Miért mérgesek a szüleim azért, mert fogyókúrázom?
Leszögezném, hogy van miből fogynom.
16 éves lány vagyok, és az elmúlt napokban a szüleim (főleg az anyukám) arrogánsan reagálnak arra, ha nem eszem meg valamit. Mérgesek lesznek, csapkodnak, stb. Már kényszerülök hazudni, hogy igen, megettem a nyolcvanadik nutellás palacsintát is. Próbáltam velük beszélni, gondolhatjátok, mi lett belőle: még nagyobb düh és harag.
Mit tegyek, hogy normálisan viszonyuljanak ahhoz, hogy mit eszem?
Hány centi vagy és hány kiló?
Egyébként fingunk nincs, nem ismerjük a szüleidet. Ha te nem tudsz velük szót érteni, akkor mi névtelen kommentelőkként hogy tudnánk?
Narcisztikus szülőkkel nehéz az élet.
Nem ő dönti el,hogy te mit eszel meg, ha már van annyi eszed, hogy itt kérdezz, és még a vesszőket is jó helyre rakod.
Szólj nekik előre, ha nem akarsz valamit megenni, vagy csak fél adagot kérsz, és akkor nem foghatják "pazarlásra" a dolgot.
Mindig legyél egyenes és őszinte, még ha ők nem is azok.
Velem is ezt csinálták. Kövér kamasz voltam, és ők is kövérek voltak. Kinevettek, ha változtatni akartam, pedig nem akartam drasztikus lépéseket, csak pl. vacsira salátát a zsíros disznópörkölt helyett, vagy csak sétálni akartam a rendszeres vasárnap délutáni sütizabálás helyett.
Volt, amikor nemcsak kinevettek, hanem gúnyoltak is, vagy megjegyzéseket tettek, hogy "ne játszd az eszedet".
Ők csodálkoznak a legjobban, hogy 30 évesen feléjük se nézek már tíz éve.
6.
Erősem kétlem, hogy azért nem tartod velük a kapcsolatot mert más étrendet követtek, itt ennél mélyebb dolgok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!