (és sajnos csak keveset olvastam belőle, azóta nem találom, a kukásautó törvénye vagy valami ilyesmi volt a címe), aminek az volt a lényege, hogy vannak emberek, akik hordozzák a szemetüket (frusztrációikat) magukkal, és keresik, hogy kire dobhatják rá a nap folyamán.
Ha mi reagálunk a dolgaikra, akkor felvesszük ezt a szemetet, és cipeljük magunkkal tovább. Ha nem reagálunk, akkor hoppon maradnak, rájuk rohad a szemetük. :)
Szóval, azóta igyekszem ezt tartani, bár belátom, hogy elég nehéz néha :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!